kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۴۵۲۴
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۳۹۸ - ۲۰:۱۳
نگاهی به ناکامی‌های دشمنان در برابر ایستادگی جمهوری اسلامی- بخش دوم

رسوایی ائتلاف آمریکایی در پایداری محور مقاومت




امروز اقتدار ایران اسلامی در منطقه و جهان طنین‌انداز است و جمهوری اسلامی ایران در همه عرصه‌‌های نظامی و سیاسی در منطقه غرب آسیا میدان‌‌دار دفاع از مظلومان عالم است.
از حزب‌الله لبنان تا حشدالشعبی عراق و نیروهای مقاومت مردمی در سوریه و یمن و افغانستان به نوعی الهام‌گرفته از اقتدار ایران اسلامی هستند و امروز به یاری خداوند متعال، جمهوری اسلامی، الگویی موفق برای کشورهایی است که دچار دخالت‌های استکبار جهانی هستند و با ظالمان و زورگویان
 دست به گریبان‌اند.
باج‌ ندادن جمهوری اسلامی به کشورهای غربی و استعمارگران و ایستادگی در برابر تحریم‌های ظالمانه و مدیریت مدبرانه رهبر فرزانه انقلاب حضرت امام خامنه‌ای تاکنون توانسته است به خوبی کشور ما را از پیچ‌های مهم تاریخی عبور دهد و همچنان که مقام معظم رهبری بارها در سخنان گهربارشان تاکید فرمودند، آینده‌ای روشن و امیدبخش در انتظار ایران اسلامی است و شمارش معکوس برای سقوط دشمنان و خصوصا محو اسرائیل غاصب آغاز شده است. گره خوردن واژه شهادت با جسم و جان مدافعان حرم و مجاهدان در راه اسلام که عظمت حق را قیام گفتند و به سجده شهادت افتادند،‌ پیروزی‌های پی‌درپی جبهه حق علیه باطل را به دنبال داشت که همه‌ این موفقیت‌ها حاصل تدابیر حکیمانه رهبر فرزانه انقلاب حضرت امام خامنه‌ای بوده است.
حفظ اقتدار ملی
 به یمن وجود رهبر معظم انقلاب
بسیاری از اندیشمندان سیاسی، فقدان تهدید نسبت به منافع و ارزش‌های اقتصادی،‌ سیاسی و فرهنگی را در کنار فقدان تهدید نظامی،‌ از عوامل و عناصر تثبیت امنیت ملی و حق قانونی هر دولتی می‌دانند. لیکن در تبیین و تفسیر مفهوم امنیت ملی، شرایط و فضای عمومی و شرایط جغرافیایی و... هر کشور را در اقتدار آن کشور تعیین‌کننده می‌دانند.
حبیب ترکاشوند،‌ مدیرکل سیاسی خبرگزاری فارس و کارشناس و تحلیل‌گر مسائل سیاسی در گفت‌وگو با گزارشگر روزنامه کیهان می‌گوید: «جمهوری اسلامی در 40 سال عمر بابرکت خود علی‌‌رغم فراز و نشیب‌هایی که داشته،‌ از تحمل بزرگ‌ترین جنگ تاریخ معاصر،‌ تحریم‌های سخت اقتصادی و... اما به لطف خدا روز به روز بر اقتدار و همینه این نظام مقدس الهی افزوده شده است. اگر در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی‌ همسایه غربی ایران طمع حمله به کشور و تصاحب بخشی از خاک این مرز و بوم را در سر می‌پروراند، اکنون با چشمان خود شاهد هستیم که بزرگ‌ترین قدرت نظامی،‌ اقتصادی و سیاسی جهان در آمریکا طی تمام این سال‌ها از انواع‌ سناریو‌های ممکن و به قول مسئولان آمریکایی همه گزینه‌های روی میز استفاده کرد، اما نه تنها نتیجه‌ای نگرفت بلکه روز به روز در مقابل اقتدار نظام ما دست‌بسته‌تر شد.»
