همایش «حوزه انقلابی و رسالتهای آن» برگزار شد
مقابله با شبههافکنی گسترده دشمن،رسالت حوزه انقلابی
همایش یک روزه «حوزه انقلابی و رسالتهای آن» با سخنرانی آیتالله نوری همدانی، آیتالله مصباح یزدی و فضلای حوزه و با حضور هزاران نفر از طلاب سراسر کشور در مصلای قدس شهر قم برگزار شد.
به گزارش رسا، در این همایش آیتالله نوری همدانی، آیات محمدتقی مصباح یزدی، محسن اراکی، علیرضا اعرافی، عباس کعبی، محمود رجبی و دیگر اساتید و فضلای حوزه سخنرانی کردند.
آیتالله نوری همدانی در این همایش با اشاره به توطئههای دشمنان اسلام علیه انقلاب اسلامی، ابراز داشت: ملت ایران با استقرار انقلاب اسلامی دست آنها را از منافع و ثروتهای نهفته در ایران کوتاه کرد و آنها دشمن قسمخورده ملت ایران شدند، باید همواره با دشمنان مبارزه کنیم.
وی فرهنگ جهاد و شهادت را از شاخصههای انقلاب اسلامی دانست و گفت: جمهوری اسلامی در مردم خودباوری ایجاد کرد و مردمی که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در برابر آمریکا خود باخته بودند، امروز در برابر تمام ابرقدرتهای جهان ایستادهاند و توطئههای آنها را خنثی میکنند.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: اینکه رهبر معظم انقلاب تأکید میکنند که حوزه باید انقلابی بماند، یعنی اینکه روح انقلاب در خون و رگهای حوزه همیشه جاری باشد، حوزه بایستی هر کجا چیزی خلاف انقلاب مشاهده میکند، با جدیت با آن برخورد کند.
استاد درس خارج حوزه با اشاره به فعالیتهای گسترده دشمنان در فضای مجازی، تصریح کرد: امروز دشمنان اسلام سرمایهگذاری عظیمی در سایتها و فضای مجازی علیه اسلام و تشیع انجام دادند و سعی دارند با شبههافکنی نسل جوان را از انقلاب خاموش کنند و این رسالت حوزویان است که با تجهیزات کامل به مقابله با این توطئههای دشمنان بپردازند.
در ادامه آیتالله مصباح یزدی نیز با بیان اینکه از رسالت های حوزه نگرانی نسبت به مخاطرات است، بیان داشت: حوزه انقلابی بایستی آسیبها را همیشه رصد کرده و اقدام مدبرانه و حکیمانه در برابر آنها داشته باشد.
وی با اشاره به ضرورت حفظ و تقویت روحیه انقلابی در حوزه، گفت: حوزه باید همیشه موضع حکیمانه داشته باشد و آن جایی که اشتباهی رخ میدهد، تذکر داده و جایی که انحرافی مشاهده میکند، هشدار داده تا آن انحراف برطرف شود.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) اشاره به ضرورت صدور فرهنگ انقلاب اسلامی و درک آن توسط کشورهای اسلامی و غیر اسلامی، خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی برکات بسیار زیادی داشت که متاسفانه هنوز نتوانستیم بسیاری از آنها را به درستی تبیین کنیم و حتی بایستی بسیاری از این برکات را برای برخی افراد یادآوری کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه بیشترین نقش را در تحقق انقلاب اسلامی، روحانیت شیعه ایران و در مرحله بعد سایر فرهیختگان کشور داشتند، تأکید کرد: حوزه و روحانیت بایستی همواره حضوری فعال در صحنهها داشته باشند و با آگاهیبخشی در جامعه نقش هدایتگری خود را به خوبی ایفا کنند.
همچنین آیتالله اعرافی در این همایش گفت: حوزه انقلابی در برابر نفوذ حساس، بیدار و آگاه است، در مقاطعی از سرگذشت حوزه ما شکست خوردیم و بزرگانی میبینیم که از جریان انقلاب جدا شدند، وقتی عمق قصه را بررسی میکنیم، متوجه میشویم که مسئله نفوذ در اشکال گوناگون وجود دارد، کلیدواژه نفوذ در سخنان رهبر معظم انقلاب، دنیای عظیمی از معارف و معنا را در بر دارد که باید آن را شناخت و توجه کرد.
وی نفی تحجر و روشنفکریهای غلط را وظیفه حوزه انقلابی دانست و ابراز داشت: حوزه انقلابی راه را بر هرگونه تحجر و روشن فکریهای غربگرا را میبندد، نظام فکری و معرفتی حوزه جریانات انحرافی و غلط را میشناسد و در برابر آن مقاومت میکند.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه توجه به تشیع ناب و تقریب و تعامل با امت اسلامی، همگامی با جریان مقاومت در جهان اسلام، پرهیز از اشرافیگری و تجملگرایی، استکبارستیزی و مقابله با سکولاریسم سنتی و مدرن را از دیگر شاخصههای حوزه انقلابی عنوان کرد.
بنا بر این گزارش، آیتالله کعبی نیز در این همایش ابراز داشت: 10 سال آینده در تاریخ انقلاب اسلامی و حوزههای علمیه تاریخساز و سرنوشتساز خواهد بود، نیاز است که یک هوشمندی راهبردی برای اقدامات بزرگ جهت صیانت، تعمیق و پیشبرد گفتمان انقلاب اسلامی در مسیر امام راحل و در خط رهبر معظم انقلاب داشته باشیم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه صرف بررسی مبانی نظری و فکری و موضعگیریهای کلی کافی نیست، خاطرنشان کرد: رسالت حوزه انقلابی تمهید و ایجاد زمینه برای شکلگیری دولت انقلابی است، دولت انقلابی دولتی است که به فکر استحکام درونی نظام و مأموریتهای اصلی انقلاب باشد؛ دولت انقلابی در برابر نفوذ دشمن همانند کوه میایستد.
بر اساس این گزارش، در بیانیه پایانی این همایش آمده است: طلاب و فضلای انقلابی نسبت به تحرکات مستقیم و غیر مستقیم دشمن در حوزههای علمیه نگران و حساس هستند و بر خود لازم میدانند ضمن حفظ هوشیاری نسبت به اقدامات لازم برای خنثیسازی این حرکات مزورانه با فکر و اندیشه و برنامهریزی حکمتآمیز و استفاده بهینه از نهادهای موجود حوزوی و تشکیل نهادهای منسجم و گروههای اندیشهورز به شکل جدی راه مقابله با افکار و حرکات ضد انقلابی را شناسایی و گشودن عرصههای فکری طلاب را در حوزه دنبال کنند.