حاج بابایی:
خروج آمریکا و ماندن اروپا در برجام سناریوی مشترک برای اعمال تحریم و نگه داشتن ایران در توافق است
رئیسفراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: برنامه خروج آمریکا از برجام و حمایت اروپا از این توافق یک سناریوی مشترک است تا از یکسو آمریکا خارج و تحریمها اعمال شود و از سوی دیگر ایران توسط اروپا در برجام بماند.
حمیدرضا حاجیبابایی نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی بااشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در ارتباط با نتایج برجام،گفت: یک نگاه عاقلانه و مدبرانه به ما نشان میدهد اروپاییها نمیتوانند خواستههای ما در برجام را برآورده کنند به خاطر اینکه اروپا بدسابقه است و تاریخ به ما نشان میدهد که در برههها و موارد مختلف عقبنشینی کرده و با ما همراهی نداشتهاند.
حاجیبابایی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر منافع اروپاییها بگونهای است که آنها در برابر آمریکا نمیتوانند به خاطر منافعشان مقاومت کنند و بین ما و آمریکا، آمریکا را انتخاب میکنند و برخی از مقامات این کشورها نیز این موضوع را عنوان کردند.
وی افزود: همچنین به دلیل اینکه اکثر بانکها و شرکتهای اروپایی خصوصی هستند دولتهای اروپایی نمیتوانند آنها را مجبور به تمکین کنند و این شرکتها به دلیل منافع خودشان همواره با آمریکا همراهی میکنند تا با کشور ما و همچنین کشورهای اروپایی.
رئیسفراکسیون نمایندگان ولایی مجلس اظهار داشت: برنامه خروج آمریکا از برجام و حمایت اروپا از این توافق یک سناریوی مشترک است، سناریوی مشترکی که هم آمریکاییها از برجام بیرون بروند و تحریمها را اعمال کنند و آنها را افزایش دهند و در مقابل ایران که باید در برابر خروج آمریکا از برجام از این توافق خارج شود اروپاییها ما را در مرحلهای قرار دهند با ما مذاکره کنند و ما را در برجام نگه دارند و شامل مرور زمان کنند و ما بر اثر مرور زمان هم تحریمهای کشنده را تحمل کنیم و هم وقتمان سپری شود و اروپاییها نیز کار خاصی برای ما نتوانند انجام دهند و ما را با مذاکره به پیش ببرند.
حاجیبابایی خاطرنشان کرد: آمریکا و اروپا به این جمعبندی رسیده بودند که اگر یکباره از برجام خارج شوند و ایران نیز از برجام خارج میشد این موضوع با شوکی که در داخل ایران ایجاد میکرد موجب ایجاد انسجام بیشتر در داخل ایران میشد و آنها بر این نظرند که با مرور زمان میتوانند فشار اقتصادی را افزایش دهند و جمهوری اسلامی ایران را مجبور به تمکین کنند و یک متممی را برای برجام بنویسند و اروپاییها این موضوع را همراه و همگام با آمریکاییها و یک فاصله ظاهری با این کشور به پیش میبرند. آنها در مرحله بعد به دنبال این هستند که در حوزه دفاعی و در بحث موشکی ایران را پای میز مذاکره بنشانند. ما باید مراقب باشیم که آثار برجام در داخل کشور ما اختلاف ایجاد نکند نقدها منصفانه باشد و حقایق گفته شود اما انسجام داخلی بدعهدیهای آمریکا و آسیبهایی که به کشور زده شده باید در انسجام جبران شود.