kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۸۶۰۵
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۲۰:۴۳

استراتژی‌های وزارت بهداشت برای مقابله با تحریم‌ها

سخنگوی وزارت بهداشت راهکارهای این وزارتخانه برای مقابله با تحریم‌ها را تشریح کرد.

به گزارش وبدا، ایرج حریرچی دیروز در گفت‌وگو با خبر شبکه یک سیما، با اشاره به اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ایران گفت: همانطور که در کتاب هنر تحریم‌ها نوشته ریچارد نفيو مطرح شده، آمریکایی‌ها سیاست تحریم دردناک را در پیش گرفته‌اند و دارو و تجهیزات پزشکی نیز از اولویت‌های اصلی آنها برای اعمال تحریم است.
حریرچی اظهار داشت: مهمترین راهی که آمریکایی‌ها برای تحریم‌های جدید انتخاب کرده‌اند این است که انتقال پول و تعاملات مالی بین ایران و سایر کشورها به ویژه در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی را قطع کنند و با تمام شرکت‌های خارجی تماس می‌گیرند و فشارهایی را با بهانه‌های واهی و بچه‌گانه وارد می‌کنند که ورود محصولات خارجی به ایران ممنوع شود، البته مردم نباید در این زمینه نگرانی داشته باشند چون با توجه به تعاملات و همکاری‌هایی که با سایر کشورها داریم، مشکلی رخ نخواهد داد.
وی افزود: مهمترین استراتژی وزارت بهداشت در شرایط کنونی، تقویت تولید داخلی است و در حال حاضر 98 درصد از میزان عددی و 70 درصد از ارزش ریالی داروهای مصرفی در کشور، تولید داخل هستند و 67 درصد از مواد اولیه دارو به طور کامل در کشور تولید می‌شود و خوشبختانه امروز از 6 محصول جدید دارویی دانش‌ بنیان رونمایی و هفته گذشته خط تولید 9 خط تولید داروی ضد سرطان افتتاح شد و در چهلمین سال انقلاب اسلامی، 40 محصول دانش بنیان جدید در کشور رونمایی خواهد شد.
معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: استراتژی اول ما، وابستگی حداقلی به خارج از کشور و استراتژی دوم ما، تنوع کانال‌های ارتباطی با کشورهای دیگر است و خوشبختانه دولت و مجلس حمایت‌های مالی مناسبی از ما داشته‌اند و 15 کشور همسایه و تعداد زیادی کشور دوست مانند هند، چین، روسیه و کشورهای اروپایی داریم.
شرایط 90 درصد بیمارستان‌های دولتی کشور از 75 درصد خصوصی‌های تهران بهتر است
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: کیفیت درمان در بیمارستان‌های دولتی به طور متوسط برابر یا بالاتر از کیفیت درمان در بیمارستان‌های خصوصی است.
ایرج حریرچی در نشست خبری، با ‌اشاره به اینکه 90 درصد از بیمارستان‌های دولتی کشور از 75 درصد از بیمارستان‌های خصوصی تهران از نظر امکانات، تجهیزات و هتلینگ شرایط بهتری دارند، گفت: کیفیت درمان در بیمارستان‌های دولتی به طور متوسط برابر یا بالاتر از کیفیت درمان در بیمارستان‌های خصوصی است.
حریرچی با بیان اینکه متاسفانه این باور‌اشتباه وجود دارد که در مراکز درمانی شیک‌تر، خدمات درمانی با کیفیت بیشتری ارائه می‌شود، افزود: چون استانداردهای زندگی در تهران بالاتر است، برخی از پزشکان ترجیح می‌دهند که در تهران زندگی و فعالیت کنند که این به تراکم بیماران در تهران منجر می‌شود.
وی اظهار داشت: اکثر درمان بیماری‌ها در کشور انجام می‌شود و موارد استثنایی وجود دارد که درمان خاصی برای آنها در ایران وجود ندارد که در شورای عالی پزشکی برای تعداد بسیار محدودی که به این درمان‌ها نیاز دارند، تصمیم گیری می‌شود و بیمار را به خارج از کشور اعزام می‌کنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان این که زایمان طبیعی در کشور به صورت رایگان است، اما ممکن است که یک نوزاد در بیمارستان دولتی به صورت زایمان طبیعی متولد شده باشد و نیاز به خدمات درمانی مانند NICU یا مراقبت‌های ویژه نوزادان داشته باشد که این موضوع، هزینه‌هایی را به همراه دارد، افزود: اگر هزینه ای برای زایمان طبیعی در بیمارستان های دولتی دریافت شده، مردم می توانند برای پیگیری تخلفات، آن را به سامانه 190 وزارت بهداشت اطلاع دهند.