وی اضافه می‌کند: «ترامپ وقتی که رئیس جمهور آمریکا شد، فکر می‌کرد مشکل ناتوانی مسئولان سابق آمریکا بوده و چه در انتخابات و چه بعد از آن در مواضع سخنرانی‌ها و توییت‌های خود، اوباما و تیمش را به تمسخر می‌گرفت. وی پس از چند ماه تهدید به وعده خود عمل کرده و از برجام خارج شد و با احیای مجدد تحریم‌ها و هم‌چنین وضع تحریم‌های جدید که تا حدودی سخت‌تر از تحریم‌های قبل از برجام بود احساس کرد می‌تواند ایران را تسلیم کند. اتفاقا این موضوع را به مسئولان اروپایی چند بار گفته بود که چند ماه صبر کنید، کار رژیم ایران تمام است ولی حالا به این نتیجه رسیده که می‌تواند با ادبیات مسئولان سابق یعنی مذاکره، ‌ایران را پای میز خواسته‌های خود بکشاند اما دیدار تاریخی رهبر انقلاب با آقای شینزو آبه نشان داد،‌ تمام رویاهای ترامپ بر باد رفته است.»
این کارشناس همچنین می‌گوید: «بازتاب مواضع مقتدرانه حضرت امام خامنه‌ای نه تنها در کشورمان بلکه در تمامی منطقه و حتی سایر نقاط جهان از جمله در خود ژاپن با انعکاس بسیار وسیعی مواجه شد. ادبیات محکم و مقتدرانه رهبر حکیم انقلاب در مقابل درخواست مذاکره ترامپ از یک طرف باعث فخر تمام ایرانیان داخل و خارج کشور با انواع سلاح قوی و باورهای اعتقادی  و از سویی تحقیر خاص رئیس جمهور قلدرترین نظام فعلی جهان شد. جملات کوتاه رهبر انقلاب که در پاسخ به درخواست‌های ترامپ مطرح شد هر کدام به زبان‌های مختلف از عربی و انگلیسی و ژاپنی میلیون‌ها بار دست به دست شد.»
وی در ادامه می‌گوید: «مواضع چند دقیقه‌ای رهبر انقلاب نه تنها سناریوی تسلیم تهران را در هم پیچید بلکه تمام ترفند‌های استکبار و صهیونیسم را برای به تسلیم کشاندن ایران نقش برآب کرد. در ماه‌های اولیه شلوغ شدن سوریه بسیاری از مسئولان و کارشناسان سیاسی دچار خطای استراتژیک شدند و فکر کردند، اگر بشار اسد برود مشکل حل خواهد شد اما رهبر انقلاب بر ابقای بشار اسد تاکید داشتند. الان که با مقاومت جانانه مردم سوریه و همچنین مدافعان حرم، داعش،‌ نابود شده و بشار اسد نماد مقاومت گشته،‌ مشخص شده که ژرف‌اندیشی رهبر حکیم انقلاب تا کجا بوده است.»
وجود رهبر معظم انقلاب و نفوذ جمهوری اسلامی در زمینه‌های سیاسی،‌ اقتصادی و فرهنگی و ارتباط با قدرت‌های بزرگ جهان نظیر چین،‌ روسیه،‌ هند و... در سطح بین‌الملل فرصت مناسبی را برای خود ایجاد کرد تا پایه‌های امنیت ملی کشور را ارتقاء بخشیده و ضریب امنیت خود را بالا ببرد.
همایش، آمریکا و جنایت‌های قرن
در هفته‌های گذشته در تهران همایشی تحت عنوان «آمریکا و جنایت‌های قرن» به مناسبت هفته حقوق بشر آمریکایی از سوی مجمع بین‌المللی اساتید مسلمان دانشگا‌‌ه‌ها در  دانشکده پلی‌تکنیک دانشگاه امیرکبیر برگزار شد. در این همایش اساتید و کارشناسان خبره سخنان مهی را بیان کردند. از جمله جواد امین استاد دانشگاه جامعه المصطفی به ایراد سخن پرداخت.
جواد امین می‌گوید: «جمهوری اسلامی به‌خاطر اقدام حقوق بشر هواپیمای حامل سرنشین آمریکایی را نمی‌زند بلکه پهپاد جاسوسی را هدف می‌گیرد و با این کار دماغ ترامپ را به خاک می‌مالد.»
امین با بیان اینکه هر عزتی که جمهوری اسلامی ایران و مسلمانان در کشورهای اسلامی منطقه دارند به برکت حضرت امام راحل است،  درباره جنایات آمریکا در سوریه اظهار می‌دارد: «نیروهای ائتلاف آمریکایی- عربستانی شب گذشته شهروندان عادی را با ریختن بمب،‌ کشتند. ائتلاف شوم آمریکایی‌ از سال 2012 طبق اعلام خودشان تاکنون 200 بار سوریه را بمباران کرده است به طوری که طبق گزارش دیده‌بان حقوق بشر فقط در سال 2019 حدود 3 هزار و 25 تن در سوریه بر اثر بمباران کشته شدند. یک هزار نفر از این کشته‌شدگان کودک و 700 نفر زن بودند.»
