نماینده اصلاحطلب تهران:
قابلیت هستهای کشور را باید از قبل برجام هم بالاتر ببریم
در جلسه دیروز مجلس یک تحقیق و تفحص مهم مورد توافق نمایندگان قرار گرفت و به نظر میرسد با نظارت دقیق بر کمرگ جلوی بخش مهمی از مفاسد گرفته خواهد شد همچنین دیروز خانم فریده اولادقبا در نطقی ضمن ارائه تحلیلی گفت که باید تواناییهای هستهای را ازقبل از برجام هم بالاتر ببریم و همزمان به مقاومسازی اقتصاد به صورت جدی بپردازیم.
در نشست علنی دیروز مجلس شورای اسلامی علی مطهری ضمن قرائت بیانیه مجمع نمایندگان استان خوزستان گفت: مجمع نمایندگان استان خوزستان با فرا رسیدن 8 آذر مصادف با آزادسازی شهر بستان این روز را به رزمندگان اسلام و خانواده شهدا و ایثارگران تبریک میگوید. همچنین وی روز نیروی دریایی را به دریادلان نیرویهای مسلح تبریک گفت. او عنوان کرد: 7 آذرماه سال 1359 عملیات پیروزمندانه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با پشتیبانی نیروی هوایی ارتش، سبب شد نیروی دریایی رژیم بعثی عراق بطور کامل منهدم و غرق دریا شود و آن رژیم تا پایان جنگ تحمیلی نتوانست نیروی دریایی خود را سامان بخشد.
فریده اولادقباد در نشست دیروز در نطق میان دستور خود تحلیل و خوانشی از سناریوهای دشمنان ملت ایران ارائه کرد که در اظهاراتی دقیق که برای آنها مصادیقی در دهههای اخیر نیز میتوان یافت تاکید کرد که مسئولان باید قابلیتهای هستهای کشور را از سطح پیش از برجام نیز بالاتر ببرند و در کنار آن مقاومسازی اقتصاد یا همان اقتصاد مقاومتی را که منجر به توانمندسازی تولیدکنندگان داخلی خواهد شد بطور جدی و با سرعت پیگیری کنند.
بازگشت به توانمندیهای غرورآفرین هستهای
رئیسفراکسیون زنان مجلس ضمن تبریک هفته وحدت و هفته بسیج و روز نیروی دریایی، ابراز امیدواری کرد گامهای عملی در راستای وحدت امت اسلامی برداشته شود و گفت: اعمال تحریمهای یک جانبه و خصمانه آمریکا علیه ایران در پی اعلام خروج از برجام توسط ترامپ، عدم قطعیت و بیاعتمادیهای پیچیدهای را به وجود آورد که باعث طرح مسائل کلیدی و راهبردی مهمی شده است.
اولادقباد ادامه داد: امید اصلی سناریوهای اعلام فشار بر ایران شکست خط مقاومت اقتصادی اجتماعی کشور پیش از بازیابی ظرفیت زیرساخت هستهای کشور و استفاده از فشارهای اجتماعی در پرتو فشارهای تحریمی است.
وی توضیح داد: فصل مشترک همه سناریوها بر محور بالا بردن تاب آوری اقتصادی و اجتماعی ایران در برابر فشارهای تحریمی است. دولت جمهوری اسلامی که به دنبال حفظ منافع هستهای کشور و منافع خود در برجام است، الزاما باید به توان مقاومت داخلی تکیه کند؛ این به معنی بیتوجهی به دیپلماسی نیست بلکه صرفا اولویت گذاری برای مقاومت اقتصادی کشور در چارچوب بودجه بندی بحرانی با افزایش مبارزه با فساد برای استفاده حداکثری از منابع ارزی محدود کشور برای نیازهای استراتژیک کشور میباشد.
این نماینده مجلس معتقد است؛ تضمین اجرایی شدن بودجه بندی در شرایط بحرانی با بالا بردن شفافیت به منظور افزایش اعتماد ملی، جذب مشارکت بخش خصوصی غیررانتی، شفاف و رقابتی و مبارزه با فساد رانت خوار و منتفع از شرایط بحرانی کشور و نهایتا تامین نیازهای اقتصادی راهبری کشور میباشد.
اولادقباد، گام دوم را تشریح کرد و گفت: سطح قابلیت هستهای کشور باید بیش از سطح قبل از برجام باشد تا بتواند جلوی خواستههای زیاده خواهانه جدید ترامپ را گرفته و وی را به بازگشت ایالت متحده به تعهدات خود وادار نماید نه اینکه ایران تعهدات برجامی خود را انجام داده و به برخی تعهدات حداقلی اروپا بسنده کرده و همچنان فشار تحریمی ایالت متحده بر همکاری کشورهای جهان به ویژه آسیاییها را با خود تحمل کند.
وی با اشاره به گام سوم توضیح داد: افزایش همبستگی و انسجام ملی؛ در این پیچ تاریخی حسساس باعث تاب آوری اجتماعی کشور در برابر تحریمها خواهد شد و قطعا همبستگی و انسجام ملی یک شعار نیست بلکه یک ضرورت ملی است تا بتوانیم با اتکا به خرد جمعی و استفاده از ظرفیتها و شخصیتهایی که منشاء خیر و اثر فراوان هستند، جهت برون رفت از چالشها و تنگناهای موجود بهرهمند شد که راه این امر گفتوگوی ملی است.
