kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۳۹۰۵
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۲:۵۴
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

اعلام عمومی اموال مسئولین حرکتی پوپولیستی و فریبکارانه است!


سرویس سیاسی-
روزنامه آرمان در مصاحبه با یکی از فعالین مدعی اصلاحات نوشت: «وقتی قرار است که مسئولین میزان اموال خود را به جایی معرفی کنند، مشخصا معنای آن اعلام عمومی نیست. این اعلام عمومی یک حرکت پوپولیستی و فریبکارانه است. این نوع بیان و انتشار لیست اموال که اخیرا رخ داد، در ادامه همان حرکت‌های عوام‌فریبانه‌ای است که صورت گرفته است».
البته این نوع ادبیات از سوی حامیان مدیران نجومی و مدافعان مفسدان اقتصادی اصلا دور از ذهن نیست. نکته قابل توجه این است که مسئولین و به ویژه نامزد‌های انتخابات علاوه بر اینکه باید فهرست اموال و دارایی‌های خود را به طور شفاف و  دقیق به مردم اعلام کنند، به همان اندازه بلکه بیش از آن، مهم است که مردم بدانند این دارایی‌ها را از کجا آورده‌اند؟ از مسیر مشروع یا غیرقانونی؟ مثلا باید معلوم شود وزیران راه و شهرسازی و صنعت و معدن و دیگر مدیران صدها و هزار میلیاردی که 25 سال پیش غالبا آه نداشته‌اند تا با ناله سودا کنند، واقعا عرق ریخته و کارآفرینی کرده‌اند؟!  حامیان دولت و روزنامه‌های زنجیره‌ای همواره مدعی شفافیت در اقتصاد هستند اما همین دولت رکورددار قراردادهای محرمانه است. از آغاز به کار دولت یازدهم تاکنون برخی از وزرا- در اقدامی خلاف قانون- از اعلام دارایی خود به قوه قضائیه سرپیچی کرده‌اند.

به روحانی رای می‌دهم چون یک منشور منتشر کرده است!
در حالی که دست حامیان روحانی از عملکرد اقتصادی قابل دفاع خالی است برای جذب رای مردم به اموری تمسک جسته‌اند که عجیب می‌نماید. انتشار منشور حقوق شهروندی یکی از این امور است.
روزنامه شرق در یادداشتی در این زمینه نوشت: «می‌بینم دست‏کم در حوزه انتشار کتاب از شدت نظارت سلیقه‌ای و تنگ‌‏نظری‌ها کاسته شده، هرچند هنوز راه درازی تا برقراری آزادی بیان در گستره‌های دیگر (دانشگاه‌ها و هنرهای تئاتر، سینما، موسیقی و...) باقی مانده است. این‌همه دلایلی بسنده برای خواست تداوم کار دولت فعلی است، خاصه که رقیبان روحانی در این انتخابات با گفته‌هایشان تصوری هراس‌‌آور از آینده‏ ما ترسیم می‌کنند و ما هم خاطراتی هراس‌‌آور از گذشته داریم».
نویسنده ادامه می‌دهد: «دلیل اصلی من برای رأی‌دادن به روحانی، تدوین و انتشار منشور حقوق شهروندی از سوی دولت اوست. ممکن است که مواد این منشور در آینده ‏نزدیک، مبنای تدوین قوانین نشوند یا ممکن است چنان‌که یک مخالف سرسخت روحانی به نگارنده گفته، با پایان کار دولت او، این منشور به دست فراموشی سپرده شود. اینها همه ممکن است، اما انتشار منشور از یک نظر رویدادی تاریخی است».
گفتنی است منشور حقوق شهروندی در حالی از سوی روحانی و دولت یازدهم منتشر شده است که مسئولین دولتی هیچ اعتقادی به حقوق مردم و از جمله منتقدین نداشته و برخی از دولتمردان نشان داده‌اند به قانون رسمی کشور نیز توجهی ندارند تا چه رسد به حقوق شهروندی!

