kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۷۴۹۶
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۵

مرگ سالانه 20 هزار نفر با خوردن یک ماهی سرطان‌زا

استفاده از یک نوع ماهی در تایلند که به عنوان بخشی از فرهنگ این منطقه در آمده است سالانه هزاران شهروند این کشور جنوب شرق آسیا را به سرطان مبتلا می‌کند.


به گزارش ایرنا، اهالی مناطق روستایی شمال شرق تایلند از نوعی ماهی به نام «کوی پلا» به صورت کوبیده شده و خام در وعده‌های غذایی خود استفاده می‌کنند که به گفته «نارونگ خوتیکئو» یک پزشک تایلندی عامل اصلی ابتلا به سرطان کبد است.
به نوشته تارنمای شبکه خبر آسیا،  این پزشک تایلندی و از اهالی شمال شرق این کشور، خود قربانی سرطانی است که باعث مرگ والدین او نیز شده است.
خانواده  این پزشک شبیه میلیون‌ها تایلندی که در مناطق روستایی شمال شرق این کشور زندگی می‌کنند، همیشه این نوع ماهی محلی را به صورت خام با ترکیبی از ادویه و لیمو ترش به عنوان غذا مصرف کرده‌اند.
این غذا سریع آماده می‌شود، ارزان و خوشمزه است و در بین مردم بخش‌هایی از تایلند محبوبیت خاص خود را دارد، اما باعث ابتلا افراد به سرطان کبد و مرگ بیش از 20 هزار نفر در سال می‌شود.
چند نسل از اهالی منطقه «ایسان» در شمال تایلند که یک منطقه فقیر محسوب می‌شود، از ماهی «کوی پلا» به عنوان شام استفاده می‌کردند و اکنون بالاترین میزان ابتلا به سرطان مجرای صفراوی را در جهان به خود اختصاص داده‌اند.یکی از دلایل اصلی این سرطان یک نوع کرم انگلی است که در منطقه «مکونگ» تایلند و همچنین در بسیاری از ماهی‌های رودخانه‌ای وجود دارد. این کرم‌ها پس از ورود به بدن به تدریج مجرای صفراوی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و با متورم شدن خود باعث شکل‌گیری سرطان می‌شوند.