اخبار ویژه
علیخانی: تیم اقتصادی دولت در حق مردم بیانصافی کرده است
یک عضو مجمع روحانیون گفت: تیم اقتصادی دولت در حق مردم بیانصافی کرده است.
قدرتالله علیخانی در مصاحبه با آرمان اظهار داشت: انتقادات جدی به عملکرد آقای روحانی به ویژه در زمینه اقتصادی وارد است. آقای روحانی باید خیلی زودتر در ترکیب کابینه خود تغییر ایجاد میکرد تا دولت شکل کارآمدتری به خود بگیرد که متاسفانه این اتفاق رخ نداد شرایط به گونهای بود که جز محدودی از افراد مانند آقایان جهانگیری، مجید انصاری، یونسی و ترکان بقیه اعضای دولت حاضر نبودند به همراه آقای روحانی در میدان باشند و بیشتر به دغدغههای دیگر خود توجه میکردند.
«در شرایط کنونی بسیاری از مردم با مشکلات جدی معیشتی مواجه هستند و از سوی دیگر بیکاری یکی از معضلات جدی جامعه است. به نظر شما آقای روحانی برای مرتفع کردن این مشکلات چه راهکارهایی باید در نظر بگیرد؟ آیا این مسائل در پایگاه رأی ایشان تاثیر نخواهد گذاشت؟» علیخانی در پاسخ این سؤال میگوید: بنده در مرحله اول نگران این مسئله هستم که عدهای نخواهند به هر دلیلی با دولت همکاری و پشت دولت را خالی کنند در شرایط کنونی بسیاری از مردم برای اشتغال، معیشت و زندگی روزمره خود با مشکلات جدی مواجه هستند وضعیت به شکلی است که برخی برای نان شب خود محتاج هستند. بنده در طول روز با شهروندان مختلف جلسات متعددی برگزار میکنم و به خوبی از مشکلات مردم آگاهی دارم. به نظر من تیم اقتصادی دولت آقای روحانی در حق دولت و مردم بیانصافی کرده است.
مشاور مرحوم هاشمی رفسنجانی میافزاید: برای من هنوز این مسئله قابل هضم نیست که چرا عدهای که درون دولت حضور دارند، گاه برخلاف سیاستهای دولت آقای روحانی حرکت میکنند. آقای روحانی اگر میخواهد در انتخابات ریاستجمهوری سال 96 به موفقیت دست پیدا کند، باید در کابینه خود خانه تکانی جدی انجام بدهد و برخی از اعضای دولت را که سیاستهای همسو ندارند کنار بگذارد.
وی تصریح کرد: به نظر من برخی از افرادی که در دولت ایشان حضور دارند در روزهای سخت پشت روحانی را خالی میکنند و عملکرد قابل قبولی نخواهند داشت. در شرایط کنونی مسائل اقتصادی مهمترین دغدغه مردم و جوانان است. احمدینژاد با همه مشکلاتی که داشت، به خوبی مشکل طبقه پایین جامعه را پیدا کرده بود و میدانست که باید با این طبقه به چه شکلی برخورد کند. این در حالی است که آقای روحانی در برقراری ارتباط با اقشار مختلف مردم و به ویژه طبقه پایین جامعه موفق عمل نکرده است.
علیخانی میگوید: شنیدهام آقای روحانی با برخی از اعضای کابینه خود رودربایستی دارد و در بیان دغدغههای خود با اعضای دولت راحت نیست. به نظر میرسد برخی از وزرا و اعضای دولت در انتقال مسائل مختلف و نیز انتقال دقیق مشکلات معیشتی به آقای روحانی شفاف عمل نمیکنند و در این زمینه از برخی مسائل چشمپوشی میکنند. بنده در طول روز با مردم نقاط مختلف کشور ارتباط دارم و به خوبی با دغدغهها و مشکلات مردم آشنا هستم. با این وجود احساس میکنم دولت آقای روحانی به خوبی از این دغدغهها آگاهی ندارد. نکته دیگر درباره دولت اینکه مدیریت استانی در برخی مناطق کشور قابل قبول نبوده و مردم بومی از انتخاب مدیران رضایت ندارند.
وی همچنین گفت: دولت آقای روحانی در درون خود، دلسوز کم دارد.
مهره انتحاری مگر دوبار انتحار میکند؟!
نماینده حاشیهساز میگوید دور بعد در انتخابات نامزد نمیشود.
