kayhan.ir

کد خبر: ۹۰۲۰۳
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۴
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی:

۳۰ درصد محصولات کشاورزی به ضایعات تبدیل می‌شود

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی گفت: بین ۲۵ تا ۳۰ درصد محصولات کشاورزی به ضایعات تبدیل می‌شود.



احمد کبیری در گفت‌وگو با مهر درباره آخرین وضعیت ساماندهی فروشگاه‌های غیرمجاز عرضه‌کننده سموم شیمیایی، اظهار داشت: درحال حاضر اغلب این فروشگاه‌ها تعیین تکلیف شده‌اند و به آنان فرصت داده‌ایم هرچه سریع‌تر خود را با شرایط مجاز و قانونی وفق دهند.
وی مهم‌ترین شرط قانونی را توزیع سموم با نسخه گیاه پزشک عنوان کرد و ادامه داد: در گذشته این فروشگاه‌ها بدون هیچ ضابطه قانونی تشکیل شده و فعالیت می‌کردند که ما همراه با سازمان حفظ نباتات کشور اقدام به ساماندهی آنها کردیم  تا اشتغال ایجاد شده حفظ و کارها نیز ضابطه‌مند شوند.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور با بیان اینکه درحال حاضر از مجموع بیش از ۴ هزار فروشگاه غیرمجاز، بین ۷۰ تا ۸۰ درصد آنها ساماندهی شده‌اند، گفت: باقی این فروشگاه‌ها نیز تا پایان سال‌جاری ساماندهی خواهند شد.
کبیری در بخش دیگری از سخنانش درباره ضایعات بخش کشاورزی نیز اظهار داشت: حجم ضایعات در بخش کشاورزی چشمگیر است که بخشی از آن در حوزه تولید و بخشی در حوزه مصرف ایجاد می‌شود.
وی اضافه کرد: به‌عنوان مثال حجم تولید زباله‌ در شهرهای بزرگ که متاسفانه رو به افزایش هم است، نشان‌دهنده مصرف بی‌رویه و ناصحیح شهروندان به‌ویژه در حوزه میوه و سبزی است.
کبیری با بیان اینکه خانوار بیش از نیاز خود این محصولات را خریداری می‌کنند که منجر به ماندن و فاسد شدن آنها می‌شود، افزود: همچنین آمار ارائه شده از سوی مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره درصد افراد چاق و دارای اضافه وزن در کشور نشان‌دهنده مصرف بی‌رویه برخی از اقلام خوراکی به‌ویژه چربی‌ها، برنج، شکر، روغن و انواع کربوهیدرات‌ها که در قالب نان، فست فود یا سیب‌زمینی سرخ کرده عرضه می‌شوند، است.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی گفت: ما باید به اندازه خرید و مصرف کنیم تا دور‌ریز نداشته باشیم که تبدیل به ضایعات شود.
کبیری با بیان اینکه براساس برآوردهای انجام گرفته بین ۲۵ تا ۳۰ درصد محصولات کشاورزی تبدیل به ضایعات می‌شود، ادامه داد: در بخش تولید نیز اگر کشاورزی که قصد برداشت گندم خود را دارد با استفاده از کمباین استاندارد این کار را انجام ندهد بخشی از تولید ریزش کرده و تبدیل به ضایعات خواهد شد؛ بنابراین هرچه کمباین مورد استفاده در این زمینه مدرن‌تر و به روزتر و بهتر تنظیم شده باشد، میزان ریزش تولید نیز کمتر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه ما باید ماشین‌آلاتی را که در حوزه کشاورزی مورد استفاده قرار می‌دهیم، به روز کنیم، اضافه کرد: ما باید در این حوزه، مکانیزاسیون را تقویت کنیم بخشی از ضایعات ایجاد شده در بخش کشاورزی ناشی از حمل و نقل نامناسب است و ما به‌ویژه در حوزه سبزی، صیفی و میوه باید امکانات بیشتری را برای بسته‌بندی در اختیار تولیدکنندگان قرار دهیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور افزود: ماشین‌هایی که این محصولات را از محل تولید به محل مصرف حمل می‌کنند باید مناسب این کار باشند نه اینکه یک کامیون امروز کود بار بزند، فردا میوه بار بزند و پس فردا محصولی دیگر؛ متاسفانه درحال حاضر بخشی از حمل و نقل محصولات ما به این صورت انجام می‌شود.
کبیری همچنین اضافه کرد: چند سال قبل آمار به دست آمده از پایان نامه یک دانشجو، نشان می‌داد که ما فقط در حوزه بازار‌رسانی گل و گیاه کشور حدود ۴۰ درصد ضایعات داریم.