kayhan.ir

کد خبر: ۹۹۱۳۳
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۱
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

120 کشور را رها کنید 1+5 را بچسبید



سرویس سیاسی -
روزنامه زنجیره‌ای بهار در حمایت از سیاست خارجی متکی به مذاکرات هسته‌ای دولت یازدهم ضمن حمله به جنبش عدم‌تعهدها و انتظار از دولت برای اتکای به این جنبش و 120 کشور عضو آن نوشت: آیا جنبش عدم‌تعهد و اعضایش بجز بیانیه‌های بی‌خاصیت در حمایت از ایران که به معنای واقعی کلمه «کاغذ پاره» بوده است اقدام دیگری انجام می‌دادند؟ این روزنامه در ادامه نوشت: در شرایطی که همه می‌دانیم راه‌حل بسته شدن پرونده هسته‌ای ایران که بیش از ده سال‌گریبان کشور را گرفته بود مذاکره با همین کشورهای 1+5 است آیا منطقی است که وقت خود را صرف مذاکره با کشورهایی کنیم که در این فرآیند بی‌تاثیرند؟
گفتنی است مذاکرات هسته‌ای دولت یازدهم منتهی به برجام هیچ نتیجه‌ای نداشته و نه تنها علی‌رغم ادعاهای اولیه مبنی بر برداشته شدن تحریم‌ها تحریمی برداشته نشده است بلکه برخی تحریم‌ها نیز اضافه شده و دورنمای مطلوبی نیز برای برجام تصور نمی‌شود. با این وجود دفاع روزنامه‌های زنجیره‌ای از مذاکرات بی‌نتیجه هسته‌ای منتهی به برجام عجیب به نظر می‌رسد.
فروشنده، اسکار را مدیون ترامپ است
یک فیلم با ارائه تصویری تاریک از ایران و فرهنگ ایرانی جایزه سیاسی اسکار را دریافت کرد و روزنامه‌های زنجیره‌ای در شماره‌های دیروز خود شادمان به جشن و پایکوبی پرداخته و صفحات نخست خود را به این موضوع اختصاص دادند.
در گزارش دیروز کیهان به این موضوع پرداخته شد که «اسکار فیلم غیرانگلیسی‌زبان هم به فیلم «فروشنده» یا «مشتری» می‌رسد که به سفارش کمپانی «ممنتو» وابسته به اتحادیه اروپا و با سرمایه «انستیتو فیلم دوحه» (متعلق به امیر قطر از حامیان تروریست‌های تکفیری) ساخته شده و در موضوع خود، دفاع و مقابله با تجاوز و تعرض به خانه و ناموس در یک جامعه اسلامی را خشونت‌طلبی و نتیجه سنت‌های عقب‌افتاده به‌شمار می‌آورد.»
در این گزارش آمده بود؛ «در این میان آنچه برنده شد، همان سفارش اتحادیه اروپایی/قطری بود که فیلمساز ایرانی را (خودآگاه یا ناخودآگاه) در قالب نگاه نژادپرستانه و تحقیرگرانه‌ای قرار داد که توسط مراکز استراتژیک ایالات متحده نسبت به آیین‌ها و سنت‌های دینی ملت‌ها (برای پرداختن به موضوع تعرض جنسیتی مبتلا به جامعه خودشان) تئوریزه شده و فراتر از امثال ترامپ و اوباما، سیاست‌های خود را از طرق مختلف از جمله جایزه و سفارش و جشنواره و... به این افراد حقنه می‌کند.»
با وجود محتوای غیرارزشی فیلم فروشنده و دلیل سیاسی اعطای چنین جایزه‌ای روزنامه‌های زنجیره‌ای در شماره‌های دیروز خود به شادمانی پرداختند. شرق در نوشتاری به عدم حضور فرهادی در این نمایش پرداخته و درباره جایزه فوق تاکید کرد: در تاريخ بي‌نظير بوده است. پيامي مؤثر و تحسين‌برانگيز در دفاع از ملتي که آماج تهديدها و اهانت‌‌هايي بوده که سزاوار آن نبوده است.
شرق از محتوای غیرارزشی و به شدت ضداسلامی فیلم فوق نیز جانبداری کرده و می‌نویسد: فرهادي در فيلم خود، قصه و داستان به نمايش نمي‌گذارد؛ زندگي را با همه تناقض‌هايش به نمايش مي‌گذارد و بيننده را شريک و درگير معماهاي پيچيده زندگي مي‌کند و «به تفکر وامي‌دارد».
روزنامه زنجیره‌ای قانون نیز به این جایزه پرداخت و در مقدمه گزارشی مفصل نوشت: «فروشنده»، اسكار گرفت؛ يك خبر سه كلمه‌اي و كوتاه اما براي بخش بزرگي از مردمان اين سرزمين پر از مفهوم. حالا اصغر فرهادي يكي از آن چند كارگردان انگشت‌شمار است كه دو جايزه اسكار دارد.
قانون به این نکته نپرداخت که چه فایده جایزه‌ای سیاسی و به خاطر لجن‌مال کردن فرهنگ ایرانی که صد بار نیز آن را دریافت کنی؟!
