kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۴۸۲۸
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۳

جاسوسی گسترده آلمان از اتریش و سازمان‌های بزرگ بین‌المللی در وین

دولت اتریش از آلمان خواسته تا درباره اتهامات مطرح شده درخصوص جاسوسی گسترده و نظام‌مند عوامل اطلاعاتی آلمان از سیاستمداران، نهادهای بین‌المللی و شرکت‌های مستقر در خاک اتریش بطور کامل شفاف‌سازی کند.

ماجرای کمک سرویس اطلاعاتی آلمان به عملیات جاسوسی آمریکا از مقامات اروپایی اولین بار در سال 2014 علنی شد.
 گزارش‌های مربوط به این رسوایی را برای اولین بار «اسنودن» منتشر کرد که حاوی جزئیات جاسوسی سازمان امنیت ملی آمریکا (NSA) از هیئت‌های دیپلماتیک اتحادیه‌‌ اروپایی بود. این گزارش در آن ایام جنجال بسیار بزرگی به پا کرد. اما گزارش‌های دیگری هم این روزها منتشر شده که نشان می‌دهد آلمان‌ خود نیز از سیاستمداران، نهادهای بین‌المللی و شرکت‌های مستقر در خاک اتریش جاسوسی کرده‌اند آن هم به طور گسترده. پیشتر روزنامه «استاندارد» و هفته‌نامه «پروفیل» در گزارش‌هایی اعلام کرده بودند که بین سال‌های 1999 تا 2006، سرویس فدرال اطلاعات آلمان موسوم به «بی‌ان‌دی» از حدود 2000 هدف در نهادهای سیاسی، سازمان‌های بین‌المللی، بانک‌ها، شرکت‌ها و تولید‌کنندگان سلاح در اتریش جاسوسی ‌‌کرده است.
جاسوسی از 75 سفارت
حالا نشریه «پروفیل» نوشته فهرست اهدافی که مورد جاسوسی قرار گرفته‌اند، «تقریبا طولانی» است. موسسات ارشد اتریشی شامل دفتر صدراعظم، وزارت‌خانه‌های دفاع و خارجه و اتاق اقتصاد اتریش از جمله مواردی هستند که گفته می‌شود، آلمانی‌ها از آنها جاسوسی کرده‌اند. سرویس اطلاعات آلمان هم دست‌کم از 75 سفارت خارجی و منابع دیپلماتیک جاسوسی کرده است. علاوه‌بر همه این موارد، سازمان‌های مهم جهانی که مقر اصلی آنها در وین است از دیگر اهداف این جاسوسی بوده‌اند. سازمان امنیت و همکاری اروپا، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی،سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل متحد از جمله این موارد هستند. شرکت‌های خصوصی مانند بانک‌ها و شرکت‌های دفاعی هم بر طبق گزارش پروفیل هدف جاسوسی سرویس امنیت ملی آلمان بوده‌اند.
در واکنش به این گزارش‌ها، «سباستین کورتز»، صدراعظم اتریش در کنفرانسی خبری در حضور الکساندر ون‌در بِلِن، رئیس‌جمهوری این کشور اعلام کرد که «نباید چنین چیزی بین دولت‌های دوست وجود داشته باشد.»
طبق گزارش رویترز، صدراعظم اتریش افزود: «مقامات اتریشی از برلین خواهند خواست تا اطلاعات کاملی درباره این اقدام در اختیار قرار دهد.‌» وی افزود: «هدف ما این است که بدانیم چه کسی تحت نظارت قرار گرفته است و این نظارت کی پایان یافته است و البته ما می‌خواهیم مطمئن شویم که این اقدام تمام شده است.» صدراعظم اتریش اعلام کرده این برنامه جاسوسی احتمالا تمام شده است و شواهدی مبنی بر اینکه این اقدامات از سال 2006 هم ادامه داشته‌اند، در دست نیست. کورتس گفته: «ما مطمئن هستیم که آلمان می‌خواهد درباره این اتهامات روشنگری کند.»