نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
پس از دو سال بزک کردن؛قرار نبوده برجام کاری برای اقتصاد کند!
سرویس سیاسی -
روزنامه زنجیرهای اعتماد در یادداشتی ضمن توهین شدید به ملت ایران آنان را دروغ گو خواند!
در این یادداشت آمده است: شايد اين اظهارنظر قدري اغراق باشد كه در هيچ جامعهاي به اندازه ايران گزارههاي اخلاقي بيان و توصيه نميشود. هر كس خود را در مقام معلم اخلاق قرار ميدهد و به ديگران توصيههاي اخلاقي ميكند و شايد اغراق نباشد كه بيش از بسياري از جوامع ديگر نيز در جامعه ما دروغ رواج دارد. شايد اين ويژگي دو روي يك سكه هستند.
اعتماد به استناد یک پیمایش سنجش سرمایه اجتماعی در سال 1394 آورده است : دروغگويي يك رفتار عادي و مرسوم در جامعه ما است و تا وقتي اين رفتار زشت از جامعه ايران رخت برنبندد، روي آرامش و رفاه را نخواهيم ديد و اصلاحات اساسي را در جامعه شاهد نخواهيم بود؛ رفتاري كه تا اين حد رواج دارد كه به نظر ٦٧ درصد مردم به ميزان زياد و خيلي زياد دروغ گفته ميشود.
مدعیان اصلاحات همواره مردم را به رسمیت نشناختهاند، آنان از حقوق بشر و حقوق شهروندی سخن میگویند ولی به راحتی و به استناد آمارهای غیرقابل استناد و مبهم به مردم هتاکی کرده و توهین میکنند.
به نظر میرسد احساس خطر شکست در انتخابات زنجیره ایها را به توهین به مردم واداشته است.
توهین روزنامه حامی دولت به رقبا ؛ نامزدها بیپروا و هوچیگرند!
روزنامه زنجیرهای آفتاب یزد در مطلبی نوشت: «متاسفانه به نظر میرسد محافظه کاری بلاوجه و نجابت رئیسجمهور عاملی شده تا رقبای وی اگر نگوییم گستاخ حداقل بیپرواتر شوند و با سوء استفاده مطالبی را بیان نمایند که مصداق عینی هوچیگری سیاسی و اقتصادی است».
ادعای این روزنامه زنجیرهای درباره نجابت رئیسجمهور در حالی است که روحانی در روزهای گذشته در جمع مردم همدان با لحنی عصبانی و در توهینی آشکار به شعور مردم، اتهامزنیهای گستردهای را به افراد و نهادهای مختلف و همچنین رقبای انتخاباتی نسبت داد. گفتنی است روحانی با گذشت 4 سال از دولتش اکنون در مناظرههای انتخاباتی برخلاف سال 92، نه در مقام یک کاندیدا که تنها میتواند وعده بدهد بلکه در مقام رئیسجمهور مستقر علاوه بر وعده دادن مجبور به ارائه گزارش و ارائه عملکرد است.
برخی کارشناسان میگویند روحانی که در طول این 4 سال در بعضی مقاطع با به کار بردن الفاظ تند علیه منتقدانش فضای سیاسی جامعه را به خود مشغول میداشت، بار دیگر به سراغ تاکتیک قدیمیاش رفته تا با ایجاد جو هیجانی، زمین بازی را از اقتصاد و مشکلات دولت بیرون برده و در زمین بحثهای سیاسی بیندازد تا شاید اقبال بخشی از جامعه را به سمت خود جلب کند و مهمتر از آن کارنامه عملکردش در 4 سال را به حاشیه ببرد.
اجازه بدهید همانند گذشته نتوانیم کاری بکنیم!
روزنامه زنجیرهای شرق در یادداشتی به وضعیت صادرات نفتی ایران پرداخته و نوشت: صنعت نفت توسعه میخواهد. به نفع همه است که اجازه دهند صنعت نفت در مسیری معقولانه برای توسعه خود گام بردارد. مسیری که ضمن استفاده از توانمندیهای داخلی با دنیا تعامل میکند؛ وگرنه از دنیا که هیچ، از همسایگانمان هم عقب میمانیم. یادتان هست که نفت و هیدروکربورهای مایع ایران حدود ٧٥٠ میلیارد بشکه برآورد شده است و ما حداکثر میتوانیم ١٥٥میلیارد بشکه برداشت کنیم. تازه اگر....
بر اساس تحلیل روزنامه حامی دولت شرق٬ ایران تنها میتواند 155 میلیارد بشکه از 750 میلیارد دارایی نفت و هیدروکربورهای خود را برداشت کند ، با این وجود این روزنامه میخواهد که مردم این اجازه را بدهند که روند گذشته تداوم یابد و دولت همان گونه که در گذشته نتوانسته است آن روند تداوم یابد.
گفتنی است که در نزدیک سی سال گذشته اکثریت دولتها در اختیار مدعیان اصلاحات و اعتدال بوده است و آنان به جای پاسخگویی در این زمینه که درباره مسائل اقتصادی کشور از جمله آن چه ذکرش رفت چه کردهاند میگویند اجازه دهید مسیر گذشته را ادامه دهیم!
