kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۳۵۷۷
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۹
با طرح دوفوریتی و امضای 50 نماینده

شروط رهبری انقلاب درباره مذاکره با اروپا تبدیل به قانون می‌شود

«حسینعلی حاجی دلیگانی» گفته است که نمایندگان طرحی را با قید دو فوریت و با عنوان اخذ تضمین‌های لازم از کشورهای اروپایی در مذاکرات تهیه و تدوین کرده‌اند که این طرح تاکنون به امضای حدود 50 نفر از نمایندگان رسیده و امضاهای آن در حال افزایش است.



گروه سیاسی-

بخش عمده جلسه دیروز مجلس شورای اسلامی که به صورت غیرعلنی برگزار شد به بررسی مشکلات اقتصادی کشور اختصاص داشت. کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی و ولی‌الله سیف رئیس‌کل بانک مرکزی در نشست غیرعلنی مجلس حضور یافتند.
جلسه غیرعلنی 3ساعت طول کشید و نزدیک ظهر جلسه علنی مجلس شروع شد. رئیس‌مجلس در آغاز جلسه علنی دیروز به اختصار پیرامون جلسه صبح مجلس توضیحاتی ارائه کرد.
«علی لاریجانی» پیرامون جلسه غیرعلنی گفت: از ساعت 9 صبح امروز بحث‌هایی راجع به همکاری‌های بانکی کشور و برخی اصلاحاتی که باید در ساختار بانک‌ها صورت گیرد تا در شرایط فعلی به تولید داخلی کمک کند، در جلسه غیرعلنی مجلس مطرح شد.
تولید، تورم و رکود
در جلسه غیرعلنی
«بهروز نعمتی» نماینده مردم تهران و سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس نیز در توضیح جلسه غیرعلنی مجلس اظهار داشت:‌ با توجه به مشکلاتی که در مجموعه‌های اقتصادی وجود دارد، هیئت‌رئیسه مجلس تصمیم گرفت از رئیس‌کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد و همچنین مرکز پژوهش‌های مجلس دعوت کند تا بر این اساس گزارشی درباره این مشکلات ارائه دهند.
نعمتی یادآور شد: جمع‌بندی جلسه غیرعلنی امروز این شد که با توجه به فضایی که امروز در کشور وجود دارد بانک مرکزی تسهیلات لازم را برای رونق گرفتن تولید در اختیار تولیدکنندگان بگذارد. البته قرار بر این شد که بانک‌های سرمایه‌گذاری در کشور ایجاد شود که بانک‌های سرمایه‌گذاری این کار را انجام دهند.
سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد:‌ یکی دیگر از موضوعاتی که جزو مسائل پراهمیت محسوب می‌شود این است که ساختار بانک مرکزی باید اصلاح شود.
وی در خاتمه در پاسخ به این سؤال که آیا به صورت مشخص به موضوع ارز هم در جلسه غیرعلنی امروز پرداخت شد یا خیر، گفت:‌ خیر با توجه به اینکه در گذشته به این موضوع پرداخته شده بود در نشست غیرعلنی امروز به مشکلات اقتصادی کشور از جمله رکود مجموعه‌های تولیدی، تورم موجود و تورم نقطه‌ای که بعضا در برخی موارد مطرح می‌شود، موضوع نقدینگی و سوق نقدینگی به سمت تولید از جمله مواردی بود که در این جلسه مطرح شد.
سؤال از وزیر اطلاعات
وکیلی عضو هیئت‌رئیسه مجلس در جلسه علنی دیروز موارد اعلام وصولی را به شرح ذیل قرائت کرد که مهم‌ترین آنها عبارت بودند از سؤال ملی «جواد کریمی قدوسی» نماینده مشهد و 3 نماینده دیگر مجلس از وزیر اطلاعات درخصوص عدم توجه وزارتخانه مذکور نسبت به فرار معاون بین‌الملل سازمان محیط زیست کشور.
طرح استفساریه درباره رسیدگی به کلیه حساب‌های درآمد هزینه و سایر دریافتی‌ها و پرداختی‌ها و نیز صورت‌های مالی شهرداری‌ها توسط دیوان محاسبات کشور به استناد قانون دیوان محاسبات کشور و اصلاحات بعدی آن.
سؤال ملی سیده «حمیده زرآبادی» نماینده قزوین از وزیر صنعت درخصوص عدم رعایت منافع عمومی کشور در قرارداد سرمایه‌گذاری شرکت رنو در ایران.
تبدیل شروط رهبری به قانون
