kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۵۸۷۸
تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۳
رئیس سازمان حفظ نباتات:

تولید گندم امسال 7 درصد کاهش می‌یابد


رئیس سازمان حفظ نباتات از کاهش تولید
 7 درصدی گندم در سال جاری خبر داد.
محمدعلی باغستانی در گفت‌وگو با مهر با بیان اینکه ما در کشور با 3 گروه ملخ درگیر هستیم، در پاسخ به این پرسش که آیا اعتبار مورد نیاز برای مبارزه با ملخ در اختیار سازمان حفظ نباتات قرار گرفته، گفت: اعتبار ويژه‌ای برای مبارزه با ملخ در اختیار ما قرار نگرفته، بخشی از این اعتبارات از طریق استانداری‌ها تأمین شده و بخشی از آن نیز از محل اعتبارات خود سازمان تأمین گردیده اما هیچ اعتبار خاصی برای این کار در نظر گرفته نشده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مبارزات سازمان علیه دیگر آفات و بیماری‌ها اشاره و اضافه کرد: در سال زراعی جاری تاکنون 2534 هکتار مبارزه با زنگ گندم داشتیم؛ علیه مجموع بیماری‌های گندم که شامل 8 بیماری است 208 هزار هکتار مقابله انجام داده‌ایم.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه مبارزه با علف‌های هرز در مزارع گندم تقریباً به پایان رسیده است، گفت: حدود 3 میلیون و 200 هزار هکتار مبارزه با علف‌های هرز در غلات داشتیم، میزان مبارزه با آفت‌ سن مادر و پوره نیز یک میلیون و 320 هزار هکتار بوده است.
باغستانی درباره اینکه آفت سن سالانه چقدر به مزارع گندم خسارت وارد می‌کند، افزود: خسارت این آفت به دو نوع است اول بر کیفیت گندم تولیدی است؛ وقتی سن‌زدگی گندم بالا باشد کیفیت آن و میزان پروتئین آن به شدت کاهش پیدا می‌کند در گذشته وقتی سن‌زدگی گندم زیاد می‌شد گندم وارد می‌کردند که با تولید داخل مخلوط کنند تا کیفیت نان تولیدی افت نکند.
وی تصریح کرد: سال گذشته میزان سن‌زدگی گندم کشور به کمتر از نیم درصد رسید و ما علاوه بر اینکه به خودکفایی رسیدیم نیازی به واردات برای بهینه کردن کیفیت گندم نداشتیم.
به گفته باغستانی علاوه بر بحث کیفیت این آفت قادر است بین 30 تا 50 درصد گندم تولیدی را از بین ببرد و عملکرد را کاهش دهد.
باغستانی ادامه داد: مشکلی که امسال در مزارع گندم با آن مواجه هستیم این است که بسیاری از دیم‌زارهای مناطق غرب کشور دیم‌زارهایی است که اقتصادی نیستند چون در پاییز و زمستان بارندگی خوب نبود و همین امر به دیم‌زارها خسارت وارد کرد و در حال حاضر چیزی که ما را دچار مشکل کرده مزارع‌ رها شده است.
وی ادامه داد: همین دیم‌زارها شده‌اند مأمنی امن برای آفت سن؛ ما در مزارع همجوار این دیم‌زارهای رها شده مبارزه انجام می‌دهیم اما سنی که در این دیم‌زارها وجود دارد مجدداً وارد این مزارع می‌شود و ما مجبور می‌شویم دوباره سم‌پاشی کنیم و همین باعث می‌شود جمعیت سن که آخر سال به کوه برمی‌گردد افزایش پیدا کند و برای سال آینده ما را دچار مشکل کند.
باغستانی ادامه داد: تولید گندم به همین دلیل 6 الی 7 درصد نسبت به سال گذشته کمتر است اما امیدواریم خودکفایی حاصل شود.