مناظره خوب نیست چون مردم را مایوس میکند!
روزنامه حامی دولت شرق با حمله به مناظرهها اظهارات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری را مورد نقد قرار داده و این اظهارات را باعث یاس مردم دانست!
در بخشی از این یادداشت آمده است «فارغ از اينكه مناظرههاي تلويزيوني با حضور نامزدهاي رياستجمهوري چه اثرات مثبتي براي آنان و هوادارانشان دارد، از منظر چالش براي كشور، بهگونهاي است كه جز مأيوسكردن و بدبينكردن مردم، سودي ندارد. ايران و انقلاب اسلامي مخالفاني دارند كه اگر هزاران ساعت وقت صرف كنند تا نقصي را بيابند و آن را در تبليغاتشان عليه ما به كار برند، شايد به اندازه مناظرهها مؤثر نباشد. حتي اين مناظرهها ميتواند براي سالهاي آينده نيز اطلاعات كافي از انقلاب اسلامي و آثاری را كه برايش منفي است، در اختيار خارجيها بگذارد.»
فارغ از این که اگر دولت یازدهم عملکرد مناسب قابل ارائهای برای مردم داشت که بتواند در مقابل انتقادات از خود دفاع کند هرگز مردم مایوس نمیشدند باید گفت در هر انتخاباتی نامزدهای متعددی شرکت میکنند و اگر انتقادی به وضع موجودی که دولت مستقر به وجود آورنده آن بوده است نداشتند اصولا در انتخابات شرکت نمیکردند ، حال اگر به بهانه مایوس نشدن مردم حق انتقاد از نامزدها گرفته شود چگونه دولت میتواند ادعای آزادی بیان و تحمل مخالف داشته باشد؟
برجام قرار بود مشکلات را حل کند ولی امروز ربطی به مشکلات ندارد!
«صادق زیبا کلام» در مصاحبه با روزنامه زنجیرهای آرمان گفت: «عوامفریبان قصد دارند به مردم القا کنند که دولت روحانی دروغ میگوید، چون قرار بود برجام اقتصاد ایران را شکوفا کند. مشکلات اقتصادی ایران ارتباطی با برجام ندارد. مشکلات اقتصاد ایران اساسی و بنیادی است».
ادعای مضحک بیارتباط بودن برجام با مشکلات اقتصادی در حالی است که دولتمردان و روزنامههای زنجیرهای در 4 سال گذشته تمام امور حتی آب خوردن مردم را به برجام گره زده بودند.
مواردی چون «تحریمهای ظالمانه باید از بین برود تا سرمایه بیاید و مشکل محیطزیست، اشتغال، صنعت و آب خوردن مردم حل شود، منابع آبی زیاد شده و بانکها احیا شوند (روحانی،17/3/1394)»، «سال 94 با توافق هستهای بذر اقتصاد ایران به ثمر مینشیند (علی طیبنیا، وزیر اقتصاد)»، «با لغو تحریمها یکساله به شرایط پیش از تحریمها بازمیگردیم. (مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رئیسجمهور)»، «امسال اقتصاد ایران بعد از توافق هستهای شکوفا خواهد شد.(سیف، رئیسبانک مرکزی)»، «منتظر هجوم سرمایههای خارجی بعد از توافق هستهای باشید.(اکبر ترکان، رئیسمناطق آزاد)» و...از جمله این اظهارات است.
دستاورد تقریبا هیچ برجام برای ایران موجب شده است تا حامیان دولت به انکار وعدهها و نسبت دادن آن به منتقدین روی آورند. گفتنی است مدیرمسئول شرق چندی پیش در مصاحبهای اعتراف کرده بود مجبور بودیم درباره برجام اغراق و آن را بزک کنیم!
روحانی در عمل به وعدههای سیاسی هم ناکام بود
روزنامه زنجیرهای بهار در سرمقاله خود با عنوان «غلبه بر عوام فریبی؛ از فرانسه تا ایران» نوشت: «این طور که از شواهد برمیآید بخشی از ساختار سیاسی تمایلی به گرم شدن تنور انتخابات در این دوره ندارد و برای پیروزی نامزد مورد نظرش راه کاهش مشارکت مردم را برگزیده است، از سوی دیگر شاهد آن هستیم که طبقه متوسط نیز به دلایل گوناگونی از جمله عدم موفقیت دولت روحانی در عمل به بخشی از وعدههایش در حوزه «سیاسی» تمایلی به حضور پررنگ در صحنه از خود نشان نمیدهد. اگر این دو فاکتور مهم در انتخابات امسال در ده روز باقی مانده نیز بخواهد به همین منوال پیش برود اصلا بعید نیست که در انتخابات96 شاهد نتیجهای مشابه انتخابات ایالات متحده و به قدرت رسیدن تندروها باشیم»
این روزنامه همچنین در ادامه نوشت: «گلایههای پرشمار این بخش از جامعه نسبت به دولت روحانی در حوزههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی که در برخی اوقات شاهد انفعال دولت در این حوزهها بودهایم قابل درک است اما مگر بازگشت به عقب به معنای بیشتر شدن همین موفقیتهای اندک در این حوزهها خواهد بود که با سکوت و عدم حضور در صحنه انتخابات باعث فرش قرمز انداختن برای افراطیون باشیم؟»
روزنامه حامی دولت بهار در این یادداشت علاوه بر این که به نزدیک بودن خطر شکست برای روحانی اذعان میکند تمام ناکامیهای دولت یازدهم را در مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی خلاصه میکند که هر چند این ناکامیها نیز کم نیستند و باید بر روی آن تامل کرد ولی حذف وعدههای اقتصادی روحانی و تلاش برای موفق نشان دادن دولت در عمل به این وعدهها جای تعجب دارد.