این استاد جامعه‌المصطفی تصریح می‌کند: «سازمان جهانی تاکنون 172 گور دسته‌جمعی از شهروندان عادی کشته شده در اثر بمباران‌ها در سوریه یافته است. حدود 180 تاسیسات زیربنایی مانند نیروگاه‌ها بمباران و 60 بیمارستان هم ویران شد.»
جواد امین با اشاره به اینکه سه هزار نفر توسط نیروهای داعش و جبهه النصره تحت حمایت آمریکا در منطقه کفریا کشته شدند، می‌افزاید: «البته به بسیاری از این حملات آمریکایی در منطقه پاسخ داده شده است و با وجود اینکه اجازه نمی‌دهند به سوریه برق و نفت برسد و با وجود تنوع قومی در سوریه، همگی دارای فرهنگ مقاومت هستند و با این فرهنگ؛ آمریکا و هم‌پیمانانش روبرو می‌شوند.»
جنایت با نام حقوق بشر
 و دموکراسی
ترامپ در مقابل ادعای بزرگتر از حد توانش یعنی برقراری حقوق بشر و ایجاد دموکراسی در جهان نه تنها در منطقه غرب آسیا بلکه در تمام دنیا چهره خود را تخریب و ذات شرور و اقدامات غیرانسانی او بیش از پیش هویدا گشته است.
«سیدرضا صدرالحسینی» تحلیلگر مسایل سیاسی در همایش آمریکا و جنایت‌های قرن که در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، می‌گوید: «مقاومت برابر جنایت‌های آمریکایی‌ها آنها را در مورد ادامه جنایت‌ها با تردید روبه‌رو می‌کند. پس از ورود آمریکا به عراق شاهد تجاوزها و جنایت‌هایی بودیم که در گذشته کمتر انجام داده بودند. به همین خاطر و به دلیل مقاومت مردم عراق شیوه برخورد آمریکا با مردم عراق هم متفاوت بود.»
وی با اشاره به نهضت ضد جنگ در آمریکا به خاطر حمله به عراق اظهار می‌دارد: «کاخ سفید  می‌گفت جنگ کوتاه است و می‌توان هزینه عمده جنگ را جبران کرد و به همین خاطر بخشی از فضاسازی‌ها موجب کوتاه شدن اعتراض‌ها شد ولی رسانه‌ها برای نخستین‌بار جنایت‌های آمریکایی را نشان دادند. تعدادی از سربازان آمریکایی هم پس از بازگشت به کشورشان در قالب خاطرات خود بخشی از جنایت‌های آمریکا را به سمع و نظر مردم رساندند.»
این کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه آمریکا جنایت‌های خود را با عنوان حقوق بشر و دموکراسی انجام می‌دادند، تصریح می‌کند: «نخستین جایی که آمریکایی‌ها تحت لوای حقوق بشر مرتکب جنایت شدند و اقداماتشان موجب تنفر جهانی شدند، عراق بود. هنوز پرونده جنایت‌های آمریکا در عراق پایان نیافته بود که موضوع سوریه آغاز شد.»
صدرالحسینی ادامه می‌دهد: «با آغاز جنبش بیداری اسلامی برخی تصور می‌کردند تحولات سوریه هم ناشی از بیداری اسلامی است اما هنوز چند روز از اعتراض‌های سوریه نگذشته بود که چهره تروریست‌ها که از سوی سرویس‌های اطلاعاتی و امنیتی کشورهایی مثل عربستان و اسرائیل حمایت می‌شدند روشن شد.»
وی با بیان اینکه کمتر از شش ماه بعد از آغاز بحران سوریه آمریکا با حمایت از تروریست‌ها چهره خود را نشان داد، می‌گوید: «وقتی تروریست‌ها محاصره می‌شدند از سوی نیروهای آمریکایی نجات می‌یافتند. علاوه بر این بمباران نیروهای مقاومت از سوی ایالات متحده، انتشار عکس‌هایی از حضور نتانیاهو بر بالین تروریست‌ها در تل‌آویو نشان‌دهنده حمایت آنها از تروریست‌ها بود.»
