kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۰۶۶۶
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۰
قالیباف در نشست خبری مطرح کرد

اگر جای ظریف بودم با ظرافت از معاونت رئیس‌جمهور کناره‌گیری می‌کردم

رئیس ‌مجلس شورای اسلامی در نشست خبری روز گذشته در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه گفت: من اگر جای آقای ظریف بودم خیلی با ظرافت به آقای پزشکیان می‌گفتم اجازه دهید چند صباحی من نباشم. 
 
 
 
 
محمدباقر قالیباف، رئیس ‌مجلس شورای اسلامی در نشست خبری روز گذشته که به مناسبت روز مجلس در سالن شیخ فضل‌الله نوری برگزار شد، در پاسخ به سؤالات اقتصادی و گرانی‌ها اظهار داشت: موضوع گرانی کاسب‌ها و مغازه‌داران نیستند، که تورم را شکل می‌دهند. راه‌حل تورم گرانی این نیست که آنها را تنبیه کنیم و فکر کنیم موضوع حل می‌شود. البته من منکر این نیستم که ممکن است تعدادی از افراد در میان اینها باشد که گران‌فروشی کنند. ولی آنها ریشه تورم و گرانی نیستند. 
وی افزود: ریشه تورم و گرانی در میرداماد، پاستور و بهارستان است. یعنی ریشه در بانک مرکزی، دولت و مجلس است و اینها ‌با تورم در ارتباط هستند. نه کسبه بازار و نه فروشگاه‌ها!
رئیس‌ مجلس گفت: چه کار باید کنیم؟ طبیعتاً دو علت اساسی دارد؛ یک علت آن بانک‌ها هستند. یعنی در حقیقت بانک‌ها به این معنا که نقدینگی افزایش پیدا می‌کند. به این معنا پایه پولی افزایش پیدا می‌کند. ارزش پول ملی را از دست می‌دهیم و اینها تورم هستند. از اینجا ‌ می‌آید که هزینه‌های دولت را بالا می‌بریم. رشد اقتصادی وجود ندارد و برای آن اوراق صادر می‌کنیم. به هر حال در یک کلام کیک اقتصاد را بزرگ نمی‌کنیم و جی دی پی را افزایش نمی‌دهیم و هزینه‌های جاری را بالا می‌بریم و این به معنی شکل‌گیری تورم است.
وی افزود: وقتی با صراحت می‌گویم برنامه هفتم میثاق ما است، برای همین است. خواهش می‌کنم فصل مربوط به اقتصاد در برنامه هفتم را دوستان ببینند. برای همه اینها ‌راهکار دیده شده است؛ برای اینکه صندوق‌های بازنشستگی را از این وضعیت رها کنیم رشد اتفاق بیفتد و بتوانیم جلوگیری از نقدینگی کنیم.
قالیباف گفت: بعضی از بانک‌های خصوصی ما به‌گونه‌ای رفتار می‌کنند که خلق پول می‌کنند. خلق پول یعنی دست توی جیب مردم کردن است. لذا خیلی به صورت جدی در این بحث توافق، وفاق، همکاری و همدلی را متمرکز بر اینها باشیم.
  گره زدن اقتصاد به مذاکره را درست نمی‌دانم
رئیس ‌مجلس همچنین در رابطه با گره زدن مذاکرات به اقتصاد اظهار داشت: گره زدن اقتصاد به مذاکره را درست نمی‌دانم. باید در حوزه مذاکره انتفاع اقتصادی را دنبال کنیم و هدف غایی و نهایی این باشد. مجلس باید در این راه کمک کند
وی افزود: صرف اینکه بگوییم با مذاکره مشکلات کشور حل می‌شود، اشتباه است.
  کالابرگ الکترونیکی باید اجرا شود
رئیس ‌مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سؤال خبرنگار کیهان مبنی بر اینکه با توجه به تاکید حضرت امام خمینی(رحمه‌ًْالله علیه) مبنی بر اینکه مجلس در رأس امور است، برنامه این نهاد مردمی برای مقابله با گرانی افسارگسیخته و روز‌افزون در زمینه سبد کالای خانوار چیست؟ گفت: وقتی طرح تعدیل در مجلس و در سال ۱۴۰۱ در حال انجام بود، اعلام کردیم وقتی دولت تصمیم دارد نرخ ارز ترجیحی را افزایش دهد، برای این کار مجاز بود و ما حتی دولت را به این اقدام مکلف نکرده بودیم. اما گفته بودیم اگر دولت تصمیم دارد این کار را انجام دهد، حتماً باید کالابرگ الکترونیکی را اجرا کند.