هر کس نقد بکند مردود است
روزنامه شرق در یادداشتی به قلم محمدجواد حجتی‌کرمانی به نقد نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری پرداخت و نوشت: «به‌ هر حال، حقير هم به آقاي روحاني و هم به آقاي جهانگيري دست‌مريزاد مي‌گویم و اگر كسي از من بپرسد- چنانكه دخترم پرسيد كه اگر روحاني نامزد نشده بود، من به كي رأي مي‌دادم ـ در پاسخ مي‌گويم اول، جهانگيري دوم، هاشمي‌طبا. قبلا مي‌گفتم: آقاي ميرسليم، چون شش سال در دفتر مشاوره رياست‌جمهوري در زمان رياست ‌جمهوری حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، با ايشان كار كرده‌ام و به صداقت و صراحت و لياقت او ايمان دارم؛ اما با كمال تأسف، موضع‌گيري تند او در جلسه دوم و سوم (كه نمي‌دانم چرا چنين شد)، نظر من را برگرداند و آقاي ميرسليم از نظر من مردود اعلام مي‌شود. خيلي هم با هم رفيقيم».
بر اساس تحلیل نویسنده هر کسی به عنوان نامزد انتخابات برنامه‌ها و مشی رقیب خود را نقد کند مردود می‌شود و این روش سیاسی مطلوب گروه و اشخاصی است که مدعی آزادی بیان هستند.
جالب اینکه حجتی‌کرمانی کسی است که در ابتدای انقلاب و در دفاع از ابوالحسن بنی‌صدر رئیس‌جمهور وقت هر روز در روزنامه‌ها و همچنین صحن علنی مجلس شورای اسلامی به منتقدین از جمله شهید رجایی حمله می‌کرد. حجتی کرمانی 23 مرداد 1359 در نامه‌ای به شهید رجایی نوشته بود: «عملکرد شما در وزارت آموزش و پرورش نشان می‌دهد که شما صددرصد مکتبی هستید ولی به صراحت بگویم روش شما صددرصد مکتبی نیست، چون فقط دفع است و از جذب خبری نیست».
وی در مقابل بنی‌صدر را کسی دانست که بیشتر به دنبال جذب است و به نظر می‌رسد در جنبه دفع ضعیف است!
حال نیز حجتی‌کرمانی در روزنامه زنجیره‌ای شرق طی یادداشتی از این که میرسلیم در مناظره‌ها نقد کرده است شکوه می‌کند که چرا تنها تعریف و تمجید نکرده‌ای!

به روحانی رای دهید تا تحریم‌ها برداشته شود!
هر چه به روز برگزاری انتخابات نزدیک‌تر می‌شویم، دروغ‌های رسانه‌های حامی دولت برای فریب افکار عمومی  نیز بزرگتر می‌شود. روزنامه زنجیره‌ای بهار در سرمقاله خود به موضوع «وعده روحانی برای برداشتن تحریم‌های باقی مانده؛ تحریم‌هایی در حوزه‌هایی مثل حقوق بشر، مسائل منطقه‌ای و آزمایش‌های موشکی» اشاره کرد و نوشت: «یکی از مهم‌ترین ابهامات در گفته‌ها و برنامه‌های ارائه شده از سوی نامزدهای انتخابات96 در حوزه سیاست خارجی همین موضوع تحریم‌های باقی مانده است. هیچ‌یک از کاندیداهای این دوره از انتخابات در خصوص این دسته از تحریم‌ها تا مناظره سوم حرفی نزده بودند و گویا در نظرشان نوعی خط قرمز برای مطرح کردن این موضوع ایجاد شده بود اما رئیس‌جمهور روحانی به صراحت به مردم قول برطرف کردن این تحریم‌ها را داد. تحریم‌هایی که شاید امروز با وجود برداشته شدن بخش اعظمی از آن‌ها به واسطه برجام چندان تاثیر بر روی زندگی روزمره مردم نگذارد اما در درازمدت می‌تواند باعث صدمات جبران‌ناپذیر مجددی بر اقتصاد ملی و همچنین وجهه بین‌المللی کشور گردد. روحانی با درک درست اثر چنین تحریم‌هایی که می‌تواند باعث کاهش سرمایه‌گذاری‌های خارجی، جلوگیری از همکاری با بانک‌های بزرگ، احتمال اجماع‌سازی مجدد علیه کشورمان و... شود با وجود برخی موانع موجود از تلاش و برنامه‌ریزی برای برطرف کردن آن‌ها خبر داد. ... حال در 29 اردیبهشت انتخاب با ما مردم است که چه کسی را انتخاب کنیم. فردی که در پی برداشته شدن تحریم‌های دیگری است که برخی از آن‌ها عمری به درازای چهار دهه دارند و یا افرادی که تحریم را فرصت می‌دانند و مخالفان رفع تحریم‌ها را به گرد خویش جمع کرده‌اند. انتخابمان کدام است.»
روزنامه‌های زنجیره‌ای چنان با وقاحت تمام خود را به فراموشی زده و از برداشته شدن سایر تحریم‌ها در حوزه‌های دیگر به واسطه انتخاب مجدد روحانی سخن می‌گویند  که انگار نه انگار همین رئیس‌جمهور دولت راستگویان بود که چندین بار به صورت مکرر تاکید کرد که با برجام همه تحریم‌های مالی، بانکی، پولی و حتی نظامی هم برداشته خواهد شد و ما سندی را امضا نمی‌کنیم که در آن همه تحریم‌ها به صورت یکجا لغو نشود و همین رسانه‌های زنجیره‌ای هم فردای تصویب برجام با تیتر‌های درشت  «فروپاشی تحریم»، «اینک بدون تحریم»، «تحریم رفت»، «پیروزی، بدون جنگ» به مردم علنا دروغ گفتند در حالیکه ده‌ها تحریم فقط پس از برجام علیه ایران به تصویب رسید.