بی‌اعتقاد به مرزهای فرهنگی
این روزنامه در یک گزارش دیگر نوشت: فرهادي، پيش از اين بارها در فيلم‌هايش نشان داده بود كه به مرز، به جهاني كه مرزها آدم‌ها را در آن اسير كرده‌اند باور ندارد و اين بار حتي با انتخاب شايسته دو نماينده‌اش در مراسم نشان دادكه اين مرزها راهي‌ست براي اينكه افراطيون در تمام جهان ملت‌ها را در آن به بند بكشند.
بر اساس آن چه قانون نوشته است فرهادی به مرزها باور ندارد و هر چند منظور نویسنده گزارش روزنامه زنجیره‌ای قانون مرزهای جهانی است ولی مرزهای عقیدتی را نیز بر اساس محتوای فیلم‌های این کارگردان دربر می‌گیرد،  فرهادی به مرزهای عقیدتی و ارزشی و آن چه را که یک مسلمان دین‌مدار را از دیگران جدا می‌سازد نیز اعتقادی ندارد و این مرز‌ناپذیری چه افتخاری می‌تواند داشته باشد؟!
حق اظهارنظر ندارید!
از سوی دیگر روزنامه زنجیره‌ای آفتاب یزد بخش عظیمی از صفحه نخست خود را به فرهادی و جایزه سیاسی او اختصاص داد و در گزارشی با عنوان «دیپلماسی فرهنگی» به نقل از یک عضو فراکسیون امید مجلس نیز نوشت:  سلیقه‌ها و نگاه‌های متفاوتی در جامعه ایرانی وجود دارد. ممکن است برخی افراد به لحاظ سیاسی، نگاه اصغر فرهادی را نپذیرند. بعضی هم به خاطر مسائل اجتماعی با آن مخالف باشند. به هر حال این یک واقعیت است که هم در عرصه بین‌المللی وجود دارد و هم در عرصه داخلی. از طرفی هم زبان هنر زبانی نیست که هر کسی بخواهد درباره آن قضاوت کند.
آفتاب یزد در نوشتاری دیگر نیز فروشنده را نماینده سینمای مستقل ایران خوانده و افزود:  اسکار فروشنده اصغر فرهادی، اسکار سینمای مستقل ایران بود. سینمایی که چند سالی می‌شود در ایران جوانه‌زده و توانسته علی‌رغم سایه سنگین سینمای دولتی به بالندگی تحسین‌برانگیزی برسد.
این که روزنامه‌های زنجیره‌ای منتقدین را از سخن گفتن بازمی‌دارند و به صراحت تاکید می‌کنند که کسی حق سخن گفتن در این زمینه را ندارد جز آن که زبان به مدح و تمجید بگشاید جای تعجب نیست چرا که مدعیان اصلاحات در ماه گذشته از طرحی رونمایی کردند که شش ماه تا دو سال زندان هزینه‌ای است که یک نفر بایستی بابت یک سؤال بپردازد!
آرمان نیز بدون اشاره به محتوای ضدارزشی و ضدفرهنگ ایرانی فیلم فروشنده به سیاسی بودن جایزه فوق اذعان و این تیتر را برای گزارش خود انتخاب کرد « هم‌صدايي جهان با ايران در محكوميت ترامپ».
این گزارش به صراحت اسکار فروشنده را مدیون ترامپ می‌داند، جایزه‌ای که به نیات سیاسی به فرهادی داده شده است.
اختلاف در کابینه زنجیره‌ای‌ها را به تکاپو انداخت
اختلاف وزرای صنعت و اقتصاد موضوع یکی از گزارش‌های روزنامه زنجیره‌ای شرق روز سه‌شنبه بود. شرق در این زمینه نوشت: «پنجره واحد»؛ قرار بود محل وحدت اطلاعات باشد، اما از همان اول كه حرفش بود، شد محل اختلاف دو وزير. محمدرضا نعمت‌زاده، وزير صنعت، معدن و تجارت همواره به دنبال آن بود كه اين اقدام ملي را به نام خود و در لواي سازمان توسعه تجارت ثبت كند، اما مسعود كرباسيان، رئيس گمرك ايران و معاون علي طيب‌نيا، وزير امور اقتصادي و دارايي، پيش‌دستي كرد و «پنجره واحد» را به نام خود ثبت كرد.
به نظر می‌رسد با نزدیک شدن به انتخابات دامنه اختلافات موجود در دولت بیشتر خود را نشان داده و روزنامه‌های زنجیره‌ای و مدعیان اصلاحات که از این دعوا به فکر کاسبی‌های سیاسی خود هستند و سهم خود را می‌خواهند گزارش‌های متعددی در این راستا منتشر خواهند کرد، باید منتظر ماند و دید این اختلافات به سرانجامی منتهی خواهد شد.
