در دیدار با وزیر خارجه تاجیکستان
روحانی: ایران میتواند امنترین و بهترین مسیر ترانزیتی برای کالاهای تاجیکستان باشد
رئیسجمهور در دیدار وزیر امور خارجه تاجیکستان، با بیان اینکه دو کشور از لحاظ فرهنگی، تاریخی، ادبی، اعتقادی و زبان مشترک، پیوستگی زیادی با هم دارند، گفت: باید تلاش کنیم تا مناسبات تهران– دوشنبه در بخشهای مختلف در راستای منافع دو ملت و تعمیق دوستیها بیش از پیش گسترش یابد.
حجتالاسلام روحانی روز شنبه در دیدار «سراجالدین مهرالدین» با اشاره به اینکه «جمهوری اسلامی ایران همواره خواستار ثبات، امنیت کامل، تعالی و پیشرفت تاجیکستان و تقویت روابط و همکاریهای فیمابین است»، اظهار داشت: آمادگی داریم تا با ارایه خدمات فنی – مهندسی و انتقال تجربیات در اجرای پروژههای تاجیکستان مشارکت بیشتر داشته باشیم و این موجب افتخار شرکتها و بخش خصوصی ایرانی است که بهترین فعالیتها و خدمات را در کشورهای دوست ارایه دهند.
رئیسجمهور توسعه بندر چابهار را در ترانزیت کالا در منطقه بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: ایران میتواند امنترین و بهترین مسیر ترانزیتی برای کالاهای تاجیکستان باشد.
روحانی با بیان اینکه امروز منطقه در شرایطی خاص قرار داشته و با تروریسم و مداخلات خارجی مواجه است، اظهار داشت: امروز که تروریستها از عراق و سوریه خارج شدهاند، جای نگرانی وجود دارد که بخواهند در منطقه آسیای میانه و قفقاز فعال شوند، از اینرو ایران و تاجیکستان میتوانند همکاریهای خود را در مسیر مبارزه با تروریسم نیز بیش از پیش گسترش دهند.
«سراج الدین مهرالدین» وزیر امور خارجه تاجیکستان نیز در این دیدار با بیان اینکه ایران و تاجیکستان همواره دو کشور دوست و برادر بوده و در آینده نیز در مسیر توسعه و تعمیق دوستیها و برادریها حرکت خواهند کرد، گفت: توسعه روابط و همکاریهای تهران– دوشنبه بسیار حائز اهمیت است.
وزیر امور خارجه تاجیکستان با اشاره به ضرورت گسترش مناسبات و همکاریهای تجاری و اقتصادی دو کشور خواستار بهرهمندی تاجیکستان از مزیتهای بندرچابهار و توسعه همکاریها در بخش ترانزیت و استفاده از تجربیات شرکتها و متخصصان ایرانی در زمینه ارایه خدمات فنی – مهندسی بهویژه در عرصههای نیرو، انرژی و امور زیرساختی در این کشور شد.
سراجالدین مهرالدین وزیر امور خارجه جمهوری تاجیکستان همچنین روز گذشته با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتوگو کرد.
گسترش و تعمیق روابط و همکاریهای سیاسی، پارلمانی، گروههای دوستی، اقتصادی بهویژه آب و انرژی، حملونقل، برگزاری مشورتهای سیاسی و کنسولی، همکاریهای فرهنگی دو جانبه و بینالمللی از جمله در سازمان یونسکو و نیز مقابله با افراطگرایی و تروریسم از محورهای اصلی گفتوگوهای محمد جواد ظریف و سراجالدین مهرالدین در تهران بود.