kayhan.ir

کد خبر: ۹۱۹۹۲
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۵
معاون خزانه‌داری کل کشور:

بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد در کشور نداریم

معاون خزانه‌داری کل کشور گفت: بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد در کشور وجود ندارد و تحقق آن یکی از آرزوها است.


به گزارش فارس، سیدرحمت‌الله اکرمی دیروز در همایش سالانه انجمن حسابداری ایران با موضوع نظارت و انضباط مالی با اشاره به اینکه انضباط مالی ساز وکاری در راستای برنامه‌های از پیش تعیین شده است،  تصریح کرد: این موضوع در بخش عمومی و خصوصی مهم بوده، اما در بخش عمومی به دلیل آن که با منافع جامعه و بیت‌المال سر و کار دارد، اهمیت ویژه داشته و یکی از دغدغه‌های دولت این موضوع است.
وی یکی دیگر از مباحث را مربوط به نظارت دانست و یادآور شد: نتوانستیم نظارت را با دیوان محاسبات در مباحثی مانند حقوق‌ها تکمیل کنیم و شناسایی کامل بدهی‌ها و دارایی‌ها اکنون وجود ندارد، مگر اینکه در دولت بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد فراهم
شود.
وی ادامه داد: پیش‌نیاز این موضوع مباحث حسابداری و استانداردهای حسابداری است، باید تکلیف حسابداری دولتی روشن شود، بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد پا نمی‌گیرد، مگر آن که روش حسابداری نقدی به تعهدی تغییر یابد.
به گفته معاون خزانه‌داری کل کشور آنچه داریم جوابگو نیست و نظام بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد نیز وجود ندارد و با این نظام حسابداری دولتی به بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد نمی‌رسیم و این موضوع جزء آرمان‌ها و آرزوها شده است.
مجلس اشرافی بر هزینه‌کرد دولت ندارد
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی گفت: به دلیل نبودن اطلاعات دقیق و شفاف اطلاعی از مجموع درآمد و هزینه‌های دولت نداریم.
به گزارش خبرگزاری فارس، داوود محمدی دیروز در همایش سالانه انجمن حسابداری ایران با موضوع انضباط مالی و نظارت، اظهار داشت: انضباط مالی پیش‌نیاز سلامت اقتصادی است. امروز اطلاعات مالی نقش اساسی در تصمیم‌گیری‌ها دارد، در حالی که ما اطلاعی از مجموعه درآمدها و هزینه‌های دولت نداریم.
وی با اشاره به اینکه هیچ اشرافی بر نحوه هزینه‌کرد دولت وجود ندارد، تصریح کرد: بنابراین نمی‌توانیم نظارت خوب و مورد نظر را اعمال کنیم برای انضباط مالی باید به سؤالات متعددی پاسخ مناسب بدهیم و اطلاعات مناسب داشته باشیم.
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس، تاکید کرد: بیش از 80 درصد از بودجه کشور صرف هزینه‌های جاری می‌شود و این رقم در وزارت آموزش و پرورش 98/5 درصد بوده که با این روند پولی برای اجرای زیرساخت‌ها و امور زیربنایی باقی نمی‌ماند.
محمدی با بیان اینکه بودجه عمدتا بر اساس جداول درآمدی هزینه‌ای تنظیم می‌شود، تصریح کرد: دولت بدهی انباشته‌ای به پیمانکاران و سازمان تامین اجتماعی دارد و امروز با 400 هزار میلیارد تومان در طرح‌های نیمه‌تمام کشور مواجهیم.