یک تحقیق و تفحص مهم
نمایندگان در نشست علنی دیروز با اکثریت آرا با تحقیق و تفحص از عملکرد گمرک درخصوص واردات، صادرات، مبارزه با قاچاق کالا، تخلفات مالی، عدم رعایت قانون و ضوابط و... موافقت کردند. براساس گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی محورهای تحقیق و تفحص به شرح ذیل است: برای جلوگیری از قاچاق کالا چه اقداماتی صورت گرفته است؟ علت حجم بالای قاچاق کالا از مبادی رسمی گمرک چیست؟ برای اجرای قانون ارتقاء سلامت اداری و برخورد با متخلفین از کارکنان چه اقداماتی صورت گرفته است؟ علت عدم کارآمدی ساماندهی گمرکی و سوءاستفاده از آن از طریق ارزیابی از دور و اقدامات به عمل آمده جهت اصلاح سریع آن چیست؟ گمرک جمهوری اسلامی ایران برای جلوگیری از قاچاق سازمان یافته از مبادی رسمی (گمرک) از جمله اختلاس و تبانی در استرداد سپردهها، جعل اسناد گمرک، جعل آراء هیئتهای حل اختلاف گمرک، واگذاری سامانه جامع گمرکی و انعقاد قراردادها اعم از باسکول، انبار و سایر موارد و همچنین کارشناسان مجازی چه اقداماتی انجام شده است.
به نظر میرسد یکی از مهمترین اقدامات در مسیر مبارزه با فساد و همچنین تقویت تولید داخلی و سامان دادن مسایل اقتصادی نظارتی دقیق و همهجانبه بر گمرک باشد.
در همین راستا محمدعلی پورمختار بااشاره به ضرورت تحقیق و تفحص از عملکرد درخصوص واردات، صادرات، مبارزه با قاچاق کالا، تخلفات مالی، عدم رعایت قانون و ضوابط و...، گفت: طبق آمار دولت حجم قاچاق در سال حدود ۱۵ میلیارد دلار است. در این بین به دلیل عملکرد گمرک و زد و بندهای صورت گرفته، نگاه منفی وجود دارد که ما میخواهیم با انجام این تحقیق و تفحص نگاه منفی به گمرک را اصلاح کنیم.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با بیان اینکه حجم بالای قاچاق به تولید ضربه میزند، گفت: متاسفانه نحوه ورود کالا به کشور ایرادات فاحشی دارد و هماهنگی بین قاچاقچی و معدود نفرات کارمندان گمرک وجود دارد. البته اکثر کارکنان گمرک پاکدست هستند اما معدود کارکنان متخلف موجب تغییر نگاهها نسبت به گمرک
شدهاند.
پورمختار اظهارداشت: سامانه طراحی شده در گمرک تبدیل به ابزاری برای سوءاستفاده شده است. فردی در گمرک نشسته و بدون بررسی تنها براساس مدارک مجازی، مجوز ورود کالا به کشور را میدهد. متاسفانه گمرک از دستگاههایی است که رتبه بسیار پایینی در ارتقای سلامت اداری دارد.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی اظهارداشت: بیش از ۸ هزار کدبندی درخصوص کالاهای گمرک وجود دارد که این کدها عاملی برای سوءاستفاده و تبعیض است و موجب ایجاد فضای فاسد و مسموم شده است. یکی از شرکتهای سازنده لوازم خانگی ۳ هزار میلیارد تومان به گمرک بدهکار است.
وی اظهارداشت: با افزایش قیمت ارز، برخی از واردکنندگان با هماهنگی گمرک قیمت کالاها را بالاتر از قیمت واقعی ثبت کردهاند تا بتوانند ارز بیشتری از بانک مرکزی دریافت کنند.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس بااشاره به اینکه قیمت گذاری بدون رؤیت کالا صورت میگیرد که این مهم امری نادرست است، تصریح کرد: بیش از 8 هزار کدبندی وجود دارد که براساس اذعان دفتر ارزش در گمرک این کدها عاملی برای سوءاستفاده احتمالی و تبعیض است.
تذکر پژمانفر برای حل مشکل طلبکاران پدیده شاندیز
نصرالله پژمانفر در نشست علنی دیروز در تذکر شفاهی خود با بیان اینکه 4 سال قبل مشکلی رخ داد که مردم در ایجاد آن نقشی نداشتند و آن موضوع پدیده بود، گفت: این موضوع با توجه به مشکلاتی که ایجاد کرده بود باید به صورت فراقوهای بررسی میشد که در همین راستا سران سه قوه برای حل مشکلات مردم ورود پیدا کردند اما امروز نه تنها مشکلات مردم حل نشده بلکه به بهانههای مختلف مشکلات مردم افزایش یافته است.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به مردم گفته شد که تمام مطالبات مردم حتی افرادی که از پدیده طلبکار بودند به صورت سهام پرداخت میشود، افزود: یکی از بخشهایی که از پدیده 270 میلیارد تومان طلب داشت بانک بود اما چرا به بانکها گفته نشد که به جای مطالبات خود سهام دریافت کنند و امروز این 270 میلیارد تومان به هزار و 100 میلیارد تومان تبدیل شده است و با سود 18 درصد کنتور
میاندازد.
وی با تاکید بر اینکه ستادی به عنوان ستاد تدبیر برای موضوع پدیده تشکیل شده است، ادامه داد: نتیجه این ستاد آن شده که سهام 12 هزار و 72 تومانی به 130 تومان تبدیل شده و تمام سرمایه و زندگی مردم از بین رفته است این چه ستاد تدبیری است که به پول بانکها اضافه میشود و تعدادی به عنوان مسئول بیخاصیت در این راستا پول دریافت میکنند.