کوتاه از سراسر جهان
فلسطین
خبرگزاری فرانسه : سربازان رژیم صهیونیستی یک خانواده فلسطینی را پس از نیم قرن زندگی از خانهشان در بیتالمقدس بیرون راندند. طبق قوانین داخلی اسرائیل اگر یک خانواده یهودی مدعی شود پیش از سال ۱۹۴۸ (تشکیل رژیم غاصب صهیونیستی) در یک خانه در بیتالمقدس زندگی میکرده میتواند شکایت کرده و خانواده فلسطینی را از آن بیرون کند! این اتفاق برای خانواده فلسطینی «شماسنه» نیز رخ داده و یک خانواده یهودی مدعی مالکیت خانه شده است. دادگاه اسراییل نیز به نفع خانواده یهودی رأی داده و حالا این خانواده عرب مسلمان پس از نیم قرن باید از خانه و کاشانه خود اخراج شود. این درحالی است که فلسطینیها نمیتوانند از این قانون استفاده کنند.
یمن
المیادین: علی عبدالله صالح رئیسجمهور سابق یمن و رئیسحزب کنگره مردمی این کشور بر عدم وجود اختلافات بین این حزب و جنبش انصارالله تأکید کرده و گفته: «امروز هیچ اختلافی با انصارالله نداریم و جبهه داخلی در مقابله با تجاوز، منسجم و قوی است.» رئیسجمهور سابق یمن حتی گفته: «ما به کودتا علیه انصارالله نیاز نداریم، آنها هم به کودتا علیه ما نیاز ندارند، مهم این است که در یک مسیر واحد باقی بمانیم.» علی عبدالله صالح با تأکید بر ضرورت دادن برخی امتیازها بهخاطر کشور و اجتناب از ویرانی آن، اضافه کرده: «حزب کنگره هیچ ائتلافی با گروههای خارجی ندارد.»
ترکیه
صدا و سیما: بعد از آنکه آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان توقف مذاکرات عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا را خواستار شد، مولود چاوش اوغلو وزیر خارجه ترکیه اعلام کرده «اروپا به ارزشهای قبل از جنگ جهانی دوم مثل وحشیگری و فاشیسم بازگشته است.» به علاوه، وزارت خارجه ترکیه در بیانیهای، سران سیاسی آلمان را به تلاش برای «اسلامستیزی» متهم و اعلام کرد ترکیه به اروپا در سال 2015 که به دلیل موج ورود آوارگان در سال 2015 با هرج و مرج جدی روبهرو بود کمک کرد. روابط بین ترکیه و آلمان، دو متحد در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو ) با تنش شدید رو به رو است.
آمریکا
رویترز: دادستانهای کل ایالتهای نیویورک و واشنگتن آمریکا تهدید کردهاند اگر «دونالد ترامپ»، برنامه حمایت از مهاجران غیرقانونی موسوم به «داکا» را لغو کند، از وی شکایت خواهند کرد. این دادستانها گفتهاند، این اقدام رئیسجمهور آمریکا جان صدها هزار نفر از مردم جوانی که فقط آمریکا را خانه خود میدانند، به خطر میاندازد. «باب فرگوسون»، دادستان کل واشنگتن، هم در بیانیهای اعلام کرده «من از همه ابزارهای قانونی که در اختیار دارم برای دفاع از هزاران مهاجری که در واشنگتن زندگی میکنند، استفاده خواهم کرد.»
کوبا
آسوشیتدپرس : کوبا یک دوره گذار سیاسی پنج ماهه را آغاز کرده که انتظار میرود با خروج «رائول کاسترو» از ریاست جمهوری به پایان برسد. خانواده او برای حدود ۶۰ سال بر سیستم سیاسی این کشور سلطه داشتهاند. کوباییها در سراسر ماه سپتامبر در گروههای کوچک گردهم جمع میشوند تا نمایندگانی را برای شوراهای شهر نامزد کنند. انتظار میرود مجلس ملی کوبا، رئیس و «اعضای شورای کشور» را تا فوریه (بهمن) انتخاب کند. کاسترو گفته تا آن تاریخ از ریاست جمهموری کنار میرود اما انتظار میرود که همچنان در ریاست حزب کمونیست باقی بماند.