kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۴۱۷۶
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۲
مخالفت نمایندگان با حذف استانی شدن انتخابات مجلس

طرح استانی شدن انتخابات ظلمی در حق روستاها و مناطق محروم

دیروز طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات که موضوع پر حرف و حدیث استانی شدن را در خود دارد برای بررسی به صحن علنی آمد و برخی نمایندگان در مخالفت با آن دلایلی را گفتند از جمله اینکه این طرح ظلم و اجحاف در حق روستاها و مناطق محروم است.




علی لاریجانی در نطق قبل از دستور جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی ضمن گرامیداشت ایام الله دهه فجر، گفت:«انقلاب عظیم اسلامی در طول مسیر ۴۰ ساله خود، تحولات عظیمی را تجربه کرد که حاوی درس‌های آموزنده‌ای برای حرکت آینده خویش است. ملت ایران ۲۲ بهمن سال ۵۷ کار بزرگ و تاریخی مبارزه با رژیم دیکتاتوری را به نتیجه رساند و با راهنمایی امام خمینی (ره)، نظام مردم‌سالاری دینی را جایگزین کرد؛ این حرکت مهم و از بین بردن استبداد آمریکایی و ایجاد دموکراسی، پیام مهمی برای دیکتاتورهای
منطقه داشت.»
لاریجانی با بیان اینکه انتخابات در این ۴۰ سال سرمایه مهم مردم‌سالاری دینی بوده است و عملاً ملت با انقلاب اسلامی، سرنوشت خود را به دست گرفت، اظهارداشت:«درحالی‌که در رژیم شاه، مجلس ملی و سنا وجود داشت که کالبدهای سیاسی بی‌جانی بودند که توسط لیست‌های دربار پُرمی‌شدند و مردم در انتخابات نقشی نداشتند.»
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اسدالله عَلَم در خاطرات خود می‌گوید «به فلانی گفتم در دوره بعد نماینده فلان شهر خراسان هستی؟» او تشکر کرد و گفت: «من تابه حال در شهر خراسان نبوده‌ام». عَلَم حرف زشتی به او می‌زند و می‌گوید «همین که می‌گویم، برو پِی کارت، وقت ندارم.»
دیروز وزیر علوم که به صحن علنی مجلس آمده بود به سوال نمایندگان در مجلس پاسخ گفت که در نهایت در یک موضوع نمایندگان قانع شدند و در سوال دیگری با عدم قانع شدن نمایندگان، وزیرعلوم کارت زرد گرفت. نادری در بخشی از پرسش خود گفت: عدم حضور آموزش عالی در قسمت‌های کُردنشین و عرب‌نشین کشور عراق موجب شده است که دانشگاه‌های آمریکایی و عربی، این فرصت را مورد سوءاستفاده قرار دهند.
استانی شدن انتخابات
و تقویت زر و زور و تزویر
دیروز سیدحسین نقوی حسینی سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی پیشنهاد حذف ماده 3 طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی که مربوط به استانی شدن انتخابات مجلس است را مطرح کرد که در نهایت نمایندگان با اکثریت آرا با حذف آن مخالفت کردند.
سیدحسین نقوی حسینی، نماینده مردم ورامین در موافقت با حذف این ماده، گفت: با استانی شدن انتخابات مشارکت مردم به شدت کاهش می یابد و مجلس نباید این پشتوانه محکم را از نظام بگیرد. وی با بیان اینکه انتخابات استانی، مردم را از انتخابات می‌گیرد، افزود: در انتخابات پر‌طمطراق اروپا صرفا ۳۲ درصد مردم و حزبی‌ها پای صندوق‌ها می‌آیند و هدف استانی شدن انتخابات همین است و مردم را از صحنه انتخابات کنار می‌گذارد. در هیچ نظام انتخاباتی در دنیا این گونه نیست که انتخابات به صورت استانی یا ایالتی برگزار شود و کاندیدا با اکثریت نسبی آراء انتخاب شوند.
نقوی حسینی با بیان اینکه استانی شدن انتخابات زمینه های بروز آشوب های اجتماعی و انتخاباتی را به شدت افزایش می دهد، گفت: کشور ما قومیتی و با مذاهب مختلف است و نباید از این طریق جنجال درست کنیم و معاندانی علیه نظام ایجاد شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اینکه از این طریق انتخابات حزبی می شود و بر اساس زر، زور و تزویر صورت خواهد گرفت، تصریح کرد: قطعا با استانی شدن انتخابات کسانی که ثروت و حزب قوی تری دارند به مجلس می آیند و متمول ها سردمدار انتخابات می‌شوند.
وی با بیان اینکه طرح استانی شدن انتخابات خطرات زیادی را برای کشور ایجاد خواهد کرد، گفت: بگذارید مردم تصمیم گیر باشند و پای صندوق بیایند و سؤال این است که چرا از مردم می ترسید و نمی گذارید آنان انتخاب کنند؟
طرحی به ضرر روستاها و مناطق محروم
همچنین در جلسه علنی دیروز و در جریان بررسی ماده ۳ طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس مبنی بر حذف ماده مربوط  به استانی شدن انتخابات، مجتبی ذوالنور در موافقت با حذف ماده مربوط به استانی شدن انتخابات،گفت: با استانی شدن انتخابات، یا افراد باید به جریان های سیاسی آویزان شوند که پس از انتخاب هم قطعا فردی مستقل و عدالت خواه نخواهند بود و باید در راستای اهداف آن جریان سیاسی حرکت کنند. در غیر این صورت کاندیداها باید اینقدر پول داشته باشند که در سطح استان تبلیغات کنند که در نتیجه افرادی پولدار سر کار می آیند و باید صرفا در زمان نمایندگی شان وامدار افرادی باشند که آنان را با قدرت پول به مجلس برده‌اند.
وی تأکید کرد: با استانی شدن انتخابات، شهرهای کوچک رها می شوند، چرا که کسانی که وابسته به پولدارها هستند، لازم نمی دانند به شهرهای کوچک و مشکلات مردم رسیدگی کنند، چرا که پشتوانه سیاسی و قدرت و ثروت زیادی دارند، در حالی که دلگرمی مردم در شرایط فعلی این است که می توانند مشکلاتشان را با نمایندگان خود مطرح کنند و ما نباید این ارتباط را
قطع کنیم.
ذوالنور گفت: نمایندگانی که به صورت لیستی و با رأی انبوه بالا می آیند، قطعا نمی توانند ارتباط خوبی با بخش های دورافتاده کشور داشته باشند و چرا ما می خواهیم فضایی را ایجاد کنیم که مردم صرفا با اعتماد به پولدارها و لیست های سیاسی رأی دهند. وی با بیان اینکه دعواهای قومی از این طریق افزایش می یابد، خاطرنشان کرد: روش فعلی انتخابات ممکن است مشکلاتی داشته باشد اما با این روش پیشنهادی قطعا مشکلات بسیار بیشتر خواهد شد.