kayhan.ir

کد خبر: ۱۶۳۵۱۱
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۹

سی‌ان‌ان: تحریم ظریف عملاً احتمال هرگونه دیپلماسی را از بین می‌برد

شبکه خبری آمریکایی در واکنش به تحریم‌های جدید علیه ایران گفت که اقدام علیه ظریف عملاً احتمال هرگونه دیپلماسی را از بین می‌برد، آن هم با اعمال تحریم‌های سخت علیه دیپلمات ارشد یک کشور.




میشل کوزینسکی تحلیلگر ارشد بین‌الملل شبکه سی‌ان‌ان با انتقاد از این اقدام ترامپ گفت که سابقه نداشته که دولتی در آمریکا رهبر یک کشوری را تحریم کند و حتی علیه فردی مانند ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه نیز رویکرد مشابهی نداشته است.
وی گفت که ترامپ از این دستور به‌عنوان مثال تازه‌ای برای ضربه‌زدن به توافق هسته‌ای استفاده می‌کند حال آنکه بنا بر نظر بسیاری از ناظران بین‌المللی این خود آمریکا و اقداماتی که در پیش گرفته بوده وضعیت را به شرایطی کشانده است که ما اکنون در آن هستیم. این اقدامات آمریکایی‌ها بودند که تنش‌زا بوده است.
کوزینسکی گفت که اگر آمریکا از ابتدا از توافق هسته‌ای خارج نمی‌شد اصولا چنین مسائلی که اکنون شاهد آن هستیم پیش می‌آمد؟ اگر هدف آمریکا این است که اول منجر به تغییرات در رفتار ایران شود و دوم این کشور را به پای میز مذاکره بکشاند باید گفت با این تحولات و تحریم‌ها این امربه این زودی‌ها میسر نخواهد شد و نشانه‌ای دال بر رسیدن به این اهداف در میان نیست.
سم کیلی، یکی دیگر از کارشناسان این شبکه نیز در این رابطه با زیر سؤال بردن ادعای ترامپ به اینکه دنبال دیپلماسی و مذاکره بر سر معامله جدید با ایران است، گفت: به سختی می‌توان گفت که درهای دیپلماسی چطور می‌تواند گشوده باشد، چرا که ایرانی‌ها هم بر این نکته تاکید کرده‌اند که اگر آمریکا به توافق هسته‌ای بازنگردد به هیچ عنوان وارد مذاکره‌ای نخواهند شد.
وی همچنین گفت: در میان هواداران ایران در منطقه هستند کسانی که شیعه هم نیستند و از این اقدام سمبلیک و فرمایشی آمریکا عصبانی هستند. اقدامی که علیه رهبری ایران صورت گرفته است. وی تنها یک رهبر یک فرقه خاص نیست بلکه یک رهبر مذهبی است.
کیلی با‌ اشاره به اعلامیه آقای مونچین درباره اضافه شدن نام ظریف در فهرست افراد تحریمی در روزهای آینده و با‌ اشاره به ادعای آمریکا برای پیگیری رویکرد دیپلماتیک درباره ایران، گفت: این اقدام علیه ظریف عملاً احتمال هرگونه دیپلماسی را از بین می‌برد، آن هم با اعمال تحریم‌های سخت علیه دیپلمات ارشد کشوری. این اقدام حمله به روابط دیپلماتیک به حساب می‌آید با وجود اینکه دو کشور رابطه رسمی‌ای ندارند.
گفتنی است سرنگونی پهپاد فوق مدرن آمریکایی ضمن تغییر معادلات‌، محاسبات دشمن را به هم ریخته و آنها را شدیدا دچار تناقض گویی و دستپاچگی کرده است. این مسئله سبب شده تا برخی رسانه‌های آمریکایی از یک بام و دو هوایی تیم ترامپ سخن بگویند که از یک طرف بحث مذاکره بدون پیش شرط را همچنان مطرح می‌کند و از طریف دیگر، تحریم مقام مسئول در سیاست خارجی و مذاکره‌کننده ایران را در برنامه خود قرار داده است.
از نگاه آنها، سیاست‌های لحظه‌ای و خارج از دوراندیشی تیم ترامپ سبب شده تا درهای دیپلماسی نه تنها فعال نباشد، بلکه ایران تصریح کند تا وقتی که آمریکا به توافق هسته‌ای بازنگردد به هیچ عنوان وارد مذاکره‌ای نخواهند شد.
«جرت بلانک» معاون هماهنگ‌کننده امور توافق اتمی ایران در وزارت خارجه آمریکا در دوره اوباما درباره این رویکرد ترامپ تصریح کرده، کارشناسان توافق دارند که تحریم‌های جدید علیه ایران نمادین است… «نمادگرایی می‌تواند ابزاری بسیار مفید در امور بین‌الملل باشد اما نه زمانی که حاوی پیام‌های احمقانه باشد».
از نگاه وی، یکی از پیام‌های سیاست کنونی ترامپ «جدی نبودن آمریکا درباره مذاکرات» است که از طریق اعلام تحریم محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در آینده نزدیک ارسال می‌شود.
«آیا کسی گمان می‌کند که این اقدام سفرهای ظریف را محدود می‌کند؟ دولت‌های اروپایی و آسیایی با مقاومت برابر تحریم‌های ما سفرهای او را تسهیل می‌کنند- و باید بکنند- و این کار انزوا و حدود نفوذ ما را به صورت نمادین نشان می‌دهد.