kayhan.ir

کد خبر: ۸۸۵۷۳
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۶
روحانی در خمین:

کارخانه‌های ما یکی پس از دیگری از رکود خارج می‌شود!

رئیس‌جمهوری روز یکشنبه در ادامه برنامه‌های اولین روز از سفر به استان مرکزی از کارخانه واگن پارس اراک بازدید کرد.


روحانی همچنین در جلسه سرمایه‌گذاری و توسعه استان مرکزی، جهت‌گیری دولت را ایجاد فضای مناسب برای کسب و کار در عرصه داخلی و خارجی برشمرد و با اشاره به اینکه بیش از 12 هزار واحد صنعتی با تسهیلات ارائه شده در مسیر فعالیتند، گفت: نوآوری و روزآمدسازی فناوری نیازمند مشارکت و تعامل اقتصادی در عرصه بین‌المللی است.
رئیس‌‌جمهوری شامگاه یکشنبه در دیدار علما، ایثارگران و برگزیدگان استان مرکزی نیز تلاش برای ساختن ایرانی آباد و سرافراز را نه تنها یک وظیفه ملی و قانونی، بلکه وظیفه دینی و شرعی برای همه ایرانیان دانست و تاکید کرد: هدف دولت یازدهم در مذاکرات هسته‌ای، گشودن درهای دنیا و ایجاد یک حرکت اقتصادی در کشور بود.
وی همچنین دوشنبه، در دومین روز از سفر به استان مرکزی در اجتماع مردم خمین با بیان اینکه برای من و دولت یازدهم افتخار فراموش‌ناشدنی است که در زادگاه ‏امام راحل میهمان مردم عزیز و میهمان‌نواز خمین هستیم، گفت: مردم خمین جایگاه ویژه‌ای نه تنها در افکار ‏عمومی ملت ایران دارند، بلکه نام خمین در سراسر جهان به دلیل آن شخصیت والایی که از این سرزمین طلوع ‏کرد، جاودانه خواهد بود. ‏
رئیس‌جمهور افزود: اگر فکر و اندیشه امام(ره) نبود، امروز بعد از گذشت بیش از 30 سال از پیروزی انقلاب، ‏‏‌این نظام پابرجا نبود و جمهوری اسلامی ایران به عنوان حکومتی الگو در جهان مطرح نمی‌شد.‏
وی تأکید کرد: این امام بود که شعار جمهوری اسلامی ایران را فریاد زد در شرایطی که تا پیش از ‏آن شعار مردم «استقلال، آزادی، حکومتی اسلامی» بود و بعد از دعوت امام، شعار مردم به «استقلال، آزادی، ‏جمهوری اسلامی» تغییر کرد.‏
روحانی با طرح این سؤال که اگر امام نبود، آیا امروز هنر و سینمای انقلابی و اسلامی و موسیقی دینی و ‏مذهبی داشتیم، گفت: عده‌ای در آن دوران با همه اینها مخالف بودند و حتی اگر جرأت می‌کردند با دانشگاه‌ها ‏هم میانه‌ای نداشتند و این امام بود که وحدت بین حوزه و دانشگاه را مطرح کرد.‏ رئیس‌جمهور اظهار داشت: عده‌ای در آن دوران می‌گفتند زنان حق حضور در تظاهرات اعتراض‌آمیز را نداشته ‏و نباید پای صندوق آراء بوده و برای تحصیل در دانشگاه‌ها آفریده نشده‌اند و تنها باید به زندگی سنتی، خانه‌داری ‏و فرزندپروری بپردازند که البته مادر بودن افتخاری بزرگ است، اما این امام(ره) بود که مقام والای زنان را در ‏چارچوب قانون اسلام، سنت نبوی و راه ائمه اسلام بنیان نهاد.‏
وی با اشاره به اینکه امام این روحیه را به ما آموخت که چگونه با 6 قدرت جهانی پای مذاکره ‏نشسته و حقوق ملت ایران را بستانیم، تصریح کرد: حضور و پشتیبانی ملت بزرگ ایران و هدایت‌های مقام معظم ‏رهبری بود که توانست شرایطی را ایجاد کند تا دیپلمات‌های قدرتمند ما بتوانند در برابر دنیا چنان مذاکره‌ای را ‏انجام دهند که در یک روز شش قطعنامه ظالمانه علیه ملت ایران به یکباره لغو شود.‏
