یک مسئول:
ماهی در ایران گران است
رئیساتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی از کاهش تقاضا برای مرغ و ماهی خبر داد و گفت: ماهی در ایران از قیمت بالایی برخوردار است و نرخهای اعلامی با قدرت خرید مردم همخوانی ندارد.
مهدی یوسفخانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: هر ساله با نزدیک شدن به فصل سرد سال میزان تقاضا برای ماهی و غذاهای دریایی افزایش مییابد که در سال جاری با توجه به میزان تولید و کاهش تقاضا از سوی مصرفکنندگان، بازار با هیچگونه کمبودی مواجه نخواهد بود. این مسئله در پی رشد قیمت محصولات آبزی بوجود آمد.
رئیساتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی ادامه داد: قیمت فعلی عرضه ماهی و دیگر آبزیان خوراکی با توجه به هزینههای تمام شده تولید، منطقی و مناسب است اما قیمتها همخوانی با قدرت خرید مردم ندارد.
یوسف خانی خاطرنشان کرد: ماهی در ایران از قیمت بالایی برخوردار است و قیمتهای اعلامی با قدرت خرید مردم همخوانی ندارد. در شرایط فعلی میزان عرضه مرغ از تقاضا پیشی گرفته و این موضوع کاهش قیمت مرغ را رقم زده است، در حال حاضر حتی در برخی از مناطق مرغ به قیمت کمتری از نرخ مصوب به دست مصرفکننده نهایی میرسد.
گفتنی است، سرانه مصرف ماهی در جهان 21 کیلوگرم است که این میزان در کشورهای توسعه یافته بین 30 تا 35 کیلوگرم و در ژاپن به بیش از 70 کیلوگرم در سال میرسد اما سرانه مصرف ماهی در کشورمان 11 کیلو و 200 گرم است که در تهران حتی نیم کیلوگرم از این مقدار هم کمتر بوده و به 10 کیلو و 700 گرم میرسد. در جهان ۲۰۰ میلیون تن آبزیان تولید میشود که ۵۲ درصد آن به صورت آبزیپروری و بقیه آن به صورت صید است. تولید محصولات شیلاتی ایران در سال 97 به میزان یک میلیون و ۱۰۰هزار تن است که ۵۸ درصد به صورت صید و بقیه به صورت آبزیپروری است. میزان صادرات ماهی ایران حدود 400 میلیون دلار است و بیش از 220 هزار نفر در حوزه شیلات کشور فعالیت دارند. کارشناسان معتقدند باید بچهها را به خوردن ماهی که از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و از آن به عنوان غذای سلامت نام برده میشود عادت بدهیم.