800 میلیون گرسنه در جهان
سازمان ملل متحد در گزارش تازه خود میگوید: میزان گرسنگی در سراسر جهان بعد از گذشت بیش از یک دهه افزایش شدیدی داشته است.
بر اساس این گزارش، اکنون از هر ۱۰۰ نفر در جهان ۱۱ نفر به غذای کافی دسترسی ندارند.در گزارشی که پنج آژانس وابسته به سازمان ملل تهیه کردهاند، گفته شده است که سال گذشته حدود ۸۱۵ میلیون نفر به اندازه کافی غذا نداشتند. این تعداد شامل حدود ۱۵۵ میلیون کودک زیر پنج سال است.
در این میان ۴۸۹ میلیون نفر از این گروه در سرزمینهای درگیر جنگ و خشونت زندگی میکنند.به همین ترتیب در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال قبل از آن ۳۸ میلیون نفر به تعداد گرسنگان جهان اضافه شده است. این اولین بار از آغاز قرن بیست و یکم است که تعداد گرسنگان جهان افزایش یافته است.
در سراسر دو دهه گذشته آمار گرسنگی در جهان رو به کاهش بوده و حالا براساس گزارش سازمان ملل متحد با شیب تندی در حال افزایش است.
بر اساس این گزارش، بیشترین سهم از گرسنگی را مردم آفریقا در جهان متحمل میشوند که حدود ۲۰درصد از جمعیت آن در گرسنگی هستند.
در این گزارش آمده است که این پدیده با افزایش درگیریهای مسلحانه در سرتاسر جهان و با پیامدهای مشکلات اقتصادی و تغییرات اقلیمی مرتبط است.
این گزارش به سودان جنوبی اشاره میکند که بخشهایی از آن در اوایل سال دچار قحطی شد.طبق این گزارش نه تنها امکان بازگشت این وضعیت به سودان جنوبی وجود دارد، بلکه مناطق بحران زده دیگر در شمال شرق نیجریه، سومالی و یمن نیز ممکن است دچار قحطی شوند.
یکی دیگر از دلایل افزایش گرسنگی کاهش سرعت رشد اقتصادی در سراسر جهان است.یعنی کشورهایی که اساس اقتصاد خود را بر درآمد ناشی از صادرات کالاهای گرانقیمت گذاشتهاند، وقتی قیمتها کاهش مییابد، درآمد ناشی از صادرات آنها هم کاهش پیدا میکند و به تبع آن فعالیت اقتصادی در مجموع کند میشود و توانایی برای واردات مواد غذایی هم کمتر میشود. همزمان توان دولتها هم در تهیه بودجه لازم برای برنامههای رفاه اجتماعی و حمایت از مردم در زمان گرسنگی کاهش پیدا خواهد کرد.