بورس آمریکا ریخت، قیمت نفت بالا رفت
پس از اینکه آمارهای صنعتی یک کاهش شگفتانگیز در ذخایر نفت آمریکا نشان داد، قیمت نفت به 58,98 دلار در هر بشکه افزایش یافت.
علیرغم تلاش آمریکا برای پایین نگه داشتن قیمت نفت، نوسانات جدید اقتصادی در این کشور قیمت نفت را در مسیر افزایشی قرار داد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، پس از اینکه آمارهای صنعتی یک کاهش شگفتانگیز در ذخایر نفت آمریکا نشان داد و آمارهای قبلی را خنثی کرد، قیمت نفت پس از چند روز روند کاهشی، افزایش یافت.
هر بشکه نفت برنت با 9 سنت افزایش 58.98 دلار فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با 36 سنت افزایش 53.98 دلار معامله شد.
همچنین قیمت نفت در معاملات روز سهشنبه پس از گزارش امریکن پترولیوم مقداری از خسارات را جبران کرد. آمار این موسسه نشان داد ذخایر نفت آمریکا هفته گذشته 5.9 میلیون بشکه کاهش یافت درحالی که انتظار میرفت 1.6 میلیون بشکه افزایش یابد.
قیمت نفت اکنون کمتر از قیمت این کالای اساسی پس از حملات 14 سپتامبر پهپادهای یمن به تاسیسات نفتی عربستان است.
از سوی دیگر، پس از گزارش بدترین وضعیت تولید آمریکا از سوی موسسه مدیریت عرضه (ISM) بازارهای بورس آمریکا 350 واحد افت کرده است.
گفتنی است آمریکا در سالهای اخیر بهویژه پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ تلاش کرده قیمت نفت را پایین نگه دارد. حتی در مواردی که بحرانی در یک نقطه از جهان بوجود آمده، آمریکا با تقویت بخش عرضه، اجازه افزایش قیمتهای جهانی را نداده است.
در ماجرای حمله اخیر نیروهای یمنی به تأسیسات نفتی سعودیها نیز آمریکا به سرعت نقشآفرینی کرد. در حالی که حجم عظیم تخریب تأسیسات نفتی آرامکو، تولید نفت عربستان را به نصف کاهش و قیمتهای جهانی را افزایش داد، آمریکاییها با تزریق ذخایر استراتژیک خود، قیمتها را کنترل کردند. آمریکاییها پیش از این در موارد مورد نیاز، سعودیها را برای افزایش تولید و تأمین کسری بازار تحت فشار قرار میدادند، اما این بار با بروز بحران برای سعودیها، خودشان دست به کار شدند و ذخایر خود را وارد بازار کردند.
همین اتفاق باعث شد برخی تحلیلها به این سو منحرف شود که از این پس آمریکا قادر است با استفاده از ذخایر خود هر بحرانی را مدیریت کند. با این حال آمارهای اخیر از کاهش ذخایر نفت آمریکا و صعودی شدن قیمتها نشان میدهد این گمانهزنیها چندان دقیق نیست.
از سوی دیگر باید تأکید کرد که حمله به آرامکو از سوی نیروهای یمنی با امکانات و در ابعاد محدود صورت گرفت، در حالی که اگر درگیری جدیتری در منطقه رخ دهد، بسیار بعید است آمریکاییها بتوانند با ذخایر محدود خود بازار را کنترل کنند و در آن وضعیت ممکن است قیمتهای نجومی حتی بالای صد دلاربرای هر بشکه نفت به بازار تحمیل شود.
این موضوع آنجا اهمیت بیشتری پیدا میکند که تقاضای جهانی برای نفت فزاینده است. الکساندر نوآک، وزیر انرژی روسیه در مقالهای که دیروز در مجله سیاست انرژی منتشر شد، نوشت «پس از اینکه نرخ رشد تقاضا برای نفت در سال 2019 به یک میلیون بشکه رسید، انتظار میرود این رقم در سال 2020 به 1.4 میلیون بشکه در روز افزایش یابد.» به این ترتیب تأمین بازار در صورت وقوع بحرانهای گسترده به این راحتیها قابل پیشبینی و کنترل نیست.