محمود صادقی عضو فراکسیون اصلاحطلبان در گفتوگو با سایت جماران و درباره احتمال رد صلاحیت خود در دوره بعد گفت: من دوره بعد کاندیدا نخواهم شد. اصولا اگر میخواهی نماینده مردم باشی، باید فکر دوره بعد را از سر بیرون کنی.
این اظهارنظر در حالی است که روزنامه اصلاحطلب آفتاب یزد آبان گذشته، محمود صادقی را فردی انتحاری معرفی کرد و نوشت: به نظر عدهای از اصلاحطلبان این عضو فراکسیون امید در عین حال که گاه شجاعانه و جسورانه سخن میگوید، اما گاه نیز سر حرفش نمیماند و بابت همان حرف جسورانه فورا عذرخواهی میکند. در یک دانشگاه مثل شیراز حرفهای آنچنانی میزند، اما در دانشگاه اراک میگوید «حرفهای قبلیام تند بود». یک بار در پست اینستاگرامش از عدم شفافیت میگوید، یک بار هم در همان اینستاگرام از شفافیتها تقدیر میکند... شاید همین چرخشهای گاه و بیگاه محمود صادقی است که باعث میشود برخی اصلاحطلبان به ستوه بیایند و بگویند «اینکه او یک اظهارنظر نسبتا تندی را مطرح میکند و سپس از بابت آن عذرخواهی میکند نشاندهنده ناپختگیاش است.»
آفتاب یزد افزود: «در این میان عدهای از اصلاحطلبان هم معتقدند صادقی با رفتارهای تندش، کار جریان اصلاحطلبی را هم خراب میکند! به بیانی دیگر محمود صادقی گاهی با این روند، نه تنها نماد اصلاحطلبی نمیشود بلکه آب در آسیاب رقیب میریزد. گروهی دیگر از اصلاحطلبان هم رفتار وی را گونهای از حملات انتحاری میدانند که هم خودش را نابود میسازد و هم جناحش را».
چند روز بعد کانال تلگرامی مجمع اصلاحطلبان نوشت که کرباسچی دبیرکل کارگزاران، مواضع صادقی را تهییجی، شعارهایش را افراطی و رفتارش را انتحاری میداند.
با این اوصاف در پاسخ قمپز اخیر صادقی که مدعی شده دوباره نامزد نمیشود، باید گفت مگر یک مهره انتحاری، دوبار انتحار میکند؟!
اختلافات دو طیف اصلاحطلب در انتخابات 96 تشدید میشود
عضو فراکسیون اصلاحطلبان در مجلس ششم میگوید میان شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان و جبهه اصلاحات دودستگی وجود دارد اما وسوی لاری حاضر نیست کنار برود و این اختلاف برطرف شود.
مهدی آیتی در گفتوگو با روزنامه بهار گفت: شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان یک شورای غیررسمی است. آنچه باعث اعتراض عدهای از احزاب و تشکلها شد این است که نوعی رانت و تبعیض سیاسی و استبداد حزبی در آن ایجاد شد. به همین خاطر عدهای از اعضای شورای هماهنگی اصلاحات حاضر نشدند با شورای سیاستگذاری همکاری کنند و در حال حاضر هم بین دو شورا اختلاف و دودستگی وجود دارد.
وی در پاسخ این سؤال که این اختلاف از کجا ناشی میشود و چه تبعاتی دارد؟ میگوید: به نظر من کاری که آقای موسوی لاری انجام داد که شورای هماهنگی اصلاحات را منحل کرد و عدهای از افراد سیاسی کشور را بدون اینکه نماینده احزاب و تشکلها باشند، به شورای جدیدی تحمیل کرد و عدهای را وارد شورای سیاستگذاری کرد که نماینده احزاب و تشکلها نبودند باعث نارضایتی کسانی شد که نماینده این احزاب و تشکلها بودند. این اختلاف و دودستگی به ضرر جبهه اصلاحات تمام شد و الان هم ادامه دارد و در انتخابات ریاستجمهوری و شوراها در سال 96 این اختلافات بیشتر خواهد شد.
آیتی افزود: این امر در استانها هم دودستگی به وجود میآورد و به ضرر جبهه اصلاحات تمام میشود. کاری که آقای موسوی لاری کرد اشتباه بود و هنوز هم دیر نشده است. به نظر من آقای موسوی باید کنار بکشد و دخالت استبدادی در این موضوع نکند و اجازه دهد نمایندگان احزاب و تشکلهای سیاسی خودشان شورای هماهنگی اصلاحات را مجدداً بازسازی کنند و یک جبهه متحد واحد سیاسی به نام جبهه اصلاحات وارد انتخابات سال 96 شود.