صدرالحسینی با تاکید بر اینکه جنایت‌های سبوعانه تروریست‌ها در سوریه و عراق فقط پای آمریکا نوشته می‌شود، ابراز می‌دارد: «آمریکایی‌ها تروریست‌ها را به افغانستان و کشورهای دیگر گسیل می‌کنند و برخی شواهد حاکی از گسیل کردن تروریست‌ها به شاخ آفریقاست. داعش در این کشورها اقداماتی انجام داد که در پرونده هیچ گروه تروریستی ثبت و ضبط نشده است.»
وی در ادامه می‌افزاید: «امروز شرایطی در یمن حاکم است که سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشری تحت حمایت آمریکا هر روز آمار و رقم جنایت‌ها را بیان و پخش می‌کنند اما آمریکا اجازه حضور یک تیم مستقل و یا یک تیم بهداشتی را نداده است که فکر می‌کنیم بخشی از آن به خاطر استفاده از تسلیحات بیولوژیک است. پزشکان بدون مرز که به یمن رفته‌اند، عکس‌ها و فیلم‌هایی را منتشر کرده‌اند که سابقه نداشته است.»
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی یادآور می‌شود: «آمریکا به دلیل فروش تسلیحات به ائتلاف تحت رهبری سعودی بخش قابل توجهی از اقتصاد خود را به چرخش درآورده است و به نظر می‌ر‌سد یکی از دلایل پایان نیافتن جنگ آمریکا و کشورهای غربی است.»
نمایش قدرت جمهوری اسلامی ایران در دیدارهای تاریخی
در دهه شصت، ادوارد شوارد نادزه، وزیر خارجه وقت اتحاد جماهیر شوروی در تهران به دیدار امام خمینی(ره) رفت تا پاسخ میخائیل گورباچف آخرین رهبر این کشور به پیام حضرت امام خمینی(ره) با مضمون؛ تبیین برخی مسائل و پیش‌بینی شکست کمونیسم و دعوت رهبر این کشور به پذیرش اسلام، را که 56 روز قبل از آن توسط هیئتی به ریاست آیت‌الله جوادی آملی در مسکو به ایشان تحویل شده بود به استحضار امام برساند.
به رسم آداب و رسوم روسی‌ها و اروپای شرقی تا ورود امام خمینی(ره)، ایستاده منتظر بودند و امام بدون نگاه کردن به شوارد نادزه و دیگران وارد شدند و یکسره رفتند و روی کاناپه نشستند. قبل از به پایان رسیدن نامه، امام خمینی(ره) فرمودند: «ایشان جواب من را ندادند.» بعد تشریف بردند. تصویر حیرت‌زده شوارد نادزه در برابر رفتار عالمانه و سیاستمدارانه رهبر کبیر انقلاب حاکی از قدرت ایران اسلامی بود که به مدعیان قدرت در دنیا گوشزد شد. برخورد امام خمینی(ره) طوری بود که شوارد نادزه را به تکریم و کرنش واداشت و این حرکت رهبر کبیر انقلاب بسیار دقیق و حساب شده بود.
بعد از سال‌ها دوباره این دیدار تاریخی و به یاد ماندنی تکرار شد و قدرت و عظمت جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب به رخ جهانیان کشیده شد و در این دیدار رهبر معظم انقلاب در مقابل قصد نخست‌وزیر ژاپن در برابر رسالت رساندن پیام ترامپ واکنش بسیار مدبرانه و مقتدرانه‌ای را به نمایش گذاشتند. از جمله با شایسته ندانستن ترامپ برای پاسخگویی به سوالاتش از سوی رهبر معظم انقلاب و از طرفی گلایه ایشان از ژاپنی‌ها به دلیل نداشتن استقلال تصمیم‌گیری و مطرح نمودن موضع صلح‌طلبانه جمهوری اسلامی در برابر ادعای آمریکا مبتنی بر داشتن سلاح هسته‌ای و اشاره به قدرت جمهوری اسلامی و اینکه اگر ما حتی قصد ساخت سلاح هسته‌ای را نیز می‌داشتیم، آمریکا هیچ کاری نمی‌توانست انجام دهد و در نهایت دفاع از عزت و صلابت جمهوری اسلامی بدون نیاز به قدرتی جز قدرت الهی و پیشرفت به خواست و اراده پروردگار، بار دیگر اقتدار و جدیت و قدرت همه‌جانبه رهبر معظم انقلاب و جمهوری اسلامی را به تثبیت رساند.