رئیسدفتر روحانی:
سؤال نمایندگان از رئیسجمهور وقت مجلس و دولت را میگیرد!
رئیسدفتر رئیسجمهور با اشاره به اینکه کار نمایندگان در سؤال از رئیسجمهور بیسابقه است اظهار داشت: این سؤال وقت مجلس و دولت را میگیرد!
محمود واعظی رئیسدفتر رئیسجمهور دیروز در حاشیه جلسه دولت با اشاره به اینکه کاری که در مجلس درباره سؤال از رئیسجمهور مطرح شده است، سابقه ندارد و مبنای حقوقی به آن معنا هم ندارد، اظهار کرد: ما به لاریجانی رئیسمجلس نامه نوشتیم که درباره مسائل کشور باید از وزرای مربوطه سؤال شود. سؤالاتی که در کمیسیونها یک بار از حد نصاب افتاده است، مطرح کردن آن به شکل و زبان دیگری وقت دولت و مجلس را میگیرد.
وی همچنین گفت: گروه محدودی از نمایندگان در رودربایستی قرار میگیرند و برخی اینگونه امضاها را جمع میکنند که البته این حق آنهاست که امضا جمع کنند، حق دولت هم این است با کسانی که اطلاعات درست به آنها نمیرسد صحبت کرده و آنها را توجیه کند تا امضای خود را پس بگیرند، بنابراین هم آنها وظیفه خود را انجام میدهند و هم ما ولی این یک دور باطل است و کاری که انجام میشود درست نیست و وقت دولت و مجلس را برای هدفی که ما نمیدانیم چیست، میگیرد.
اظهارات واعظی مبنی بر اینکه جمع کردن امضا برای سؤال از رئیسجمهور وظیفه نمایندگان است و از سوی دیگر تاکید بر اینکه درباره مسائل کشور باید از وزرای مربوطه سؤال شود تناقضی آشکار را نشان میدهد، اگر سؤال از رئیسجمهور و امضای طرح مربوط به آن حق نمایندگان است طبیعتا این حق مبنای حقوقی دارد و تاکید بر اینکه استفاده نمایندگان از این حق مبنای حقوقی ندارد صحیح به نظر نمیرسد. نکته دیگر اینکه واعظی در سخنان خود به نمایندگان مجلس نیز توهین کرده است، او میگوید که گروه محدودی از نمایندگان را در رودربایستی قرار داده و از آنان امضا میگیرند و معنای این سخن آن است که این نمایندگان تصمیمات و سخنانشان بر اساس تفکر و تامل در اطراف موضوعات نبوده و در نتیجه اعتبار ندارد، این سخن و برداشت تعرض به جایگاه مجلس محسوب میشود و از رئیسدفتر رئیسجمهور چنین تعبیری عجیب و بعید به نظر میرسد.
لابی سنگین دولت
برای منتفی کردن یک حق قانونی!
و مسئله مهم پایانی اینکه واعظی از حق دولت برای لابی کردن جهت کم شدن امضاهای طرح سؤال از رئیسجمهور سخن میگوید ولی به کل واقعیت و حقیقت آنچه رخ داده است اشارهای نمیکند.
حجتالاسلام مجتبی ذوالنوری نماینده قم از فشار استانداریها به نمایندگان مجلس خبر داده و گفته است: استانداران برگههایی را پس از یک مراسم افطاری و شام مقابل نمایندگان گذاشته و از آنان خواستهاند که امضای خود را از طرح سؤال از رئیسجمهور پس بگیرند!
نماینده قم و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین در گفتوگو با فارس اظهار داشته است: سؤال از رئیسجمهور راجع به مؤسسات مالی و اعتباری سیر بسیار طولانی نزدیک به یک سال دارد که هیئترئیسه مجلس حدود هشت ماه نسبت به سؤال جدیت به خرج نداد و آن را نگه داشت به امید اینکه با تعامل سه قوه مشکل سرمایهگذاران و سپردهگذاران حل شود، ولی این مسائل حل نشد و سؤال به جریان افتاد، چند بار با لابیگری و رایزنی، نمایندگان را وادار کردند امضای خود را پس بگیرند.
