kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۳۱۱۵
تاریخ انتشار : ۱۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۱
حمله نماینده سازمان محیط زیست به کارشناسان

منتقدان تراریخته تروریست هستند!

پس از توهین رئیس ‌سازمان محیط زیست به منتقدان محصولات غذایی دست‌کاری شده ژنتیکی، نماینده این سازمان هم گفت: آنهایی که در مورد غذای مردم ایجاد التهاب روانی می‌کنند، تروریست هستند!


به گزارش صدا و سیما، بهزاد قره‌یاضی در یک برنامه تلویزیونی که با حضور دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی و یک مهمان تلفنی برگزار شد، در اظهاراتی عجیب، نظر خود درباره محصولات تراریخته را مورد تأیید عقلای جهان دانست و گفت: جامعه عقلای بشر چه در ایران و چه در سراسر جهان به این نتیجه رسیده‌اند که برای تامین امنیت غذایی و برای حفاظت از سلامت محیط‌ زیست باید به طرف علم و فناوری حرکت کنند.
وی در اظهاراتی عجیب‌تر هم مدعی شد که استفاده از فناوری بیوتکنولوژی مورد تاکید سران نظام به ویژه مقام معظم رهبری هم هست
نماینده سازمان محیط زیست افزود: این محصولات موجب کاهش 620 میلیون کیلوگرم ماده موثره آفت کش طی سال‌های 1996 تا 2015 و 37 و 4 دهم میلیون گرم فقط در سال 2015 موجب کاهش ماده موثره افت کش‌ها شده‌اند. اثرات زیست محیطی فقط در سال 2015 نوزده درصد کاهش یافته است.
هر چند هر دو ادعای قره‌یاضی درباره تأیید رهبر انقلاب درباره محصولات تراریخته و هم کاهش ماده موثره افت‌کش‌ها از سوی مهمانان برنامه نقد و رد شد، اما وی بر این موضوع تأکید کرد که «تراریخته‌ها اول اینکه مفید هستند دوم اینکه اجتناب ناپذیرند».
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی هم در این برنامه تلویزیونی در مخالفت با استفاده محصولات تراریخته در سفره مردم ایران و در پاسخ به ادعای قره‌یاضی درباره نظر رهبر انقلاب، گفت: بند یک ماده 8 ابلاغیه مورخ 26 آبان 94 می‌گوید «رهبر انقلاب در سیاست‌های محیط زیست بر کشت محصولات ارگانیک تاکید دارند.» حال این موضع را به صورت خلاف واقع مطرح می‌کنند. اصل تراریخته به عنوان تکنولوژی یک بحث است و آوردن آن سر سفره مردم و بازی با سلامت مردم امری دیگر است.
علی کشوری تأکید کرد: در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری ایشان روی محصولات تراریخته تاکید نداشتند. ما معتقدیم که محصولات بیوتکنولوژی نباید سر سفره مردم بیاید زیرا ما به سلامت آنها مشکوک هستیم. عقل هم حکم می‌کند که هرآنچه مشکوک است استفاده نشود. ما 2017 مقاله داریم که محصولات تراریخته را با چالش‌هایی مواجه کرده و همین انتقادات ما را روی آن مشکوک کرده است.
وی افزود: واردات تراریخته‌ها هم سلامت مردم را می‌تواند به خطر بیندازد اما به این معنا نیست که واردات خطرناک است و باید در داخل کشت کنیم چون هردو خطرناک است.
قره‌یاضی در ادامه و در پاسخ به اظهارات دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی عنوان کرد: بیوتکنولوژی چه ربطی به بیوتروریسم دارد؟ ترور به معنای ایجاد وحشت است و در همه زبان‌های فارسی،‌عربی و انگلیسی واژه دیگری برای قتل به کار می‌رود.
وی با عباراتی عجیب که به منتقدان‌اشاره داشت، ادامه داد: افرادی که وحشت می‌سازند در حقیقت قابل پذیرش نیستند و افرادی که در مورد غذای مردم ایجاد ناامنی و وحشت می‌کنند تروریست هستند.
همچنین در این برنامه، عضو انجمن ارگانیک به عنوان مهمان تلفنی برنامه، در اظهاراتی که گفته‌های قره‌یاضی را رد می‌کرد، تصریح کرد: هر کمپانی در مورد تراریخته صحبت می‌کند اما براساس آمار کشاورزی آمریکا و اروپا مصرف آفت کش‌ها در این محصولات تا 12 درصد افزایش یافته که هم محصول و هم محیط زیست را آلوده کرده‌اند. محصولات تراریخته باعث مصرف علف کش می‌شوند که به نظر می‌رسد اهداف تجاری پشت کار است.
آزاد عمرانی افزود: در مورد برنج، تراریخته ریشه در موسسه راکفلر آمریکا و پنبه دارد. لذا ما خروجی بالایی در محصولات تراریخته نداریم و اهداف تجاری پشت آن است. مگس‌های سفید تهران نیز ماحصل همین امر است زیرا موجوداتی ایجاد شده که نسبت به آفت‌کش‌ها مقاوم شده است.
وی افزود: محصولات تراریخته می‌تواند مخاطراتی را در محیط زیست ایجاد کند، اینکه ادعا می‌شود برنج تراریخته چه ابعادی دارد، چطور می‌توان به سلامت آن اعتماد کرد؟ نتیجه آزمایش برنج تراریخته در کشورهای سازنده تجاری نشده حال چرا باید در ایران عملیاتی شود؟ در برنامه ششم توسعه برنج و پنبه تراریخته در دستور کار قرار گرفته بود که با مقاومت‌هایی روبرو شده است.
وی ادامه داد: آیا تاکنون ریالی برای محصولات ارگانیک اختصاص داده شده است. ما حتی مرکز تحقیقات ارگانیک هم در کشور نداریم. نکته مهم این است که در مورد محصولات تراریخته از 20 هزار محصول تنها 400 محصول آزمایش سلامت را طی کرده و تجاری شده است. حال این افراد که آقای قره‌یاضی از آنها یاد می‌کند خود شرکت‌هایی دارند و ذی نفوذ هستند چطور می‌توانند سلامت این محصولات را رد کنند؟ این محصولات غذایی می‌تواند به صورت غیرمستقیم سلامت فرد و جامعه را به خطر بیندازد.
گفتنی است، این مناظره حواشی مهمی هم داشت. به گزارش تسنیم، در بخشی از این گفت‌وگو به ماجرای سلسله جلسات قره‌یاضی با کنت مایکل کوئین، عضو شورای امنیت ملی آمریکا، پرداخته شد که نماینده سازمان محیط زیست این موضوع را رد نکرد و در پاسخ به این جمله بسنده کرد که «من به شما پاسخگو نیستم.»(!)
دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی با تأکید بر اینکه «ما دسته‌ای از‌اشکالات امنیتی را پیدا کرده‌ایم»، گفت: مایکل کویین در سفر به ایران با آقای قره‌یاضی بحث داشته در حالی که ایشان از گروه اطلاعات آمریکا هستند.
همچنین بخش دیگری از واکنش‌های نماینده سازمان محیط زیست پس از صحبت‌های عضو انجمن ارگانیک رخ داد. در پی طرح تخصصی چالش‌های روند رهاسازی و مصرف عمومی محصولات دست‌ورزی ژنتیک توسط این متخصص بیوتکنولوژی و پس از مغلوب شدن نماینده سازمان محیط زیست، قره‌یاضی واکنشی نامتعارف داشت. او در رفتاری خارج از عرف مدام فریاد می‌زد: «شما به من نارو زدید. قرار نبود مهمان تلفنی داشته باشید»(!)