آغاز مسابقات جودو قهرمانی جهان - بوداپست
ایران در حسرت شکستن طلسم ۱۰ ساله
رقابتهای جودو قهرمانی جهان در حالی از امروز به میزبانی مجارستان آغاز میشود که تیم ملی ایران بعد از ۱۰ سال به دنبال کسب مدال در این رقابتهاست.
زنگ آغاز سی و یکمین دوره رقابتهای جودو قهرمانی جهان امروز در بوداپست به صدا در میآید و جودو ایران با چهارنماینده در جمع تیمهای حاضر در این مسابقات حضور دارد.
از آخرین باری که جودو ایران در مسابقات جهانی موفق به کسب مدال شد ۱۰ سال میگذرد. آرش میراسماعیلی که در مسابقات ۲۰۰۱ مونیخ و ۲۰۰۳ اوزاکا موفق به کسب دو طلای متوالی شده و در رقابتهای ۲۰۰۵ قاهره برنز گرفته بود، در رقابتهای ۲۰۰۷ ریو روی سکوی سوم ایستاد و با کسب مدال برنز، چهارمین مدال جهانی خود و آخرین مدال ایران را کسب کرد. البته سیدمحمود میران هم در ۲۰۰۱ مونیخ برنز گرفت تا مجموع ۵ مدال جهانی ایران در رشته جودو تنها در دو نفر خلاصه شود.
از آن سال تاکنون جودو ایران سیر نزولی گرفته و هیچگاه به سکوی جهانی نرسیده است. در واقع بعد آوردگاه جهانی ریو، جودو ایران حتی یک تیم کامل برای اعزام به این رقابتها نداشت و با تعداد اندکی به مسابقات اعزام میشد.
محمد درخشان که مهرماه ۹۵ پشت صندلی ریاست فدراسیون جودو نشست، قول تقویت و به طبع آن پیشرفت جودو ایران را داد و انتظار میرفت بعد از یکسال حداقل هفت جودوکار برای تشکیل یک تیم کامل برای اعزام به رقابتهای جهانی تشکیل دهد که متاسفانه وعدههای وی، همچنان در حد همان حرف باقی مانده است.
بعد از شکستهای ناامیدکننده جوانان و نوجوانان در رقابتهای قهرمانی آسیا و غیبت نوجوانان در مسابقات جهانی، این انتظار میرود که حداقل رویایی اهالی جودو برای کسب مدال جهانی محقق شد.
محمدرشنونژاد، محمدمحمدی بریمانلو، سعید ملایی و رامین صفویه چهار جودوکار اعزامی کشورمان به این رقابتها هستند و باید منتظر ماند و دید آیا از بین این چهار جودوکار، کسی توانایی شکست رکورد ۱۰ ساله را دارد یا همچنان جودو ایران در حسرت مدال جهانی باقی میماند.
سعید ملایی با رنکینگ هفت جهان، شانس ششم کسب مدال در وزن ۸۱- کیلوگرم است و به نظر میرسد اگر او به لحاظ روحی، روانی آماده شده باشد، توانایی این را دارد که به نشان جهانی دست پیدا کند.
«رنر» به دنبال طلای هشتم
اما رقابتهای جهانی همیشه محل تلاقی بهترینهای جهان بوده و همین موضوع در کنار جذابیتهای این رشته المپیکی باعث شده تا بلیط تماشای این رقابتها به طور کامل فروخته شود. در این بین یک چهره توجه علاقهمندان به جودو در کشورهای مختلف را جلب کرده و انتظار درخشش دوباره را روی تاتامی پهن شده در بوداپست دارند.
«تدی رنر» جودوکار سنگین وزن فرانسویها از سال ۲۰۰۷ تاکنون مدال طلای وزن ۱۰۰+ کیلوگرم را کسب کرده است. مردی که آخرین بار در سال ۲۰۱۰ طعم شکست را پذیرفته و پس از آن در هیچ میدانی بازنده نشده است. این فرانسوی در مسابقات جهانی ۲۰۱۰ توکیو و در فینال وزن آزاد مقابل «کامی کاوا» بازنده شد و پس از آن با ثبت یک آمار خیرهکننده هیچ میدانی را به عنوان جودوکار بازنده ترک نکرده است.رنر که سال ۲۰۰۷ طلای جوانان جهان را کسب کرد و پس از آن در المپیک پکن به نشان برنز دست یافت و طلای رقابتهای آزاد فرانسه را به خود اختصاص داد، از سال ۲۰۰۹ در رقابتهای قهرمانی جهان همواره مدال طلای وزن ۱۰۰+ کیلوگرم را کسب کرده است. این جودوکار قدرتمند در ۱۲۸ مسابقه در این وزن بدون شکست بوده است. اما رنر برای دفاع از عنوان قهرمانی خود رقیبان سرسختی هم دارد. «هاراساوا» که در فینال المپیک به این فرانسوی باخت، برای انتقام به بوداپست میآید. «لوکاس کارپلاک» از جمهوری چک که طلای ۱۰۰- کیلوگرم المپیک را کسب کرده، به یک وزن بالاتر آمده، «دایود مورا» نفر اول رنکینگ جهانی از برزیل، «گورام تشویلی» نفر اول اروپا از مهمترین رقبای رنر در این وزن میباشند.
بدون شک مبارزات بهترین سنگین وزنهای جودو جهان شنبه ۱۱ شهریورماه پای خیلی از علاقمندان به این رشته المپیکی را به سالن ورزشی «لاسزلوپاب» شهر بوداپست باز خواهد کرد.
ژاپنیها با سه طلایی المپیک به دنبال قهرمانی
چشم بادامیهای ژاپن که از المپیک ۲۰۱۶ ریو با سه طلا، یک نقره و هشت برنز به توکیو بازگشتهاند به فکر ترمیم تیم خود برای المپیک ۲۰۲۰ هستند. «ایونه» سرمربی این تیم که یک طلا المپیک، سه طلای جهان و دو طلای بازیهای آسیایی در کارنامه دارد، در کنار سه طلایی المپیک خود، جوانانی را در ترکیب تیم اعزامی به مجارستان قرارداده، بیشتر از آنکه به فکر قهرمانی در بوداپست باشد، در اندیشه بازسازی تیم خود می باشد.
این دوره از مسابقات با حضور 136 جودوکار به مدت هشت روز و در دو بخش تیمی و انفرادی در بوداپست برگزار
خواهد شد.