با حضور رئیس جمهور انجام شد
افتتاح فاز اول طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار
رئیسجمهور گفت: برای شتاب در توسعه و آبادانی سیستان و بلوچستان، در جریان سفر کاروان تدبیر و امید، در مجموع 24 طرح و پروژه با اعتبار بیش از یکهزار و 38 میلیارد تومان در نظر گرفته شده که این طرحها تا سال 98 اجرایی خواهند شد.
رئیسجمهور که در اولین سفر استانی دولت دوازدهم به همراه شماری از معاونین رئیسجمهور، وزرا و مسئولان مرتبط روز شنبه وارد سیستان و بلوچستان شده بود، روز گذشته با حضور در نشست خبری به سفر خود پایان داد.
وی در این نشست خبری اظهار داشت: برای شتاب در توسعه و آبادانی این استان، در جریان سفر کاروان تدبیر و امید، در مجموع 24 طرح و پروژه با اعتبار بیش از یکهزار و 38 میلیارد تومان در نظر گرفته شده که این طرحها تا سال 98 اجرایی خواهند شد.
گاز رسانی به زابل در حال پیگیری است
روحانی در پاسخ به سؤالی درباره بازگشایی بازارچههای مرزی استان، گفت: رونق و تجارت استان به وجود منطقه آزاد و بازارچههای مرزی است و گزارشی در این زمینه تهیه شده که 5 بازارچه جدید در استان ایجاد شود که آن را پیگیری خواهیم کرد.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: موضوع گاز رسانی به زابل نیز در حال پیگیری است و امیدواریم زمستان سال آینده مردم این شهر بتوانند از گاز استفاده کنند و پروژههای گاز رسانی در سالهای آتی در خاش و بقیه مناطق استان نیز اجرایی خواهند شد. رئیسجمهور همچنین راهآهن را از طرحهای مهم و اولویتدار دولت دانست.
فاز اول طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار روز یکشنبه با حضور رئیسجمهور و میهمانان خارجی از ۱۷ کشور جهان و مسئولان و مقامات کشوری و لشگری به بهرهبرداری رسید.
روحانی پس از بهرهبرداری از فاز اول طرح توسعه بندر بینالمللی شهید بهشتی بااشاره به اینکه کریدورهای دیگر بینالمللی جنوب - شمال، به خلیجفارس منتهی میشود و این کریدور به لحاظ اینکه به اقیانوس متصل میشود، حائز اهمیت است، افزود: این کریدور و بهرهبرداری از این بندر اهمیت ویژه اقتصادی دارد، چرا که باعث میشود کالاها در زمان کوتاهتر و با قیمتی مناسبتر در اختیار کشورهای همسایه قرار گیرد. وی اظهار داشت: کشورهای همسایه در شرق کشورمان مانند افغانستان و همسایگان شمالی ما در آسیای میانه به واسطه این کریدور به جنوب ایران و آبهای آزاد و اقیانوس متصل میشوند و این از لحاظ سیاسی برای ما اهمیت داشته و روابط ما را با کشورهای شرقی، شمالی و حتی اروپایی در آینده توسعه خواهد داد.
رئیسجمهور گفت: در طراحی این بندر، پنج پست اسکله به بهرهبرداری میرسد و بیش از 200 هکتار زمین استحصال شده که میتواند برای مردم این استاناشتغالزایی ایجاد کند و هم میتواند ارتباط ایران با دیگر کشورها را نزدیکتر کند.
چابهار نقطهای درخشان
برای اتصال مردم منطقه
روحانی همچنین در مراسم بهرهبرداری از مرحله نخست این طرح چابهار را نقطه درخشان در منطقه دانست و بیان داشت: اگر همه کشورهای منطقه بهم متصل باشند و منافع مشترک با هم داشته باشند، این منافع موجب همبستگی و تقویت امنیت خواهد بود.
وی با تجلیل از تلاشهای نیروی دریایی بهخاطر ایجاد امنیت دریایی در منطقه گفت: امروز نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در خلیجفارس و دریای عمان و آبهای بینالمللی نقش ارزندهای در ایجاد امنیت دریایی در منطقه ایفا میکند و چابهار به این لحاظ اهمیت دارد که در کنار خود نیروی دریایی دارد که حافظ امنیت سواحل و آبهای منطقه است.
رئیسجمهور در جلسه شورای اداری استان سیستان و بلوچستان نیز با بیان اینکه سپاه، ارتش و نیروی انتظامی برای ایجاد امنیت در مرزها فعال بوده و در مسیر توسعه امنیت استان، نقش بسزایی دارند، ابراز داشت: اساس امنیت در اختیار مردم استان است و امنیت امروز استان حاصل اخوت و برادری میان مردم است.
صدور نفت از جاسک
جزو تصمیمات استراتژیک کشور
وی گفت: کشت فراسرزمینی یکی از راهکارهای برونرفت از مشکل کمآبی است که امروز اقدامات و توافقات خوبی در این راستا با دیگر کشورها منعقد شده است. روحانی با بیان اینکه یکی از تأکیدات ما به وزارت راه و شهرسازی از ابتدای دولت یازدهم بر ایجاد جاده ساحلی سواحل مکران از بندرعباس و توسعه بندر جاسک بوده، ابراز امیدواری کرد تا توسعه این بندر و اجرای این جاده در دولت دوازدهم اجرایی شود تا بتوان صادرات نفت کشور را از طریق بندر جاسک به انجام رساند چرا که این یک تصمیم استراتژیک است که صادرات نفت کشور بیرون از تنگه هرمز انجام شود.