اقدامات پوپولیستی دولت در شب انتخابات
«راه و بیراهه» دوقطبی و دوگانه‌ای است که این روزها از سوی برخی از مقامات دولت و حامیانشان به آن دامن زده می‌شود. عجز و ناتوانی دولت یازدهم در حل معضلات معیشتی مردم و مشکلات کشور موجب شده تا جریان اعتدال- اصلاحات دست به چنین عوام‌فریبی‌هایی بزند و مدعی شود که انتخاب فرد دیگری غیر از نامزد مطبوع آنان در انتخابات، کشور را به بیراهه می‌برد!
در این زمینه روزنامه ایران گفت‌وگویی را با سخنگوی حزب اعتدال و توسعه با عنوان «دوگانه راه و بیراهه انکار کردنی نیست»، منتشر کرد. این روزنامه از قول وی نوشت: «درست است که تعداد نامزدها بیش از دو نفر است، اما این انتخابات در واقع صحنه تقابل دو دیدگاه است. یک دیدگاه که نگاه عقلانی به اداره کشور دارد و به نظر کارشناسان خبره و حاذق در موضوعات مختلف از جمله اقتصاد احترام می‌گذارد و این نظرات را در اداره کشور به‌ کار می‌گیرد. یک دیدگاه نیز امتداد همان روندی است که پیش از دولت یازدهم هشت سال تجربه شد. حاکمیت پوپولیسم بر اقتصاد و بی‌توجهی به نظرات کارشناسان را در طول دوره هشت ساله دولت‌های نهم و دهم فراموش نکرده‌ایم. حالا ممکن است نامزدهای انتخاباتی که روزی حامی آن دولت و رویکردهایش بودند از آن تبری‌جویی کنند، اما واقعیت آن است که بر خلاف این اعلام برائت و جدایی از دولت احمدی‌نژاد وعده‌ها و مواضع چیزدیگری می‌گویند و از رابطه‌ای معنادار خبر می‌دهند».
در شرایطی که دولت به اقدامات پوپولیستی در شب انتخابات مبادرت می‌ورزد، جالب است که حامیان دولت با اعتماد به نفس کامل ژست ضد پوپولیستی می‌گیرند. وام مسکن ۱۲۰ میلیون تومانی برای زوجین، افزایش وام مسکن اولی‌ها به 200 میلیون تومان، توزیع سبد کالا، افزایش حقوق بازنشستگان، توزیع سود سهام عدالت و افزایش مستمری نیازمندان تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد از جمله همین اقدامات است. البته روزنامه ایران دیروز از اختصاص یک درصد از درآمدهای صندوق توسعه ملی به صندوق جامعه عشایری از قول وزیر جهاد کشاورزی و همچنین کاهش سابقه بیمه روستاییان برای بازنشستگی به ۱۰ سال از قول وزیر کار خبر داد!

حذف ایران‌هراسی، بزرگ‌ترین دستاورد برجام!
روزنامه وقایع اتفاقیه در گزارشی نوشت: «موفقیت بزرگ ایران در دستیابی به توافق برجام و دستاوردهای روزافزون آن موجب شد تا توطئه ایران هراسی که با هدف تضعیف جایگاه ایران در منطقه و جهان طراحی شده بود، ناکام بماند»
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: «مهم‌ترین دستاورد برجام آن بود که جامعه جهانی به خوبی دانست که ایران‌هراسی نه تنها حقیقت ندارد بلکه مردم ایران صلح‌خواه، متمدن و به معنی واقعی کلمه ملتی جهانی هستند».
این روزنامه زنجیره‌ای، پایان ایران‌هراسی را بزرگترین دستاورد برجام معرفی کرده است. در این باره گفتنی است که اولا، مقامات ارشد دولت یازدهم در اظهارات جداگانه به دفعات اعلام کردند که امضا و اجرای برجام دو هدف اصلی دارد، هدف اول و مهم‌ترین هدف لغو تمامی تحریم‌ها در روز اجراست و هدف دوم نیز گشایش اقتصادی برای مردم ایران است. حال پس از به بارآمدن خسارت محض و دستاورد تقریبا هیچ برجام برای ایران، دولت یازدهم و روزنامه‌های زنجیره ای به دستاوردسازی و تقلیل مطالبات اقتصادی مردم روی آورده‌اند.
ثانیا این روزنامه زنجیره‌ای مدعی شده است که برجام، ایران‌هراسی را ناکام گذاشته است. این در حالی است که در 4 سال اخیر و علی‌الخصوص پس از امضای برجام، مقامات کشورهای غربی به دفعات بر طبل ایران هراسی کوبیده‌اند. برای نمونه «ترزا می» نخست‌وزیر انگلیس بارها ایران را عامل بی‌ثباتی در منطقه معرفی کرده و از واژه جعلی برای خلیج فارس استفاده کرده است.