روحانی با اشاره به اینکه پیش از این کشتی‌های بزرگ نمی‌توانستند مستقیم در بنادر ایران پهلو بگیرند و ‏بار آنها از دوبی با لنج به بندرعباس می‌آمد، گفت: امروز به واسطه برجام، کشتی‌های بزرگ در بنادر کشور پهلو ‏می‌گیرند و این افتخار سیاست خارجی کشور است.‏
رئیس‌جمهور با بیان اینکه امروز با برقراری ارتباط بانک‌های کشور با سیستم بانکی دنیا، 10 تا 20 درصد ‏هزینه انتقالی که برای هر حواله بانکی به جیب صراف‌ها و دلالان می‌رفت برطرف شده است، گفت: امروز ‏می‌توانیم محصولات خودرویی و پتروشیمی که پیش از این در تحریم قرار داشت را به راحتی به دیگر کشورها ‏صادر کنیم و این آزادی تجارت برای ملت ایران  و جمهوری اسلامی افتخار بزرگ است.‏
 می‌گویند دولت یازدهم
 چشم به غرب دوخته
وی اظهارداشت: می‌گویند دولت یازدهم چشم به غرب و دنیای خارج دوخته است و این در حالی ‏است که پیش از آنکه توافق برجام حاصل شود، دولت توانست تورم را در کشور کاهش و رشد منفی ‏‏6/8 در سال 92 را در سال 93 به رشد 3 درصدی برساند.‏
روحانی با تأکید بر اینکه با حمایت مردم و راهنمایی‌های رهبر معظم انقلاب بود که پرچم برجام به اهتزاز ‏درآمد، گفت: امسال در سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل باید به رونق اقتصادی برسیم و برای جوانان که از معضل ‏بیکاری رنج می‌برند، شغل مناسب با تحصیلات عالیه‌ آنان فراهم کنیم.
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه در دورانی که نفت با قیمت 120 و 140 دلار فروخته می‌شد متأسفانه بین سال‌های 86 تا ‏‏91 میزان اشتغال خالص در کشور سالانه 12 هزار نفر بود، افزود: اما در یکسال گذشته میزان اشتغال 714 هزار نفر ‏بوده که این آمار رسمی مرکز آمار ایران است و البته تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم و باید سالانه یک ‏میلیون شغل در کشور ایجاد کنیم، تا بتوانیم بر معضل بیکاری فائق آییم.‏
 کارخانه‌ها یکی پس از دیگری
 از رکود خارج می‌شود
به گزارش تسنیم، وی در ادامه گفت: ما باید سالانه یک‌میلیون و بیش از یک‌میلیون شغل ایجاد کنیم تا معضل بیکاری را حل کنیم و همه باید دست به دست هم بدهیم. امروز در سایه رهبری فرزانه، کشور دارای وحدت و همدلی است و امنیت در کشور براساس تلاش قوای مسلح وجود دارد و تجارت ما با دنیا رو به رونق است و کارخانه‌های ما یکی پس از دیگری از رکود خارج می‌شود.
روحانی در ادامه برنامه‌های سفر به استان مرکزی از بیت امام خمینی(ره) در شهر خمین بازدید کرد.
رئیس‌جمهوری در جلسه شورای اداری استان مرکزی با بیان اینکه در دنیای پیچیده امروز نمی‌توان به سادگی حرف زد و یا قضاوت کرد، افزود: تعامل سازنده، تبدیل شدن به قدرت اقتصادی منطقه و رشد 8 درصدی از اهداف سند چشم انداز و فرمان رهبر معظم انقلاب است. وی با اشاره به اینکه باید راهی انتخاب کنیم که سریع‌تر به اهداف برسد، ادامه داد: سانتریفیوژ را به کشور وارد، کپی و سپس ساختیم که در غیر این صورت 20 تا 30 سال زمان می‌برد که به این فناوری دست یابیم.