آیتی گفت: آقای خاتمی ابتدا شورایی تشکیل دادند که اسمش شورای مشاوران بود. ایشان گفتند من به شورای هماهنگی اصلاحات کاری ندارم و دخالتی در کار آن شورا نمیکنم بلکه تعدادی از دوستان خود را به عنوان مشاوران خود انتخاب کردم. بعد از آن آقای موسوی لاری شورای مشاوران آقای خاتمی را در شورای هماهنگی اصلاحات وارد کرد و این موضوع باعث شد شورای هماهنگی اصلاحات از هم بپاشد و منحل شود و نارضایتی و دودستگی ایجاد شود.
(در شورای سیاستگذاری سیاستهایی مخالف با هویت اصلاحطلبی وجود دارد؟)
بله. نمونهاش لیست 46 نفرهای بود که برای تهران در انتخابات سال 94 برای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان تهیه شد که با این لیست تعدادی از افراد هم به مجلس شورای اسلامی و هم به مجلس خبرگان راه پیدا کردند که نه تنها اصلاحطلب نبودند بلکه ضد اصلاحات بودند و علیه اصلاحات سخنرانیها و مصاحبهها کرده و مقالهها نوشته بودند و حتی بعضی از آنها در سوابقشان اصلاحطلبانی را محاکمه کرده و به دادگاهها و زندانها برده بودند. همین افراد در لیست 46 نفره شورای سیاستگذاری اصلاحات آمدند و به دو مجلس شورای اسلامی و خبرگان راه پیدا کردند که این یکی از اشتباهات بزرگ و تاریخی شورای سیاستگذاری است.
روغنی زنجانی: رشد اقتصادی با وجود رکود، رشد نکرده است
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی در دولت سازندگی میگوید رشد اقتصادی مدنظر دولت رشد مردهای است و دولت، از رکود اقتصادی غفلت کرده است.
مسعود روغنی زنجانی از مؤسسان حزب کارگزاران در پاسخ این سؤال روزنامه ستاره صبح که «آیا تیم دولت یازدهم برای تحقق اهداف اقتصادی طی سه سال و نیم گذشته از انجسام کافی برخوردار بوده است؟» گفت: تیم دولت یازدهم نیز در برخی از نهادها منسجم عمل نمیکند. به عنوان مثال سازمان برنامه و بودجه جزو سازمانهایی محسوب میشود که برخی از قسمتهای آن از انسجام کافی و لازم برخوردار نیست.
وی درباره رشد اقتصادی مدعایی دولت و تداوم آن نیز میگوید: مشخص است که رشد اقتصادی 7/4 درصدی تحت تأثیر افزایش تولید نفت در اقتصاد ایران رخ داده است. به تبع افزایش تولید نفت نیز ما در بخش خدمات و کشاورزی شاهد افزایش رشد بودیم، اما متأسفانه نرخ رشد اعلامی در بهبود اوضاع زندگی مردم تأثیر چندان چشمگیری تاکنون نداشته است. علت این است که ما شاهد رشد بخش صنعت در اقتصاد کشور طی سه سال و نیم گذشته نبودیم. بنابراین نرخ رشد اقتصادی تحقق یافته در اقتصاد دارای رشد مردهای است. در این شرایط دولت هدفگذاری کرده است که براساس سیاستهای برنامه ششم توسعه نرخ رشد اقتصادی را به 8 درصد افزایش دهد. اما تحقق این نرخ رشد اقتصادی نیازمند سرمایهگذاریهای بالایی در اقتصاد است.
در شرایط رکودی که رشد بخش صنعت حرکتی نکرده است، بعید به نظر میرسد که در سال آینده ما شاهد تداوم نرخ رشد اقتصادی بالا در اقتصاد باشیم.
روغنی زنجانی تأکید کرد: در صورتی که رکود اقتصادی ادامه پیدا کند در سال آینده نیز شاهد تداوم سیاست تکرقمی شدن نرخ تورم خواهیم بود. اما در صورتی که دولت بخواهد مجدداً رونق را به اقتصاد کشور بازگرداند نرخ تورم در سال آینده به بیش از 14 درصد افزایش خواهد یافت. در این میان لازم به ذکر است که دولت طی سالهای اخیر هدف اصلی خود را بر روی سیاست کاهش نرخ تورم در کشور متمرکز کرده است و در این زمینه به هدف اصلی خود که همانا تکرقمی کردن نرخ تورم بود رسیده است. اما در اجرای این سیاست از سیاستهای ضد رکودی غافل ماند به طوری که ما طی سالهای اخیر شاهد تداوم رکود در اقتصاد کشور بودیم. بنابراین دولت به منظور خروج از رکود باید نسبت به تزریق منابع در کشور اقدام کند.