گرای اشتباه به رئیس‌جمهور
روزنامه زنجیره‌ای قانون در شماره دیروز به سفر اخیر رئیس‌جمهور به خوزستان و بهره‌برداری از چند طرح در این استان به دست روحانی پرداخت و نوشت: پنجشنبه هفته گذشته و در جريان سفر رئیس‌جمهور به اهواز، مراحل اجرايي طرحي به نام آماك مورد بازديد حسن ‌روحاني قرار گرفت كه بنا به ادعاي رئیس سازمان محيط زيست، می‌تواند هوای اهواز را بهبود بخشد.
در ادامه این گزارش آمده است: اين در حالي است كه نگاهي به گزارش هاي منتشر شده در طول سال‌هاي گذشته نشان مي‌دهد، اين طرح با هدف ايجاد ارزش افزوده از ميادين نفتي در دستور كار شركت ملي نفت قرار گرفته و سرمايه‌گذاران و بخش خصوصي نيز از اين طرح اقتصادي نهايت استقبال را كرده‌اند. در واقع اين طرح بيش از آنكه درماني براي درد آلودگي خوزستان باشد ، به نفع بخش خصوصي و اقتصاد كشور است.
تیر خلاص وزارت جهاد کشاورزی به تولید داخلی
روزنامه قانون در شماره دیروز خود در گزارشی به قیمت‌ها در آستانه عید پرداخت و نوشت: متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی به جای خرید و ذخیره به موقع مرکبات، با واردات، تیر خلاص را به تولید داخلي زده است. سازمان ‌تعاون ‌روستایی، مباشر خرید و ذخیره به موقع مرکبات است، اما به ‌علت کمبود نقدینگی به موقع این کار را انجام نداده است. هم‌اكنون بخش خصوصی 150 تا 200 هزار تن مرکبات را خریداري كرده است و در سردخانه‌های مازندران نگه‌داری می‌کند و دولت می‌تواند به جای واردات از این ذخیره استفاده کند. سیاست دولت در پایان امسال در جهت افزایش واردات است، به اين صورت كه تعرفه واردات برنج، گوشت، کره و حبوبات هم به 5 درصد کاهش یافته است.
باید ارکان قدرت ایران را به شرخرها بفروشیم!
آفتاب یزد همچنین در مطلبی با عنوان «اهمیت سرمایه‌گذاری خارجی» نوشت: «تحریم‌های هسته‌ای تنها یکی از موانع جذب سرمایه خارجی بود و برجام تنها بخشی از مشکلات را حل کرد. حتی پیش از برجام سرمایه چندانی را جذب نکرده بودیم و فرار سرمایه به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج ‌فارس شاهد این مدعاست. به صراحت باید گفت سرنوشت سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در ایران مانند بسیاری از امور دیگر به چگونگی تحولات سیاسی داخلی و مهم‌تر از آن تعامل با سایر کشورهای جهان گره خورده است».
گفتنی است دو گروه «سهل‌اندیش» و «ماموریت‌دار»، «ارکان قدرت» جمهوری اسلامی ایران را «مایه دردسر و مزاحمت» برای ملت جا می‌زنند که باید به قیمت ارزان به شرخرها فروخت و از شرشان خلاص شد. برنامه هسته‌ای به عنوان نوک کوه یخ رشد علمی و فنی در کشور، جزو اولین اهداف قدرت‌های انحصارطلب غربی بود که با همین مغالطه بر زبان غربگرایان نیز جاری شد؛ مبنی بر اینکه با این همه دردسر فشار و تحریم، برنامه هسته‌ای می‌خواهیم چه کنیم؟! آمریکا و غرب پس از آن، بلافاصله سراغ نفوذ منطقه‌ای، برنامه موشکی، نهادهای اقتدار نظام و حوزه‌های خودکفایی علمی و اقتصادی ایران رفتند. این منطق که با هر فشار و تهدید خارجی، بخشی از ارکان قدرت خود را واگذار یا اوراق و تعطیل کنیم، خلع قدرت ملی در برابر دشمنان وحشی ملت‌ها را در دستور کار خود دارد. از سوی دیگر بنابر گزارش رسمی آنکتاد، سرمایه‌گذاری خارجی در ایران در نخستین سال بعد از برجام نه تنها رشد نداشته بلکه با کاهش 2/7 درصدی به دو میلیارد و پنجاه میلیون دلار رسیده که در یک دهه گذشته بی‌سابقه بوده است.
انتقاد تند وزیر صنعت از بانک‌ها
همچنین روزنامه آرمان در گزارشی به وضعیت نامطلوب بانک‌های کشور پرداخت و به نقل از وزیر صنعت نوشت: در همه جای دنیا بانک‌ها بر اساس خدمات ارائه شده سود می‌گیرند اما ما می‌خواهیم از طریق نزول‌خواری و دریافت بهره کار را پیش ببریم و به همین دلیل نیز کارمان برکت ندارد.
نعمت‌زاده در ادامه گفته است: متاسفانه با توجه به شرایطی که وجود دارد، هیچ وقت تلاش‌هایمان به جایی نمی‌رسد چرا که کار از پایه دچار مشکل است. به طور مثال ال‌سی را که یک روزه می‌توان باز کرد، یک سال طول می‌کشد و به همین دلیل بهره‌وری سرمایه پایین می‌آید.