رئیس کل بیمه مرکزی:
متأسفانه بر صندوقهای بازنشستگی نظارتی وجود ندارد
رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به اینکه صندوقهای بازنشستگی پس از بانکها معضل اساسی کشور خواهند بود، گفت: اگر بخواهیم در بحث نظارت صندوقها وارد شویم دولت در آخر به بیمه مرکزی خواهد رسید.
به گزارش فارس، عبدالناصر همتی در مراسم افتتاح بیمه زندگی خاورمیانه با ابراز خرسندی از راهاندازی اولین شرکت تخصصی فعال در حوزههای بیمه و زندگی اظهار داشت: بیمههای عمر مهم هستند و کنترل، نظارت و پایش آن از حساسیت ویژهای برخوردار است.
وی با بیان اینکه بیمههای عمر در پرتفوی بیمههای دنیا حرف اول را میزند، افزود: متأسفانه ما نتوانستیم توفیقی در این رابطه داشته باشیم. بزرگترین بیمههای فعال در دنیا حق بیمههای دریافتیشان در رشته زندگی از 24 میلیارد دلار شروع و تا 80 میلیارد دلار میرسد اما حق بیمه زندگی در ایران با سایر رشتهها قابل مقایسه نیست.
وی با اشاره به تأکید بر صندوقهای بازنشستگی در کشور اظهار داشت: متأسفانه نظارتی بر صندوقهای بازنشستگی نیست و به نظر من پس از معضل بانکها معضل بلندمدت اقتصاد ما صندوقهای بازنشستگی هستند و اگر در بحث نظارت این صندوقها بخواهیم وارد شویم دولت در آخر به بیمه مرکزی خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه ما باید به تدریج به سمت بیمههای زندگی برویم و این مسئله نیاز به یک تحول در سیاستگذاری و بازاریابی دارد، افزود: بیمه عمر بیش از آنکه یک بیمه فنی عمر باشد یک بیمه سرمایهگذاری است و اگر به آن توجه نشود پاشنه آشیلی برای کشور خواهد بود.
وی با بیان اینکه در کشورهای نوظهور حق بیمههای عمر چیزی در حدود کشور ما است افزود: ما نمیخواهیم خود را با کشورهای پیشرفته مقایسه کنیم چون اقتصاد ما مانند آنها نیست. اما باید تلاش کنیم به سطح مطلوب در منطقه برسیم.
وی سرانه حق بیمه در کشور را 100 دلار و بیمه زندگی را 13 تا 14 دلار عنوان کرد و گفت: این در حالی است که در کشورهای پیشرفته سرانه بیمههای زندگی به 1600 دلار میرسد و این نشان میدهد که ما باید یک کار اساسی انجام دهیم.