kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۰۳۷۴
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۵

شاخ و شانه کشیدن اصلاح‌طلبان برای حلقه نزدیکان روحانی(خبر ویژه)

اصلاح‌طلبان برای گرفتن باج از روحانی، فشارها را شدت بخشیده‌اند.


این طیف اکنون با صراحت می‌گویند کابینه جدید در تصرف حلقه نزدیکان روحانی خواهد بود. سایت فرارو در گزارشی با همین مضمون (کابینه در تصرف حلقه نزدیکان روحانی) نوشت: سخن از یک حلقه است، از چند نام پرنفوذ در دولت که این روزها گفته می‌شود بیشترین نقش را در فرآیند تنظیم کابینه بازی می‌کنند. حلقه‌ای که یک طرف آن محمد نهاوندیان قرار دارد و سمت دیگر آن محمود واعظی نقش بازی می‌کند. این روزها این حلقه متهم است که به دنبال تسخیر پست‌های کلیدی کابینه است.
در این حلقه می‌توان به اسامی؛ محمدباقر نوبخت (رئیس سازمان مدیریت)، محمود واعظی (وزیر ارتباطات)، محمد نهاوندیان (رئیس دفتر)، مسعود سلطانی‌فر (وزیر ورزش) و حسام‌الدین آشنا (مشاور) ‌اشاره کرد.
 صادق زیباکلام در گفت‌و‌گو با فرارو درباره نقش این حلقه پرنفوذ در دولت آینده گفت: «من تصور می‌کنم که یک مشکل بنیادی در دولت آقای روحانی وجود دارد و همچنان هم این مشکل ادامه دارد. مشکل این است که یک عده‌ای یا چند نفری وجود دارند که این افراد در حقیقت از همان ابتدا با آقای روحانی بوده‌اند. می‌توان گفت که این افراد حلقه بسیار نزدیک به روحانی هستند که شامل حسام‌الدین آشنا، محمدباقر نوبخت، محمد نهاوندیان، تا حدودی محمد شریعتمداری و الهام امین‌زاده و همچنین برادر آقای رئیس‌جمهور یعنی حسین فریدون. این چند نفر حلقه بسیار نزدیک به آقای روحانی هستند.»
 او ضمن ‌اشاره به برخی اخبار پیرامون ناراحتی اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری از نحوه چینش کابینه، با بیان اینکه «گفته می‌شود که مغز متفکر اقتصاد آقای روحانی آقای محمد نهاوندیان و محمدباقر نوبخت و ولی‌الله سیف است» افزود: «اما در نظر داشته باشید که هیچ بالندگی و هیچ درخشندگی از این افراد حتی در بخش اقتصادی هم نمی‌بینید. یعنی واقعا برای کسی چون اسحاق جهانگیری سخت است که با این مجموعه همکاری داشته باشد. شاید اگر پای مرحوم آیت‌الله‌ هاشمی رفسنجانی و اصرار و تاکیدات الزام‌آور ایشان به آقای جهانگیری که تحت هیچ شرایطی آقای روحانی را تنها نگذارند نبود، ایشان مدت‌ها پیش از آقای روحانی جدا شده بود.»
وی ادامه داد: «به دلیل اینکه نه سیاست‌های آقای روحانی را قبول دارند و نه بخش رسانه‌ای و نه بسیاری از وزرایی که مورد تایید روحانی هستند را قبول دارند. ولی در عین حال به نوعی خودشان را مکلف می‌دانند که با دولت آقای روحانی همکاری کنند. من کاملا می‌توانم آقای جهانگیری را درک کنم چون خود بنده هم در چنین وضعیتی قرار دارم.»
او گفت: «از مرداد و شهریور 92 که آقای روحانی بر مسند دولت یازدهم نشست، تا امروز که نزدیک به چهار سال می‌گذرد شما یک نمونه به من نشان دهید از آقای حسام‌الدین آشنا که یک سخنرانی مهم انجام داده باشد. یک موضع‌گیری منطقی در جهت و مسیر دولت یازدهم کرده باشد. ایضاً در مورد آقای نهاوندیان و نوبخت هم بگوییم. واقعا هیچکدام از اینها در حد و قواره دولت نیستند.»
در همین حال سایت اصلاح‌طلب «خرداد» نوشت: کابینه در حال تبدیل شدن به شرکت سهامی خاص نهاوندیان و شرکاست و سکوت اصلاح‌طلبان جایز نمی‌باشد.
این سایت افزود: نه مردم آلزایمر گرفته‌اند و نه هنوز عرق انتخابات خشک شده که عده‌ای از دولتمردان همه چیز را فراموش کرده و ساز خود را کوک می‌کنند، سهم‌خواهان و قدرت‌دوستانی که در استراتژی نخ‌نما شده خود مدام واژه «سهم‌خواهی» را برای اصلاح‌طلبان به‌کار می‌برند تا اذهان را مشوش و قصد و غرض خود را پنهان کنند، به مثابه آن دزدی که در بازار فریاد «آی دزد؛ آی دزد» می‌زد.
از سوی دیگر سیدحسین موسوی تبریزی در سخنانی که تیتر اصلی روزنامه آرمان شده، ادعا کرد: فقط رأی 24 میلیونی اصلاح‌طلبان، پایگاه روحانی است.