kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۰۹۱۳
تاریخ انتشار : ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۴

جنگ روانی دشمنان و راهکارهای مقابله با آن(پرسش و پاسخ)


پرسش:
جنگ روانی چیست و مهم‌ترین راهکارهای مقابله با جنگ روانی دشمنان کدام است؟
پاسخ:
در پنج بخش قبلی پاسخ به این سوال، ضمن پاسخ اجمالی به مفهوم جنگ روانی، تاریخچه جنگ روانی، جنگ روانی در صدر اسلام و نمونه‌هایی از آن و جنگ روانی در عصر حاضر و انواع جنگ‌‌های روانی مورد بررسی قرار گرفت. اینک در بخش پایانی دنباله مطلب را پی‌می‌گیریم.
راه های مقابله با جنگ روانی دشمنان
جنگ روانی تلاشی در جهت ایجاد فضای ذهنی، فکری، فرهنگی و ایدئولوژیک است که مقابله با آن هوشیاری ذهنی و اعمال مدیریت هنرمندانه درهمه عرصه ها از جمله در بهره‌مندی از ابزار متناسب رسانه ای را می طلبد. باید با همان شیوه های دشمن و با پایبندی به ارزش ها و فرهنگ و اخلاق اسلامی با جنگ روانی دشمن مقابله کنیم و توطئه های آشکار و پنهان آن را ناکام گذاریم.
مهم ترین راه های مقابله با این جنگ که کارایی آنها به تجربه ثابت شده است عبارت اند از:
1. اتکال به خداوند تبارک و تعالی و ایمان به یاری او در تقابل با دشمنان اسلام
2. بصیرت در شناخت دشمن از دوست و آگاهی از اشکال مختلف جنگ روانی و راه های مقابله با آن
3. خودباوری و بازگشت به هویت دینی خویش: اگر ملتی سرمایه ها، امکانات، توانایی‌ها، امتیازات و برتری های خود را باور کرد هیچ‌گاه در مقابل بیگانگان احساس حقارت نخواهد کرد و کمتر تحت تأثیر جنگ های روانی قرار می گیرد.
4. کنترل جبهه داخلی و ایجاد هماهنگی بین آنان: بر عهده رهبران و زمامداران هر جامعه است که همواره مراقب افراط و تفریط های نیروهای خودی باشند و تعادل را بین آنان برقرار سازند؛ زیرا نا هماهنگی و اختلاف زمینه موفقیت جنگ روانی دشمن را فراهم می سازد.
5. ایجاد دوستی و همبستگی بین افراد جامعه: با سعۀ صدر و بالابردن قدرت تحمل سلیقه های مختلف باید از تفرقه و انشعاب نیرو های خودی که زمینۀ بی اعتمادی را فراهم کرده و به مقاصد دشمن کمک می کند جلو گیری شود.
6. رواج فرهنگ راست گویی و پرهیز از دروغ: هر گاه مردم اعتماد خود را به مسئولان و دست‌اندرکاران کشور خود از دست داده و اعتقاد به عدم صداقت آنان پیدا کنند دشمن به هدف خود در جنگ روانی دست یافته است.
7. بهره‏گیری از ابزارها و توانمندی‏های داخلی در جهت عزت و اقتدارملی.
8. آموزش شهروندان به گونه ای که بتوانند بین حقیقت و تبلیغات کاذب تفاوت قایل شوند. لذا باید آگاه بوده و با جلوگیری از انتشار و گسترش شایعات، دروغ پردازی های دشمن را خنثی کرده و از اظهار شنیده ها در اماکن مختلف خود داری کرد.
9. شناخت نقاط ضعف دشمن، دشمن همواره سعی می کند با پنهان کردن نقاط ضعف خود، اقتداری کاذب در ذهن مخاطبان برای خود ایجاد کند و از این طریق حریف را از مبارزه ناامید سازد که با روشن شدن نقاط ضعف او حربه را از دست خواهد داد.
10. فعالیت علنی و رویارویی با دشمن و دفاع از ارزش ها: کوتاهی در دفاع از ارزش ها و فرار از رویارویی با دشمن باعث تضعیف روحیه نیروها و تردید در اصالت ارزش ها خواهد شد. از این رو باید با شجاعت و صلابت کامل همواره ارزش ها را در دل و جان افراد زنده نگه داریم.
درپایان باید یاد آور شویم پایداری و مقاومت در مقابله با عملیات روانی دشمن و مقاومت در برابر جنگ روانی بر عهده فرد فرد جامعه است که با تکیه بر هویت اسلامی و ایمانی خود و با هوشیاری و بیداری راه حمله تبلیغاتی دشمن را سد نمایند.