چای ترش دشمن فشار و چربی خون
چای ترش با خواص منحصر به فرد خود باعث کاهش فشار و چربی خون به عنوان شایعترین امراض میشود و در نتیجه انسان با مصرف آن عمری طولانیتر خواهد شد.
چای انواع مختلفی دارد که از آن جمله میتوان به چای سیاه، چای سفید و چای قرمز اشاره کرد، اما آنچه که چای ترش را متمایز از سایر چایها کرده خواص فراوان آن است که اگر چه سایر چایها نیز خصوصیات خود را دارند اما به قول معروف هر گلی بوی خودرا دارد و بوییدن خواص گل چای ترش نیز خالی از حکمت نیست.
ترشی این گیاه به دلیل وجود اسید سیتریک و ویتامین C آن است که از مهمترین خواص این گیاه محسوب میشود، این گیاه به دلیل دارا بودن آنتیاکسیدان و مقدار زیادی از آنتوسیانین ضد چربی خون و کاهش فشار خون و ضد سرطان نیز شناخته شده است.
از خصوصیات ظاهری این گیاه میتوان به بوتههای یک ساله آن که ارتفاع دو تا سه متر دارند اشاره کرد همچنین این گیاه دارای کاسبرگهای قرمز و برگهای پهن سه تا پنج وجهی سبز مایل به زرد است.
چای قرمز یا ترش به دلیل ترکیبات مفیدی که دارد سبب کاهش فشار خون میشود.
همچنین این چای به دلیل دارا بودن انواع ویتامینها میتواند قند خون را کنترل و موجب تمدد اعصاب و جریان بهتر خون شود.
به چای ترش، چای مکه یا چای قرمز هم میگویند که این چای با چای سفید، سبز و سیاه هم خانواده نیست.
معروفیت اصلی این چای ترکیبی در آن است که سبب کاهش فشارخون شده و همچنین میتواند قند خون را کنترل کند و موجب تمدد اعصاب، جریان بهتر خون شود و از حرارت کبد بکاهد این چای به دلیل داشتن ویتامین C نیز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
واقعیت این است که چای قرمز حاوی مادهای است که میتواند از جذب کربوهیدارت بکاهد اما نمیتوان به تنهایی باعث لاغری شود بلکه این چای در کنار رژیم غذایی و تحرک مناسب میتواند یک نوشیدنی رژیمی و کم کالری باشد.
چای ترش یاچای قرمز از کاسبرگ گیاهی خاص تهیه شده و در بسیاری از مناطق دنیا به عنوان نوشیدنی گرم یا سرد مصرف میشود.
چای قرمز یا چای ترش در نقاط مختلف دنیا نامهای متفاوتی دارد که یکی از مهمترین خواص آن شباهت ترکیبات آن با انسولین است و به همین دلیل این گیاه خواص ضد دیابتی نیز دارد.
دانههای این گیاه نیز غنی از چربی و پروتئین است و دم کرده برگ این گیاه منبعی غنی از آهن و مس به وجود میآورد.
زنان باردار، شیرده، افرادی که قصد بارداری دارند، کسانی که از قرص ضدبارداری استفاده میکنند و زنان یائسهای که تحت هورمون درمانی هستند باید با نظر پزشک این چای را مصرف کنند زیرا سطح استروژن بدن را تغییر میدهد.
همچنین افرادی که قند و فشار خون پایینی دارند باید در مصرف این نوشیدنی احتیاط کنند تا دچار رخوت و سستی نشوند.
این چای ایران در سیستان و بلوچستان کشت میشود و بر خلاف چای معمولی که دفع کننده آهن است آهن دارد.
این گیاه به دلیل سرشار بودن از آنتیاکسیدانها ضد پیری نیز شناخته شده است و در طب سنتی از این چای به عنوان نشاطآور، آرامبخش یاد شده است.
طریقه مصرف این چای به این ترتیب است که میشود 50 گرم این گیاه را در یک لیوان آب جوش ریخت و بعد از چند دقیقه دم کشیدن میل کرد نکته مهم این است که نباید این چای را مانند چای معمولی دم کرد. زیرا در این صورت احتمال از بین رفتن ویتامین این گیاه وجود دارد.