روحانی با تأکید بر اینکه حکومت و اداره کشور، به دعواهای فراوان نیاز نداشته و باید محیط را مناسب کنیم، اظهار داشت: انتقاد بسیار خوب است، اما اخلاق را از یاد نبریم، امام آمد تا به ما درس اخلاق بدهد و انقلاب کرد تا مسلمان زندگی کنیم و دروغ، تهمت و سیاه‌نمایی از جامعه رخت بربندد.
 برجام برای تبدیل
تهدید به فرصت بود
رئیس‌‌جمهوری تأکید کرد: اگر رو در روی هم بایستیم فرصت‌ها از دست می‌رود.
وی با اشاره به اینکه برجام برای تبدیل تهدید به فرصت بود، گفت: در گذشته هر روز تهدید و فشار بود و دشمنان در صدد بودند صادرات نفت ما را تنها به یک میلیون بشکه برسانند.
روحانی افزود: عده‌ای نیز در داخل به بهانه دور زدن تحریم‌ها نفت را بردند تا بفروشند، اما الان در دستان ما چیزی وجود ندارد. پول و دلار رفت و مشخص نیست در کجا هزینه شد.
رئیس‌جمهور در ادامه گفت: در اوایل دولت تدبیر و امید و مذاکرات هسته‌ای برخی می‌گفتند مگر امکان‌پذیر است با مذاکره به جایی رسید و یا حتی در داخل مسئله PMD را حل‌نشدنی می‌دانستند.
 در مذاکرات نه خوش‌بین و بدبین مطلق
 بلکه واقع‌بین بودیم
وی با بیان اینکه در مذاکرات نه خوش‌بین و بدبین مطلق؛ بلکه واقع‌بین بودیم، اظهار داشت: PMD حل شد حال پاسخ آنان که در روزنامه‌ها می‌نوشتند و فحاشی می‌کردند، چیست؟
روحانی تأکید کرد: طرف مقابل پیچیدگی و دشمنی دارد، اما باید حواسمان جمع باشد و بتوانیم راه کوتاه، مستقیم و کم‌‌هزینه را انتخاب کنیم.
رئیس‌‌جمهوری خاطر‌نشان کرد: سیاست خارجی به همین معنی است که باید راهی کم هزینه پیدا کرد.
 امسال سال رونق اقتصادی
 در کشور خواهد بود
رئیس‌جمهوری در پایان سفر به استان مرکزی در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه این استان، رونق اقتصادی و خروج اقتصاد از رکود را به عنوان برنامه اصلی دولت در سال‌های اخیر عنوان کرد و افزود: ما به مردم قول دادیم که به هدف رشد اقتصادی 5 درصدی برسیم که با تلاش دولت تا پایان سال، شاید بیش از این رقم حاصل شود.
وی با اشاره به اینکه امسال سال رونق اقتصادی در کشور خواهد بود، گفت: دولت به بنگاه‌های کوچک و متوسط به هر مقدار که نیاز باشد، تسهیلات ارایه می‌دهد تا از ظرفیت آنها به خوبی استفاده شود.
روحانی در پاسخ به سؤالی در زمینه مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال تحولات منطقه‌ای، گفت: منطقه خاورمیانه سال‌هاست که با معضل تروریسم مواجه شده و قدرت‌های غربی نمی‌خواهند تروریسم در این منطقه پایان پذیرد در حالی که این معضل و آثار آن دامنگیر خود آنها شده است.
رئیس‌‌جمهوری تأکید کرد: برخی  قدرت‌های بزرگ با گروه‌های تروریستی براساس اهداف نامشروعی که دارند بازی می‌کنند و با وجود ابزار و تجهیزاتی که به منطقه گسیل داشته‌اند، هیچ اقدام مثبتی علیه آنان ندارند و در حقیقت با مسئله مبارزه با تروریسم یک شوی سیاسی به راه انداخته‌اند. وی افزود: مواضع جمهوری اسلامی ایران در قبال موضوع تروریسم در منطقه بسیار روشن است. ما مداخله کشورهای خارجی را بدون هماهنگی با کشور میزبان بسیار خطرناک می‌دانیم و معتقدیم که دولت‌های عراق و سوریه باید کمک خواسته و درخواست کنند تا کشور دیگری در خاک آنها علیه تروریسم اقدام کند و این براساس اصول بین‌المللی بوده و خلاف آن ناامنی را تشدید می‌کند.