قالیباف ادامه داد: ما می‌خواستیم یک سبدی از نیازهای ضروری مانند ۲۰۰۰ کالری در روز را در اقلام خوراکی در حوزه بهداشت و درمان تحت پوشش قرار گیرد. حتی کالاهای اصلی جهیزیه، جزو اولویت‌ها بوده و حالا نیز دولت همراه است، مخصوصاً آقای پزشکیان همراه است و یک جاهایی وفاق هست، همین امور است که یک هماهنگی و باور وجود دارد که حتماً برای مبارزه با گرانی مخصوصاً برای گروه‌های پایین آنها را به‌گونه‌ای تحت پوشش قرار دهیم که در فاز اول ۱۲ قلم کالا و بعد ۲۵ قلم کالا را به نحوی تحت پوشش قرار دهیم که هرگز رشد قیمت اینها از افزایش حقوق کارگران و کارمندان بیشتر نشود.
وی در همین رابطه اظهار کرد: این موضوع در برنامه هفتم وجود دارد و روش اجرای آن را دنبال می‌کنیم. باید از آن طرف از خودمان سؤال بپرسیم و مقصر نیز خودمان هستیم که هم اکنون داریم به بیش از ۸۰ میلیون نفر یارانه می‌دهیم، به مددجویان ماهیانه ۶۰۰ هزار تومان می‌دادیم و این را به حدود یک میلیون تومان افزایش دادیم. باید بتوانیم به طور جدی تا دهک‌های ۷ جامعه را با سبدهای کالا تحت پوشش قرار دهیم. لازم است یارانه‌های ارزی و ریالی را به جامعه هدف به‌درستی اختصاص دهیم. یعنی به جایی که در اولویت هستند به درستی اصابت کند. قطعا در بودجه ۱۴۰۴ به طور قطعی اجرا خواهد شد.
 درست یا غلط دو گرایش و سلیقه در کشور داریم 
در ادامه نشست خبری، قالیباف با تاکید بر اینکه وفاقی که بخواهد با رأی نیاوردن یک لایحه به هم بخورد، نباشد بهتر است، گفت: ما وقتی حرف از وفاق و همکاری می‌زنیم، اینها باید یک مبانی داشته باشد و امروز دولت و مجلس بر اساس نظر نمایندگان و شخص رئیس‌جمهور برنامه هفتم میثاق ملی ماست و سیاست‌های کلی مصوب هم مبانی هست که باید دنبال کنیم و وفاق و تعامل حول این موضوع است.
رئیس‌ مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: سلایق سیاسی و موافق و مخالف دولت واقعیتی است که باید بپذیریم. درست یا غلط دو گرایش و سلیقه در کشور داریم ولی در برنامه هفتم هم اساس کار را همگی قبول داریم ولی روش اجرا متفاوت است.
وی افزود: وقتی بحث از همکاری و تعامل می‌زنیم نباید خلاف قانون عمل کنیم. وقتی لایحه مربوط به تابعیت‌ها به فوریت رأی نیاورد، خود من هم رأی ندادم و به صورت عادی کمیسیون آن را بررسی می‌کند. آیا ما باید کار خلاف قانون را تمجید کنیم؟
رئیس ‌مجلس با تاکید بر اینکه بر اساس قانون جاری کشور قرار گرفتن آقای ظریف در آن موقعیت خلاف است، تصریح کرد: من اگر جای آقای ظریف بودم خیلی با ظرافت به آقای پزشکیان می‌گفتم اجازه دهید چند صباحی من نباشم. لایحه‌ای هم که به مجلس رفته، آنجا تعیین تکلیف می‌کنند و اگر قانونی شد، من برمی‌گردم و اگر قانونی نشد خب؛ نمی‌آیم. چرا مطرح می‌کنید که چون به فوریت رأی نداده‌اند پس وفاق به هم خورده است؟ اگر این‌طور باشد که نمی‌شود کار کرد. چون ما در موضوعات مهمی مثل انرژی و مسکن خیلی باید منسجم‌تر کار را پیش ببریم.
وی با بیان اینکه اتفاقاتی مثل استیضاح، سؤال و تحقیق و تفحص فردی آغاز می‌شود ولی به صورت جمعی پیش می‌رود، گفت: جنس نظارت‌های ما با بازرسان سازمان بازرسی فرق می‌کند و مجلس کار را متوقف نمی‌کند بلکه پیگیری می‌کند و ما در نظارت مچ‌گیری نمی‌کنیم.
رئیس ‌مجلس همچنین پیش از نشست خبری در صحن علنی متذکر شد؛ انتصاب ظریف غیرقانونی است.