«حسینعلی حاجی دلیگانی» نماینده مردم شاهین‌شهر در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، گفته است که نمایندگان طرحی را با قید دو فوریت و با عنوان اخذ تضمین‌های لازم از کشورهای اروپایی در مذاکرات تهیه و تدوین کرده‌اند که این طرح تاکنون به امضای حدود 50 نفر از نمایندگان رسیده و امضاهای آن در حال افزایش است.
وی افزوده است: نمایندگان در این طرح دولت را مکلف کردند تا در ادامه مذاکرات با سایر اعضای باقی‌مانده در گروه 1+5 تعهدات و تضمین‌های لازم را از طرف اروپایی اخذ کند.
نماینده مردم شاهین شهر در مجلس اظهار داشت: در این طرح آمده که کشورهای اروپایی قطعنامه‌ای را علیه نقض پیمان آمریکا در شورای امنیت صادر‌کنند و دیگر اینکه مسائل منطقه‌ای و مسائل موشکی جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه در مذاکرات مطرح نشود.
حاجی دلیگانی خاطرنشان کرد: همچنین کشورهای اروپایی خرید نفت از ایران را تضمین کنند و دیگر اینکه بانک‌های اروپایی تجارت با بخش‌های دولتی و خصوصی ایران را ادامه دهند و همچنین کشورهای اروپایی با هرگونه تحریم جدید علیه جمهوری اسلامی ایران مقابله کنند و در صورت تعلل در اجرای شروط فوق حق ایران در از سرگیری فعالیت‌های هسته‌ای خود محفوظ شمرده شود.
نتیجه سوءتدبیر در اظهار نظر
حجت‌الاسلام «مجتبی ذوالنوری» دیروز در نطق میان دستور خود در صحن مجلس گفت: آقای رئیس‌جمهور از ابتدا مجموعه شما گفتند اگر آمریکا هم از برجام برود ما با اروپا ادامه می‌دهیم. آمریکا گفت من برای چه در برجام بمانم تعهد اجرا کنم،‌ هزینه بدهم،‌ برجام می‌ماند و ایران هم هست، پس من بروم و فشار را اضافه کنم. این نتیجه سوء تدبیر در اظهارنظر و اتخاذ موضع بود.
ذوالنوری خاطرنشان کرد: آقای رئیس‌جمهور چرا اروپا در مقابل آمریکا قرار دهد و وقتی می‌گویید برجام می‌ماند و آن را با اروپا ادامه می‌دهیم آقای رئیس‌جمهور در صحبت‌تان گفتید یک مزاحم رفت یا به صدق این حرف اعتقاد دارید و یا ندارید. اگر اعتقاد دارید پس حرف گذشته‌تان چه شد که می‌گفتید هر چه با اروپا کار کنیم لقمه را دور سر چرخانده‌ایم و باید با کدخدا مشکل را حل کرد. نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: آقای رئیس‌جمهور کدام حرف شما درست است چرا در این گونه مسائل به شعور مردم توهین می‌شود. آقای رئیس‌جمهور در اظهارات تبلیغاتی خود در اردبیل خطاب به رقبای انتخاباتیتان گفتید روز جمعه انتخابات تمام می‌شود نمی‌دانم روز شنبه چه آب و صابونی بیاوریم که دست و صورتتان را بشویید. آقای رئیس‌جمهور از آن آب و صابون چیزی باقی مانده یا نمانده که بعد از این همه وقایع و فرصت‌سوزی که مردم را چند سال معطل کردید.
وی افزود: آقای رئیس‌جمهور شما منطقه را رها کردید،‌ منطقه را از دست دادیم،‌ اقتصاد مقاومتی بدون توجه باقی ماند و به آن پرداخته نشد امروز چرا مردم باید هزینه چنین بی‌تدبیری‌ها و سوء تدبیرها را بدهند.
ذوالنوری خاطرنشان کرد: آقای رئیس‌جمهور مرتب مردم را دنبال نخود سیاه و آدرس عوضی می‌فرستید. آیا مشکل جامعه ما امروز این است که در تریبون رسمی  برای تحریک دختران ورزشکار بگویید چرا در صدا و سیما فیلم‌های مسابقات دختران ورزشکار نشان داده نشود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: امروز جوان تحصیل‌کرده ما براثر بیکاری دچار افسردگی و انواع مریضی می‌شود. آقای رئیس‌جمهور به مردم بگویید برای‌اشتغال و برای مقابله با فساد چه کرده‌اید؟ امروز مشکل فساد فقر و بیکاری است و مسائل معیشتی مهم‌ترین چیزی است که مردم توقع دارند به آن پرداخته شود.