kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۰۹۹۰
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۰
مسئولان کمیته متن اساسنامه واقعی را منتشر کنند

اعتراض‌ها به تصمیم عجیب هیئت اجرایی ادامه دارد/ایرادهای فراوان در اساسنامه کمیته ملی المپیک


سرویس ورزشی-
در روزهایی که اعتراض اهالی نسبت به تصمیم عجیب هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک درباره معرفی خبرگان ورزشی بالا گرفته، حالا ابهاماتی راجع به اساس برگزاری انتخابات مطرح شده است.
بعد از آنکه اعضاي هيئت اجرايي كميته ملي المپيك در یک تصمیم عجیب محمود مشحون، علي كفاشيان و رضا صالحي‌اميري و همچنين خانم‌ها طاهره طاهريان و عاطفه اسلاميان – میترا نوری جایگزین وی شد- انتخاب کرد، موجی از اعتراض‌ها را در میان اهالی ورزش به دنبال داشت.
نخستین اعتراض از سوی اصغر رحیمی مطرح شد، سرپرست کاروان ورزشی ایران در بازی‌های آسیایی 2018 جاکارتا در گفت‌و‌گویی اظهار داشت: من ۲۵ سال حضور متوالی در کمیته ملی المپیک دارم. تجربه چندین حضور در رویدادهای بین‌المللی به عنوان سرپرست و معاون دارم ضمن اینکه از تجربه تدریس در المپیک سولیداریتی نیز برخوردارم. با همه اینها نام من در جمع خبرگان ورزشی نیست اما فردی مثل صالحی‌امیری به عنوان خبره ورزشی معرفی شده است.
وی که برای انتخابات ۴ سال پیش کمیته ملی المپیک به عنوان خبره ورزشی معرفی شده بود با طرح این سؤال که چرا باید من حذف شوم و صالحی امیری در جمع خبرگان ورزشی قرار بگیرد، ادامه داد: قطعا در این زمینه و ظلمی که کمیته ملی المپیک در حق من و به نوعی ورزش انجام داده به رئیس‌جمهور نامه زده و شکایت خود را به طور رسمی مطرح کرده و پیگیر آن خواهم بود. حسن روحانی باید بداند که در دولت وی و در ورزش چه تخلفات و ظلم‌هایی صورت می‌گیرد.
شان و مشروعیت کمیته ملی المپیک
زیر سؤال رفته است
بعد از اصغر رحیمی، دیروز سید امیر حسینی دبیرکل پیشین کمیته ملی المپیک هم معترض شد. وی دیروز در گفت‌و‌گویی با خبرگزاری مهر اظهار داشت: واقعا کارشناسان ورزش ایران، این افراد هستند.؟ در این فهرست جای فردی مثل هاشمی‌طبا که سابقه همکاری با کمیته بین‌المللی المپیک را دارد خالی است. همچنین جای سیدنصرالله سجادی که کتاب تاریخ یکصدساله المپیک را نوشته خالی است. افشارزاده هم همینطور. حال در مورد خودم بحثی ندارم.
عضو پیشین هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک با بیان اینکه از میان افراد معرفی شده به عنوان خبره ورزشی هیچ یک در زمینه المپیک و المپیزم مقاله‌ای ننوشته‌اند، تاکید کرد: معرفی این افراد به عنوان کارشناس خبره المپیک جای بحث دارد. انتظار می‌رفت تصمیمات بهتری گرفته شود. به نظر من شأن و مشروعیت هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک با این انتخاب زیر سؤال می‌رود و قطعا نتایج آن به نفع ورزش کشور نیست.
نایب‌رئیس‌پیشین کمیته ملی المپیک گفت: اگر قرار باشد دوباره برای انتخابات پیش رو همه چیز سرِهم بندی شود همانی خواهد شد که سه سال پیش خسروی وفا در گزارش‌های خود به آن‌اشاره کرد. آئین‌نامه جعلی که در کمیته به تصویب رسید شبهات زیادی دارد و نباید دوباره انتخابات را بر اساس آن برگزار کرد. سیدامیر حسینی در پایان گفت: منشور المپیک و قوانین آن باید به طور کامل در اساسنامه و آئین‌نامه کمیته المپیک لحاظ و اجرا شود اما اینکه مسئولان به این موضوع توجه نمی‌کنند خلاف است.
دستورات از جایی رسیده است
علاوه‌بر امیر حسینی، مصطفی هاشمی‌طبا نیز نسبت به چگونگی انتخاب خبرگان ورزشی معترض شد. وی نیز در گفت‌و‌گویی با خبرگزاری ایسنا عنوان داشت: من می‌خواهم بدانم بهرام افشارزاده و نصرالله سجادی که سال‌ها در مسائل مربوط به المپیک کار کرده‌اند خبره ورزشی نبوده‌اند؟ خود من چطور؟ من سه دوره رئیس‌کمیته ملی المپیک و عضو IOC بوده‌ام و خداوند فرصتی داد تا خدماتی را انجام دهم اما از آن طرف فردی که اصلا در ورزش نبوده و نمی‌داند المپیک چه چیزی هست به عنوان خبره ورزشی انتخاب شده است. کسی که شغل تمام وقت دارد چطور می‌خواهد به عنوان رئیس‌کمیته ملی المپیک انتخاب شود. حتی یک خانم که در کمیته ملی المپیک کار می‌کرد به عنوان خبره ورزشی انتخاب شده بود. واقعا خنده‌دار است و هیئت اجرایی به روح المپیک خیانت می‌کند و در این مورد هیچ صداقتی از خود نشان نداده است. ظاهرا با دستوراتی که از جاهایی داده شده، دارند به این شکل عمل می‌کنند.
