kayhan.ir

کد خبر: ۹۹۰۴۱
تاریخ انتشار : ۰۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۹

زنگ انشا تمام شده اما چه چاره... باز هم وعده بده!(خبر ویژه)

یک روزنامه زنجیره‌ای با وجود اظهار نگرانی از اینکه روحانی دیگر نمی‌تواند در زنگ حساب انشاء بخواند، از وی خواست ادبیات خود را تندتر کند!




این روزنامه در سرمقاله خود اذعان کرد «روحانی در زنگ انشا نیست و زنگ حساب آغاز شده است. ملزومات فضای جدید روشن است. یعنی دیگر رئیس‌جمهور نمی‌تواند بگوید چه تحویل گرفته بلکه باید بگوید چه کرده و چه گلی بر سر مملکت زده است».
این روزنامه در عین حال در گزارشی با انتخاباتی خواندن سخنرانی‌های اخیر روحانی نوشت: روحانی نیک واقف است که وقت کرشمه‌ها به سرآمده و باید وارد عمل شود. عزم جدی حسن روحانی در انتخابات 96 را می‌توان در دو سخنرانی اخیر او واکاوی کرد. سخنرانی‌هایی که یکی در همایش سراسری مجریان برگزاری انتخابات 96 بیان شد و دیگری در مرکز همایش‌های رازی تهران. صحبت‌های حسن روحانی در این دو روز و جهت حرف‌هایش اندکی با سایر سخنرانی‌های او متفاوت است.
روحانی همواره بیشتر حرف‌هایش را به برجام خلاصه می‌کرد. دستاوردهای آن در سخنرانی‌ها و نشست‌های خبری او گل سرسبد کلام رئیس‌جمهور بود. ولی حالا در عوض برجام و اینکه دائم بگوید توافق ما برد برد بوده است و... از کلید واژه‌هایی خاص استفاده می‌کند؛ کلید واژه‌هایی که نشان‌دهنده هدفمند‌تر شدن صحبت‌های روحانی در نزدیکی به ایام انتخابات است.
این روزنامه می‌افزاید: روحانی می‌داند که مسئله خوزستان به ضررش تمام شده و رقبای او در این بزنگاه حتی، گرد و غبار را همچون پتکی بر سر او می‌کوبند. روحانی آگاه است که مسئله خوزستان علیه او در انتخابات 96 به کار می‌رود و از همین رو، بخشی از صحبت‌ها و اظهارنظرهای اخیرش را نیز مشخصا بر حوزه خوزستان اختصاص داده؛ دو روز پیش گفت: «وقتی ما به طبیعت ظلم می‌کنیم، زمین را آلوده کرده، حق آبه تالاب‌ها را نمی‌دهیم و از سوی دیگر همسایگان ما هم در این مسیر با ما همکاری نمی‌کنند، نتیجه‌اش قهر طبیعت است. ظلم ما باعث قهر طبیعت شده است و آنچه که در اهواز می‌بینید رخ می‌دهد.»
حسن روحانی می‌داند که این روزها دیگر وقت شعار دادن و انشا نوشتن نیست و زمان زنگ حساب رسیده و باید تا می‌تواند از آنچه  که در این چهار سال بدان عمل کرده بگوید و ملت را قانع کند که او رئیس‌جمهور حرف نیست... برای همین هم با بیان جملاتی چون «دولت به قول‌هایی که به مردم داده، عمل کرده است» به دنبال نمایش دستاوردهای عملی دولت است.
آفتاب یزد همچنین از قول علی صوفی نوشت: «روحانی در سال جاری دو بار در تلویزیون و یک‌بار در نشست خبری حضور داشت و در هیچ یک نتوانست رضایت مخاطبین را به خود جلب کند، همین ادبیات منفعلانه او باعث ایجاد انتقاداتی هم شد. دو سخنرانی اخیر حسن روحانی می‌تواند به معنای ورود زودهنگام او به عرصه رقابت‌های انتخاباتی 96 باشد.»
صوفی گفت: «آقای روحانی در یک پارادوکس قرار گرفته؛ از یک طرف او باید برخی مسائل را در این روزها در سخنانش مطرح کند اما از سویی دیگر او نگران است که با گفتن برخی مطالب ردصلاحیت شود!! وی باید بین این نگرانی و بیان حقیقت یک گزینه را انتخاب کند.»
وی با هل دادن روحانی به سمت رادیکالیسم که مطالبه اصلی افراطیون ورشکسته در فتنه 88 است، افزود: «روحانی اگر رد صلاحیت شود بهتر از این است که دچار خودسانسوری در دو ماه باقیمانده تا انتخابات شود، دراین روزها، ادبیات روحانی باید به سمت تغییرات و افشا حرکت کند، کسی که جرات حرف زدن نداشته باشد قطعا مرد عمل هم نخواهد بود. روحانی باید تصمیم خود را بگیرد، عزمش را جزم کند و بالاخره، یا رومی رومی یا زنگی زنگی باشد.»
این عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت درباره اینکه در دو تا سه ماه باقی مانده آیا روحانی می‌تواند از لحاظ عملیاتی کاری انجام دهد، خواستار وعده دادن‌های جدید شد و گفت: «خیلی دیر شده است. طبیعی است که در دو ماه مانده به انتخابات، دولت از لحاظ عملیاتی کاری نمی‌تواند انجام دهد، مگر آنکه طرح عملیاتی جذابی برای دولت آینده خودش ارائه دهد، مثلا در این هفته‌ها باید صحبت از تغییرات در کابینه کرده و از این بگوید که برای از پیش برداشتن موانع چه طرحی می‌خواهد ارائه دهد و برنامه عملیاتی‌اش نیز آماده باشد.»