طی سه سال اخیر صورت گرفت
شناسایی ۲۴ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی با بررسی تراکنشهای بانکی
مدیرکل دفتر بازرسی ویژه مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی از شناسایی بیش از ۲۴ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی با رصد تراکنشهای بانکی در سه سال اخیر خبر داد.
به گزارش رسانه مالیاتی ایران، هادی خانی عنوان کرد: طی سه سال گذشته، اقدامات لازم به منظور اخذ صورتحسابهای بانکی حدود 17 هزار مودی مشکوک به فرار مالیاتی و همچنین تفکیک و ارسال اطلاعات به ادارات کل جهت شناسایی مودیان و مطالبه و وصول مالیات متعلقه انجام گرفته است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر بالغ بر 422 میلیون رکورد اطلاعات تراکنشهای بانکی افراد مشکوک به فرار مالیاتی در سطح کشور، در دستور رسیدگی واحدهای مالیاتی قرار دارد. مدیرکل دفتر بازرسی ویژه مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان مالیاتی همچنین از شناسایی حدود شش هزار مودی جدید از طریق شناسایی و رسیدگی به اطلاعات تراکنشهای مشکوک بانکی خبر داد و گفت: تاکنون از محل بررسی تراکنشهای مشکوک بانکی حدود هشت هزار شخص، بالغ بر 24 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی، شناسایی و برای ایناشخاص برگ تشخیص صادر گردیده است. خانی همچنین تصریح کرد: مطابق قانون، شرکتهای مستقر در مناطق ویژه و آزاد تجاری صنعتی از معافیتها و مشوقهایی برخوردارند که این معافیتها در پارهای موارد، محمل مناسبی برای فرار مالیاتی برخی شرکتهای متخلف بوده است. وی اظهار داشت: تا پایان سال 1397، با پیگیریهای بهعمل آمده از معاملات بورس کالا، تاکنون منجر به مطالبه مبلغی در حدود چهار هزار و 260 میلیارد تومان (مالیات و جریمه عملکرد و ارزش افزوده) شده است. این مسئول درخصوص فرار مالیاتی در برخی صنوف همچون طلا و جواهر گفت: در این رابطه نیز تاکنون وضعیت مالیاتی 1399 مودی فعال در صنف طلا و جواهر مورد بررسی قرار گرفته و اطلاعات بانکی این افراد به منظور شناسایی و کشف فرار مالیاتی احتمالی اخذ شده است. گفتنی است پرتکرارترین رقم اعلام شده برای فرار مالیاتی از سوی مدیران دولتی، 40 هزار میلیارد تومان است اما فرار مالیاتی گسترده برخی مشاغل و اصناف و میزان فرار مالیاتی شناسایی شده با بررسی بخشی از تراکنشهای بانکی نشان میدهد رقم مذکور به مراتب بیشتر است. بر اساس گزارشهای موجود، برآوردهای غیررسمی برخی نهادهای نظارتی حاکی از آن است که میزان فرار مالیاتی در کشور حدود 200 هزار میلیارد تومان است. تمرکز دولت بر جلوگیری از فرار مالیاتی و افزایش درآمدهای مالیاتی خود، علاوهبر گسترش چترعدالت اقتصادی، وابستگی بودجه کشور به نفت را کاهش میدهد. در صورت تحقق این امر، نیازی نخواهد بود که دولت برای تأمین کسری بودجه به اقدامات زیانباری همچون انتشار اوراق مالی و ایجاد بدهی یا دستاندازی به منابع ذیقیمت صندوق توسعه ملی متوسل گردد.