سایه سنگین IOC بر انتخابات
از هر زاویه‌ای که به تصمیم اخیر هیئت اجرایی نگریسته می‌شود، نمی‌توان حتی یک دلیل قانع‌کننده برای انتخاب مدیرانی چون صالحی امیری و میترا نوری به عنوان خبرگان ورزشی یافت. بر همین اساس هم پیش‌بینی می‌شود این اعتراض‌ها کماکان ادامه داشته باشد.
 تردیدی وجود ندارد که افرادی در پس پرده صحنه‌گردانی می‌کنند و تلاش دارند با یک استراتژی مشخص وارد انتخابات کمیته ملی المپیک شوند و پست‌ها را میان خود تقسیم کنند اما اینکه این روش موفق باشد یا خیر، طی روزهای آینده مشخص می‌شود.
اعتراض‌ها نسبت به شیوه انتخاب خبرگان ورزشی کم بود، حالا ابهاماتی درخصوص اساس انتخابات مطرح شده است. نکته اول درباره اساسنامه کمیته ملی المپیک است، اساسنامه‌ای که شهریورماه به تایید IOC رسید اما کمیته ملی المپیک از این اساسنامه رونمایی نکرد و اعلام شد اساسنامه به هیئت دولت رفته است. هر چند اساسنامه‌ای که به دولت رفت، با اساسنامه‌ای که به IOC رفته متفاوت بود.
اولین سؤال و ابهامی که در اینجا مطرح می‌شود و کارشناسان ورزشی نیز به آن اذعان دارند این است که چرا اساسنامه در مجمع به بحث گذاشته نشد و مستقیم به IOC رفت؟ دوم اینکه چرا در ترجمه فارسی و انگلیسی اساسنامه مغایرت وجود دارد؛ به این صورت که در ترجمه فارسی اعلام شده فقط رئیس‌فدراسیون می‌تواند در انتخابات شرکت کند این در حالی است که در ترجمه انگلیسی نماینده فدراسیون ذکر شده است.
ابهام دیگر برای انتخابات کمیته ملی المپیک، اضافه شدن نماینده کمیسیون ورزشکاران است؛ اگر انتخابات طبق اساسنامه سال 92 برگزار می‌شود، در این اساسنامه بحثی از حضور نماینده کمیسیون ورزشکاران نیست. اگر حضور نماینده کمیسیون ورزشکاران در اساسنامه مطرح شده، این اساسنامه نه تاییدیه مجمع را دارد و نه تاییدیه دولت را، پس طبق چه قانونی نماینده کمیسیون ورزشکاران به هیئت اجرایی اضافه شده است؟
و اما آئین‌نامه انتخاباتی که به تصویب هیئت اجرایی قرار گرفت اما قرار شد هفته آینده روی خروجی سایت کمیته ملی المپیک قرار بگیرد. آیین‌نامه‌ای که در دوره قبلی از سوی IOC باطل شد و بدون تایید اعضای مجمع انتخابات براساس آن برگزار شد.سؤال اصلی این است چرا کمیته ملی المپیک درباره انتخابات شفاف‌سازی انجام نمی‌دهد و نمی‌گوید آیین‌نامه انتخاباتی به چه صورت است و این انتخابات براساس چه قانونی برگزار می‌شود؟
ابهام دیگری که در این بین وجود دارد، مربوط به معرفی کارشناسان خبره است. کمیته ملی المپیک در حالی نام محمود مشحون و علی کفاشیان را به عنوان کارشناسان خبره معرفی کرده که هر دو عضو هیئت اجرایی هستند و حق رای دارند. سؤال اساسی این است آیا این اعضا حق 2 رای دارند؟ اگر پاسخ مثبت است، که طبق اساسنامه هر عضو مجمع حق یک رأی دارد. اگر پاسخ منفی است چرا کمیته ملی المپیک 2 رأی را باطل کرد و این حق را به افراد دیگر نداد.
اگرچه اعلام شده محمود مشحون کارشناس حوزه ورزش دانش‌آموزی است اما جالب اینجاست که برای انتخابات هیچ مشورتی با حوزه آموزش و پرورش صورت نگرفته است.
با این تفاصیل حداقل انتظار از کمیته ملی المپیک این است که طی روزهای آینده اساسنامه‌ای که به تایید هیئت دولت و کمیته بین‌المللی المپیک رسیده را بر روی سایت کمیته ملی المپیک منتشر کند تا مردم خودشان قضاوت کنند که آیا ابهامات مطرح شده درست است یا خیر؟!