ذوالنوری افزود: نهایتا بنده سؤال را از نو دوباره طرح کردم و تعداد امضاها به حدنصاب رسید اما مجددا یک بار دیگر تعداد امضاها را از حدنصاب انداختند و ما مجددا رایزنی کردیم و باز هم تعداد امضاهای سؤال از رئیسجمهور به حد نصاب رسید و کار به جریان افتاد. الان که دولت طبق اصل 88 قانون اساسی و ماده 212 آئیننامه داخلی مجلس تخلف بیّن و آشکار انجام داده است، از 19 اسفند سال گذشته تا به امروز که باید طبق قانون ظرف یک هفته نمایندگان خود را برای مذاکره با نمایندگان امضاکننده طرح سوال از رئیسجمهور به مجلس میفرستاد، تمکین نکرده و این کار را انجام نداده است. ذوالنوری تصریح کرد: پس از آنکه دولت نمایندگان خود را هفته گذشته به مجلس فرستاد، روز دوشنبه هفته گذشته با حضور نمایندگان دولت و نمایندگان امضاکننده طرح سوال از رئیسجمهور جلسه تشکیل شد و سؤال در آن جلسه مطرح شد و نمایندگان دولت توضیحات خود را ارائه کردند اما درنهایت امضاکنندگان طرح سوال از رئیسجمهور از پاسخهای نمایندگان دولت قانع نشدند و بر سوال از رئیسجمهور باقی ماندند.
بسیج مسئولان دولتی در استانها
برای فشار به نمایندگان
وی با بیان اینکه رئیسجمهور یک ماه پس از اعلام وصول سوال مهلت دارد برای پاسخگویی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حضور یابد، تصریح کرد: دولت به شدت در سراسر کشور بسیج شده است تا بتواند نمایندگان امضاکننده طرح سوال از رئیسجمهور را از امضای خود منصرف کند. ذوالنوری افزود: از استانهای مختلف، نمایندگان با بنده تماس گرفتند و اعلام کردند استانداران مراسم افطاری برگزار و مجمع نمایندگان را به این مراسم دعوت کردند، شامهای رنگین به نمایندگان مجلس دادند و اصرار داشتند که امضایتان را پس بگیرید، حتی برگههای آماده به اسم نماینده مجلس خطاب به آقای دکتر لاریجانی رئیسمجلس مقابل آنان گذاشتند مبنی بر اینکه «جناب آقای دکتر لاریجانی رئیس محترم مجلس، بنده امضای خود را از طرح سؤال از رئیسجمهور پس گرفتم.»
ذوالنوری اضافه کرد: این برگهها را پس از صرف مراسم افطاری و شام مقابل نمایندگان مجلس گذاشتند تا آنان امضا کنند، بسیاری از این نمایندگان ناراحت شدند و گفتند مگر پول شام شما چقدر است که میخواهید امضای ما را با آن بخرید! استانداران، مدیران کل و فرمانداران در سراسر کشور به شدت بسیج شدند که نمایندگان امضاکننده طرح سوال از رئیسجمهور را از امضایشان منصرف کنند.
گفتنی است قرار بود روز سهشنبه در مجلس سؤال از رئیسجمهور پیرامون موسسات مالی اعلام وصول شود ولی آنچنانکه برخی از نمایندگان گفتهاند با لابی دولتیها حدود 50 نماینده امضای خود را پس گرفته و این سوال از حد نصاب افتاد.
هفته گذشته نوبخت سخنگوی دولت درباره احتمال حضور رئیسجمهور در مجلس و پاسخ به سوال نمایندگان گفته بود: موضوع این است که چه سوالی مطرح است؟ دهها بار همکاران و مسئولین مربوطه در کمیسیونهای مختلف جواب دادهاند اما اینکه رئیس جمهوری با این حجم مشغله حضور پیدا کند و این سوالات را جواب دهد، نشان میدهد که موضوع سوال نیست، چیز دیگری است.
نوبخت اسفند سال گذشته نیز گفته بود: سوال حق نمایندگان است ولی چرا مجلسیها میخواهند از رئیسجمهور سوال کنند، مسائلی از جمله موسسات مالی و اعتباری سوال نمیخواهد و با تحقیق و تفحص قابل تشخیص است!