kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۵۷۳۴
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۲

نماینده آیت‌الله سیستانی: «حشد الشعبی» عراق را سربلند کرد

نماینده مرجع عالی شیعیان عراق خطاب به نیروهای «الحشد الشعبی»(بسیج مردمی)، آنان را مایه سربلندی کشور در نبرد با تروریسم دانست.

 

به گزارش خبرگزاری فارس، «عبدالمهدی الکربلائی»، دیروز از نیروهای «الحشد الشعبی» تقدیر کرد و خطاب به این نیروها گفت: شما مبارزان، در میدان‌های نبرد، برای غلبه بر گروه‌های جنایتکاری که قصد جان ملت عراق و از بین بردن امنیت آنها را کرده بودند، مشارکت کردید.
نماینده آیت‌الله سیستانی از طریق بی‌سیم به مبارزان حشد الشعبی گفت: شما عراق را سربلند کردید. شما مصداق این سخن خداوند در قرآن کریم هستید که می‌فرماید: «خدا از مؤمنان جان و مالشان را به [بهاى] اینکه بهشت براى آنان باشد، خریده است همان کسانى که در راه خدا مى‌‏جنگند؛ مى‌‏کشند و کشته مى‌‏شوند». حشد الشعبی عراق، در پی فتوای جهاد کفایی آیت‌الله سیستانی در سال 2014 تشکیل شد؛ زمانی که داعش  موصل را اشغال و پیشروی خود را به سوی بغداد آغاز کرده بود.
دیروز همچنین خبر رسید که هشت تیپ نظامی از نیروهای مسلح عراق، از جمله حشد الشعبی، با پشتیبانی نیروی هوایی عراق، عملیاتی را برای تامین امنیت و پاکسازی مناطق شرقی شهرستان «طوز‌خورماتو» آغاز کرده‌اند.
سرتیپ «ثامر الحسینی» فرماندهی نیروهای واکنش سریع عراق، یکی از اهداف این عملیات را پاکسازی منطقه از حضور اعضای گروه مسلح موسوم به «پرچم‌های سفید» و سایر تروریست‌ها اعلام کرد و اظهار داشت: پس از شکست داعش در عراق و در مناطق «طوز خورماتو» در شرق استان «صلاح‌الدین»، از 16 اکتبر سال 2017 میلادی سازمان جدیدی تحت عنوان «پرچم‌های سفید» ظهور کرد.
فرماندهی نیروهای واکنش سریع عراق ادامه داد: واقعیت ماجرا این است که بقایای داعش، القاعده و سایر گروه‌های تروریستی، با شماری از جدایی‌طلبان مخالف در مناطق مورد منازعه متحد شده و این گروه را به وجود آورده‌اند.
تشکیل گروه تروریستی جدید
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، «محمد الصیهود» نماينده پارلمان عراق اعلام کرد، آمريکا و برخي طرف‌هاي سياسي در داخل و خارج از عراق، براي ايجاد گروه تروريستي جديد در عراق و سوريه برنامه‌ريزي مي‌کنند.
الصيهود اعلام کرد ، تصميم پنتاگون درباره ادامه حضور نيروهاي آمريکايي در عراق براي مرحله پس از داعش، بيانگر ادامه توطئه صهيونيستي- آمريکايي عليه ملت و تماميت ارضي عراق است.
وي افزود، آمريکا عامل ايجاد داعش، النصره و القاعده است.
نماينده پارلمان عراق تاکيد کرد، عراق توانمندي و شايستگي خود را براي مقابله با تروريسم و حفظ امنيت و ثبات عراق نشان داد و توانست با شجاعت و شهامت در برابر القاعده و داعش بايستد.
وي افزود: نيروهاي امنيتي عراق، اعم از همه نهادهاي آن از ارتش و پليس و دستگاه مبارزه با تروريسم تا بسيج مردمي توانمندي رزمي خود را به اثبات رساندند و در جانفشاني و فداکاري براي حفظ کرامت و شان خاک و مقدسات و نواميس کشور، اقدامات مهمی انجام داده‌اند و اکنون نيز اين توانايي را دارند که در برابر طرح آمريکايي- صهيونيستي بايستند و آن را به شکست بکشاند.
تعلیق عضویت سه نماینده
به گزارش خبرگزاری فارس، ریاست پارلمان عراق دیروز با انتشار سندی ، عضویت سه تن از نمایندگان کُرد را به مدت 15 روز از زمان صدور این سند تعلیق کرد.
در این سند علت تعلیق عضویت این سه نماینده کرد، «اخلال در نظم جلسات پارلمان، نقض گسترده قوانین رفتار پارلمانی و ایجاد اختلال در کارهای پارلمان و اجرای قوانین» عنوان شده است.
پارلمان عراق به ریاست «سلیم الجبوری» اعلام کرده است که این اقدام با هدف حفظ احترام به پارلمان ، ریاست و سایر اعضای آن اتخاذ شده است.
پارلمان عراق همچنین این سه نماینده کُرد را به کمیته اجرای قوانین رفتار پارلمانی ارجاع داد.
برگزاری همه‌پرسی جدایی درمنطقه کردستان عراق (سوم مهر) منجر به بروز اختلافات بین بغداد و اربیل شد.دولت فدرال عراق در واکنش به این همه‌پرسی که مخالف قانون اساسی این کشور بود، تمامی فرودگاه‌ها و گذرگاه‌های مرزی منطقه کردستان عراق را بست و از همه کشورها خواست تا اطلاع ثانوی پروازهای خود به این منطقه را به حالت تعویق درآوردند. ارتش عراق نیز به فرماندهی«حیدر عبادی» نخست‌وزیر، برای تأمین امنیت استان کرکوک دست به عملیات زد و این استان نفتخیز را از سیطره پیشمرگ‌ که از سال 2003 اقدام به اشغال آن کرده بودند، آزاد کرد.
از آن زمان تاکنون برخی از نمایندگان کرد در مجلس عراق بنای ناسازگاری را در پیش گرفته‌اند.
عمار حکیم
«عمار حکیم» رئیس جریان حکمت ملی، رای مردم عراق در آینده را رای به اعتدال و میانه روی دانست و گفت: انتخابات برای ما از اهمیت برخوردار است چرا که برگزاری انتخابات موجب تعمیق و تحکیم دموکراسی در عراق می‌شود.
    حکیم با بیان اینکه نسبت به آینده عراق خوشبین است، اظهار داشت: ائتلاف‌های ملی موجب می‌شود که از موضع‌گیری‌های قومی و قبیله‌ای فراتر برویم و این امر موجب شکل‌گیری حکومت با رای اکثریت مردم می‌شود.