یکسال پس از برجام
رویترز: تحریمهای بانکی هنوز پابرجاست
با گذشت یکسال ازاجرای توافق هستهای، رویترز گزارش داد که ایران همچنان برای دستیابی به منابع مالی و همکاری با بانکهای بزرگ غربی با مشکل مواجه است.
به گزارش فارس به نقل از رویترز، منابع آگاه گفتند: رویال بانک اسکاتلند تلاش میکند از فعالیت تجاری پرریسک خودداری کند، به همین علت تلاشهای دولت انگلیس به عنوان سهامدار عمده این بانک برای استفاده از این بانک برای تسهیل مبادلات تجاری با ایران را نپذیرفته است.
به نوشته رویترز، علیرغم برداشته شدن تحریمهای ایران که شامل محدودیتهای بانکی نیز میشود، ایران همچنان برای دستیابی به منابع مالی غربی و همکاری با بانکهای بزرگ غربی با مشکل مواجه است و این موارد موانعی بر سر راه مبادلات تجاری و سرمایهگذاری در این کشور است.
یک مقام ارشد بانکی ایران گفت تهران نشستهای متعددی در ماههای اخیر با مقامات دولت انگلیس داشته است.
وی افزود: «ما از مقامات انگلیس درخواست کردهایم تا برای غلبه بر این موضوع به ما کمک کنند. دولت انگلیس به ما قول داده است که تلاش کند تا بانکهای انگلیسی نظیر لویدز و رویال بانک اسکاتلند را متقاعد کند... اما هنوز در این زمینه اتفاقی نیفتاده است».
یک مقام آگاه در دولت انگلیس گفت وزارت دارایی انگلیس کاملا از پیچیدگیهای برقراری کانالهای بانکی میان انگلیس و ایران و اینکه بانکها عواملی نظیر پابرجایی تحریمهای آمریکا، فساد و پولشویی را درنظر میگیرند، آگاهی دارد.
دولت انگلیس 71 درصد سهام رویال بانک اسکاتلند و 6 درصد سهام بانک لویدز را در اختیار دارد.
یک منبع غربی که از مذاکرات آگاهی دارد، گفت: «دولت انگلیس تصمیمات دارای ریسک نمیگیرد. آنها فقط سهامدار هستند... تعیین ریسک کردن بانک، جزو نقش سهامداران نیست.»
مدیر ارشد اجرایی رویال بانک اسکاتلند نیز گفت، این بانک «واقعا تمایلی به فعالیت در غرب آسیا ندارد» و بر فعالیت در انگلیس و ایرلند برای سود حدود 90 درصدی آن تمرکز کرده است.
سخنگوی بانک لویدز گفت: این بانک یک بانک خرد و تجاری انگلیسی است و «فکر میکند که ایران همچنان یک کشور پرریسک برای انجام تجارت است.»
به نوشته این گزارش، از آنجایی که انگلیس تلاش می کند، تا پس از رای ماه ژوئن مردم این کشور برای ترک اتحادیه اروپا، روابط تجاری جدیدی پایهریزی کند، مقامات انگلیسی در ماههای اخیر تلاش کردهاند تا روابط تجاری با ایران را تقویت کنند.
این منابع آگاه افزودند، وزیر دارایی انگلیس تلاش کرده است تا با استفاده از نفوذ دولت در رویال بانک اسکاتلند و بانک لویدز که سهام کمی از آن را در اختیار دارد، برای کمک به سرعت بخشیدن به مبادلات مالی با ایران نظیر تسویه خدمات برای بانکهای ایرانی به پوند، بهره ببرد.