kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۰۶۰۴
تاریخ انتشار : ۱۴ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۸

شیوع آنفلوآنزای پرندگان در چین

بیماری آنفلوآنزای پرندگان که برخی از ویروس‎های آن کشنده است، تاکنون در نیمی از سرزمین پهناور چین شیوع پیدا کرده و شمار قربانیانش به بالاترین رقم از سال ۲۰۰۹ میلادی رسیده است.


به گزارش ایرنا، خلاف چین که آهسته‌تر با این بیماری برخورد می‎کند، در کره‌جنوبی خیلی زود ۳۳ میلیون قطعه پرنده از بین برده شد و دولت اقدام به واردات مرغ، ماکیان و تخم مرغ از کشورهای دیگر کرد تا مشکل کمبود این فرآورده‌ها را رفع کند.
در ماه ژانویه امسال (دی - بهمن 95) هم چین اعلام کرد که ۷۹ نفر در این ماه جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست داده‌اند و این مرگ و میر بی‌رویه نگران‌کننده است.
اما تازه‌ترین گزارش‌ها نشان می‌دهد که دستکم از اکتبر (مهر - آبان) سال گذشته تاکنون در این کشور بر اثر ابتلا به بیماری آنفلوآنزای پرندگان ۱۶۲ نفر کشته شده‌اند که در هشت سال گذشته سابقه نداشته است.
از سوی دیگر خبرگزاری شین هوا گزارش کرده در هفته گذشته ۱۷۰ هزار پرنده در استان «هونن» در مرکز چین از بین برده شده است و علاوه بر مرگ یک نفر به دلیل ابتلا به بیماری؛ 6 نفر دیگر به ویروس آن آلوده شده‌اند.
کمیسیون بهداشت ملی چین هم به همه مسئولان و نهادهای محلی نسبت به شیوع این بیماری که تقریبا گسترده‎ترین در نوع خود است هشدار داده اما گفته است که بیماری به رغم شیوع سریع تحت کنترل است ولی به نظر می‎رسد حتی ممنوع کردن خرید و فروش پرندگان زنده در بسیاری از استان‎های چین بیماری را متوقف نکرده است.با سرایت ویروس «اچ ۷ ان ۹» در نقاط مختلف چین در روزهای اخیر دولت‎های محلی در این کشور بارها هشدارهایی را صادر کرده‎اند.کمیسیون بهداشت ملی و تنظیم خانواده در تارنمای خود آورده است که بیماری در ۱۶ استان و شهر و تقریبا در نیمی از کشور شیوع پیدا کرده است.این گسترده‌ترین شیوع بیماری از سال ۲۰۱۳ است که شناسایی شده و بیشتر موارد ابتلا در دلتای رود مروارید و رودخانه یانگ تسه بزرگترین رود چین گزارش شده است.تاکنون سابقه نداشته است شمار کشته‎های این بیماری در یک ماه بیشتر از ۳۵ نفر باشد، اما این بار و در ماه ژانویه گذشته در چین شمار کشته‎ها به شکلی نگران‌کننده افزایش یافت.
بر اساس آمارهای ارائه شده در 2 ماه اول سال‌جاری میلادی (2017) شمار قربانیان ۱۴۰ نفر بود در صورتی که در کل سال ۲۰۱۰ میلادی فقط ۱۴۷ نفر بر اثر ابتلا به ویروس «اچ ۱ ان ۱» کشته شده‎اند.
سازمان بهداشت جهانی در بیانیه‎ای آورده است که فعلا موردی از شیوع بیماری از انسان به انسان گزارش نشده است، اما باید هوشیار بود.