رئیس قوهقضائیه:
مردم باید حس کنند که قاضی هم مهربان است هم مقتدر و هم نفوذناپذیر
رئیس قوهقضائیه بر لزوم آشنایی دانشجویان دانشگاه علوم قضایی با مشکلات و نیازهای قوه قضائیه تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی قوهقضائیه، آیتالله سیدابراهیم رئیسی در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری، با بیان اینکه تحول در دستگاه قضایی بدون تحول در دانشگاه علوم قضایی، بخشهای تربیت نیروی انسانی و حوزههای آموزش و پژوهش امکانپذیر نیست، اظهارداشت: بیتردید، تربیت نیروی انسانی در این دوره باید با دورههای قبل، متفاوت باشد و ضمن استفاده از تجربیات پیشینیان باید با اتقان علمی و نه حرکت سلیقهای، طرحی نو در انداخت.
رئیسی با تأکید بر لزوم آشنایی قضات با حقوق و اقتصاد، حقوق و جامعهشناسی و حقوق و روانشناسی گفت: مرحوم محقق در شرایع در آداب القضا آورده که قاضی باید نسبت به شهری که میخواهد در آنجا قضاوت کند معرفت داشته باشد. این همان جامعهشناسی است که امروز از آن سخن میگوییم. اگر قرار بود فقط قانون باشد، این کار را سیستم و دستگاه ماشینی هم میتوانست انجام دهد و نیازی به شخص نداشت. قاضی باید شخصیت متهم را احراز کند و بعد حکم صادر کند. باید کاملا مشخص و احراز شود که فرد با چه انگیزه، اندیشه و سابقهای مرتکب خطا شده است و چه شخصیتی دارد.
وی، در کنار دانش، تقوای الهی، نفوذناپذیری و اندیشه انقلابی را لازمه امر قضا دانست و افزود: سیاسی بودن دانشجو و طلبه بنا به فرموده مقام معظم رهبری، عضویت در یک جریان، حزب و گروه سیاسی نیست بلکه سیاسی بودن به معنای شناخت جامعه و نیازهای آن و ایفای نقش برای رفع نیازهای جامعه است. با این تعریف، شهدای عالیقدر و سرداران رشید اسلام که امروز به آنها افتخار میکنیم و نام شهید، فرزند شهید، خانواده شهید، خانه شهید، اثر شهید و کوچه شهید را پرچمهایی برافراشته در هر کوی و برزن میدانیم، سیاسیترین افراد بودهاند که ارزشهای انقلاب، پیام امام و انقلابی اندیشیدن و عمل کردن را به همه ما آموختند.
رئیس قوهقضائیه خطاب به اساتید و دانشجویان گفت: خروجی این دانشگاه باید دانشجوی متدین واجد شرایط باشد و فراگیری علم و اخلاق در آن باید به آن بینجامد که یک قاضی عالم اخلاقی انقلابی از این دانشگاه بیرون بیاید.
رئیسی با بیان اینکه جدایی اخلاق از علم در دنیا موجب شده است که علم به ابزاری علیه انسانها تبدیل شود، خاطرنشان کرد: علم و دانش بدون اخلاق، به جای آنکه گرهگشا باشد، گرههای فراوانی را ایجاد میکند.
وی، بر لزوم اطلاع یافتن دانشجویان دانشگاه علوم قضایی از مشکلات و نیازهای قوه قضائیه تاکید کرد و افزود: دانشجویان دانشگاه علوم قضایی باید در حوزههای گوناگون، اطلاعات بهروز داشته باشند و کمک کنند که تحول در دستگاه قضا با یک جزمیت علمی همراه باشد.
رئیس قوهقضائیه با بیان اینکه نتیجه همه این تلاشها باید به احساس عدالت در مردم منجر شود، یادآور شد: مردم باید حس کنند که قاضی هم مهربان است، هم مقتدر و هم نفوذناپذیر و مسائل را با تدبیر دنبال میکند. قضات باید تلاش کنند که قوهقضائیه براساس آنچه در بیان نورانی امام راحل و مقام معظم رهبری آمده است، واقعاًً ملجاء و پناهگاه باشد و این امر نیز با دستور و بخشنامه امکانپذیر نیست بلکه مردم باید با تمام وجود احساس کنند که این دستگاه همچون پدری مهربان است که اگر به آنها ظلم شد میتوانند نزد او بروند تا از آنها رفع ظلم شود.
دستور رئیس قوه قضائیه
برای تسریع در اقدامات قضایی
سانحه قطار مسافربری زاهدان- تهران
رئیس قوه قضائیه طی دستوری به رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان، تسریع در اقدامات قضایی مربوط به پرونده سانحه قطار مسافربری زاهدان- تهران را مورد تأکید قرار داد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، در دستور رئیس قوه قضائیه به رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان، از وی خواسته شده ضمن اعلام تسلیت مجدد به بازماندگان و عیادت و پیگیری درمان مصدومان این حادثه، هرچه سریعتر علل و عوامل بروز سانحه خارج شدن قطار مسافربری زاهدان- تهران از ریل شناسایی شده و در اقدامات قضایی مربوط به آن تسریع صورت گیرد.
این گزارش حاکی است در ابلاغ مذکور از رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان خواسته شده که آخرین نتایج پیگیریها در این مورد در اسرع وقت به اطلاع رئیس قوه قضائیه رسیده شود.
گفتنی است، عصرچهارشنبه سوم مهرماه قطار مسافربری زاهدان- تهران پس از طی حدود ۱۰۰ کیلومتر از ایستگاه راهآهن زاهدان، در دو کیلومتری ایستگاه «شورو» از ریل خارج شد و بر اثر واژگونی تعدادی از واگنهای آن، ۵ نفرکشته و بیش از ۱۵۰ نفر مجروح شدند.