وی همچنین تأکید کرد: سیاستهای مالیاتی دولت میتواند رکود را تشدید کند.
بیبیسی: خمینی و مردم ایران تنها حاملان انقلاب 57 بودند
با وجود ادعای گزاف شبهروشنفکران مبنی بردزدیده شدن انقلاب، شبکه دولتی بیبیسی اذعان کرد شعارهای انقلاب همه اسلامی و معطوف به رهبری منحصر به فرد امام خمینی(ره) بوده است.
وبسایت بیبیسی فارسی در تحلیلی نوشت: انقلاب ایران سیل تندی بود که مجال تئوریپردازی نداد و اتاق فکرش، وسط خیابان بود. اهداف و آرمانها در خیابان شکل میگرفت و به شکل محاورهای بر سر زبان میافتاد و شعارها با قافیهسازی غریزی ایرانی، حنجرهها را خش میداد.
منبع اصلی شعارها با آن اختناق که تا قبل سال 56 هر حزب و سازمان مسلح و غیرمسلح را پاشانده بود، بیشترینش از اعلامیههای خمینی میآمد که نامش هر روز اوج میگرفت و به زودی به لقب سترگ امامت و نایب امامی رسید.
پر و بال دادن به کلمات خمینی بر عهده ذوق مردم نهاده شده بود. مردم کوچه و بازار بنابر تعالیم مذهبی که سالیان دراز پای منبر روحانیان شنیده بودند و در دستههای عزاداری محرم، تجربه کرده بودند، اینک در تظاهرات، درس پس میدادند.
شعارهای راهپیمایان در سال 57، بهرغم همه شعارهای دهههای بعد، واقعیتی را ساخت و نشان داد که کلمه میتواند ظهور عینی در عالم خارج داشته باشد.
عزاداری محرم هممحتوا بود و همشکل. دستههای راهپیمایان به همان نظم دستههای محرم به سامان میشد و شعارها به سیاق نوحههای سینهزنی و زنجیرزنی، از سوی میانداری سر داده و مرد و زن، دم میدادند. نگاه کنید به این شعار نوحهگون:
ای شاه خائن / آواره گردی / کشتی جوانان وطن / آه و واویلا...
مهدی بازرگان، نخستوزیر مستجعل دولت موقت، اولین کسی بود که شعارهای انقلاب 57 را جدی گرفت. کتاب انقلاب ایران در دو حرکت که سال 1362 به چاپ رسیده را میتوان نخستین تاریخنگاری از آن یک سال سرنوشتساز دانست. بازرگان، مختصر و مفید، یک سال پایانی رژیم پهلوی را روایت کرده و آن هم زمانی که در دگردیسی بزرگ، از انقلاب تنها امام و روحانیت مانده بود و بس.
در بخشی از کتاب، بازرگان به تحلیل شعارهای سال انقلاب میپردازد تا به این نتیجه برسد که مرگ بر آمریکا و ولایت فقیه و صدور انقلاب و مرگ بر لیبرال از این قبیل، خواسته مردم نبوده است.
همه چیز در یک سال وقوع انقلاب از آن آیتالله خمینی بود و نمیتوان مانند مهندس بازرگان دلخوش بود که آن شعارها نبوده و پس از انقلاب باب شده است.
با همان شعارهای سال 57 هم میشد تصور کرد که پس از انقلاب هم بنابر فرهمندی آیتالله، هر چه آن خسرو کند شیرین بود.
بنابر شعارهای سال 57 آیتالله خمینی نایب مهدی، امام غایب شیعیان بود و چه بسا که بر جای او نشسته بود و تمثیلی برای ظهور امام غایب.
نایب امام ما کیه؟ خمینیه خمینیه
مظهر عدل ما کیه؟ خمینیه خمینیه
مهندس مهدی بازرگان نه به خاطر سوابقش در نهضت ملی نفت و نه سالها زندان و اینکه بنیانگذار نهضت آزادی است، مقبولیت دارد بلکه تنها دلیل نخستوزیریاش این است که مقبول امام است.
بازرگان / بازرگان / منتخب امام است
بازرگان / بازرگان / منتخب امامی