سفیرسابق ایران در بغداد تشریح کرد
4راهبردی که توسط کاخ سفید پس از برجام دنبال شد
حسین کاظمی قمی معتقد است که کاخ سفید چهار راهبرد را پس از امضای برجام دنبال کرده و این سیاستها از دوره اوباما شروع شده و تاکنون ادامه دارد که مهار قدرت بازدارندگی و دفاعی ایران و سپس خلع سلاح و همچنین حفظ ساختار کلی تحریمها از همان روز نخست اجرای برجام دو مورد از آنها هستند.
حسین کاظمی قمی، سفیر سابق ایران در عراق بوده که سابقه مذاکره مستقیم با آمریکاییها را نیز در کارنامه خود دارد. او در گفتوگو با خبرگزاری فارس در مورد برجام گفت: به نظرم اولین نکتهای که درباره برجام قابل توجه است تأکید بر این نکته است که برنامه جامع اقدام مشترک صرفاً در ارتباط با موضوع هستهای جمهوری اسلامی ایران بود و موضوع هستهای یک بهانهای بود برای تشدید فشارهای اقتصادی به ملت ایران و برای اینکه این فشارها را تشدید کنند، آمدند بهانه کردند که موضوع هستهای ایران یک تهدید منطقهای و بینالمللی است.
کاظمی قمی در ادامه افزود: در نهایت فرایند مذاکرات به سمت تدوین و امضای برجام رفت و ایران هم به همه تعهدات خود تحت آن عمل کرد و امروز همه وجدانهای بشری و سازمانهای بینالمللی و دولتها و فرهیختگان و مجامع سیاسی اذعان دارند که ایران به آنچه تعهد داشت عمل کرد.
وی یادآور شد: قرار بود در قبال آنچه جمهوری اسلامی ایران در برجام انجام میدهد تحریمهای ظالمانه برداشته شود؛ چه آنها که تحت عنوان تحریمهای آمریکا و چه آنها که از سوی شورای امنیت و بهواسطه قطعنامهها اِعمال شده است، اما آمریکا در مقابل اجرای تعهدات ایران برجام را نقض کرد.
سفیر سابق کشورمان در عراق در پاسخ به این سؤال که مصداق نقض برجام توسط آمریکا را همان خروج از برجام میدانید یا پیش از خروج از برجام هم مرتکب این نقض شده بود، تاکید کرد: از قبل از خروج هم نقض کرده بود. رفتار آمریکا رفتار خصومتآمیز نسبت به ملت ایران است و مختص آقای ترامپ هم نیست، چرا که از همان فردای امضای برجام، آمریکا چهار راهبرد همزمان علیه ایران به کار گرفت.
کاظمی قمی در توضیح این چهار راهبرد گفت:«نخست اینکه بهدنبال این بود که توان بازدارندگی ایران را بگیرد؛ تلاش برای باز کردن باب مذاکره درباره توان موشکی ایران و محدودسازی آن از همان زمان آقای اوباما آغاز شد. دومین راهبرد حفظ ساختار کلی تحریمها توسط آمریکا بود.» وی افزود: «سومین راهبرد آمریکا این بود که جلوی نقشآفرینی ایران در مقابله با تروریسم را در منطقه بگیرد و چهارمین راهبرد این بود که در امور داخلی ما دخالت کند که یکی از مصادیق آن نفوذ است و در چند ماه اخیر نیز تحریکاتی جهت بروز ناآرامی و بعضاً اغتشاش در ایران داشته است.»