نکته دیگر این که روزنامه زنجیرهای بهار به سنت دیگر نشریات حامی دولت سیاست ایجاد رعب و وحشت و ترس از گذشته را پیش گرفته است تا با ایجاد شوک در جامعه از شکست احتمالی روحانی که خطر آن هر روز بیشتر از دیروز میشود جلوگیری کند!
پیروزی روحانی قطعی است نفس رقبا به شماره افتاده!
علیرغم این که تیم تبلیغاتی دو نامزد دولت در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شکست را بیش از پیش احساس کرده و این مهم در گزارشهای متعدد زنجیرهایها خود را نشان میدهد روزنامه اعتماد در گزارشی درست بر خلاف واقعیتهای میدانی موجود ادعا کرد که پیروزی روحانی قطعی است!
اعتماد نوشت: بر اساس شواهد رسمي٢٦٤ساعت مانده به روز انتخابات رياستجمهوري شانسِ راستان سياسي ايران با سه كانديدا براي گرفتن فرمان ماشين دولت از روحاني كمتر از هميشه است. چه آنكه جداي از انشقاق و چندپارگي سياسي درون اردوگاهي، افق گفتماني و رويه و سويه واحدي از سوي سه كانديداي اين جناح ديده و شنيده نميشود. نزاع درون جناح راست در حالي رو به تشديد است كه اصلاحطلبان و اعتدالگرايان تمام قد پشت روحاني ايستادهاند و سرودِ پيروزي را«تكرار» ميكنند. صحنه انتخابات با چنين شرايطي بر قوت قلب و اطمينان خاطر روحاني و حاميانش روزبهروز ميافزايد و بالعكس نفس رقباي او را به شماره انداخته.
گفتنی است روزنامههای زنجیرهای از ابتدا تلاش داشتند که اصولگرایان و جبهه انقلاب را متشتت نشان دهند، در روزهای گذشته بر خلاف این مشی در گزارشاتی اعلام کرده بودند که اصولگرایان متحدند و این اتحاد خود را در مناظرهها نشان داده است ولی امروز در تناقض با ادعاهای دیروزشان بار دیگر از تشتت در جبهه رقیب سخن میگویند.
به نظر میرسد که خطر شکست در انتخابات مدعیان اصلاحات را به واهمه انداخته است تا جایی که از در پیش گرفتن یک خط مشی مشخص و بدون تغییر ناتوان شدهاند.
روحانی دست خود را قبل از مناظره سوم رو کرد
روزنامه وقایع اتفاقیه با اشاره به جمله حسن روحانی مبنی بر اینکه «اگر شما جوانان در خانه بنشينيد، بدانيد در پيادهروهاي ما هم ديوار خواهد بود. شما آنها را نميشناسيد، من آنها را ميشناسم»، عنوان «روحاني درخشيد» را برای تیتر یک خود انتخاب کرد و نوشت: «فضاي سرد مناظره دوم، از آغاز اين هفته شکسته شد؛ همانطور که انتظار ميرفت حسن روحاني، در سفر به اروميه و همدان اظهاراتي طرح کرد که پيشبيني ميشد قرار است در مناظره سوم عنوان کند. روحاني در همدان جلوه تازهاي از خود نشان داد و با انتقاداتي که به سياستهاي ديگر کانديداهاي اصولگرا مطرح کرد، توانست بيش از گذشته فضاي انتخابات را در اختيار بگيرد. تا جايي که برخي از تحليلگران ميگويند او اين روزها درخشيده است.»
این روزنامه در حالی ادعای مضحک و تکراری دیوارکشی در پیاده روها توسط روحانی را انتقاد از سیاستهای کاندیدهای اصولگرا و طرح گرههای به ارث رسیده از مدیران دولت قبل عنوان کرده که بسیاری معتقدند که دستان خالی دولت تدبیر و امید از یک سو و هراس از استقبال چشمگیر مردم از رقبای روحانی و افزایش احتمال شکست وی در انتخابات از سوی دیگر سبب شده، اتاق فکر تبلیغات دولت هیولا سازی از چهره رقیب را به وی توصیه کنند.