kayhan.ir

کد خبر: ۸۰۸۱۲
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۷
برنامه 15 ساله وزارت بهداشت برای ریشه‌کنی هپاتیت C

انتقال هپاتیت در کشور با خالکوبی

معاون علمی و فناوری وزیر بهداشت گفت: عواملی که در انتقال هپاتیت C در کشور شناخته شده‌اند اعتیاد تزریقی، خالکوبی، حجامت، تصادفات، قمه‌زنی، دریافت خون و ارتباط با بیمار بوده است.
به گزارش فارس، رضا ملک‌زاده در سمینار تازه‌های هپاتیت گفت: 190 هزار نفر از مردم کشورمان به هپاتیت C مبتلا هستند که احتیاج به درمان دارند و فقط 60 هزار نفر از آنها شناسایی شده اند.
ملک‌زاده ادامه داد: 6 هزار نفر در سال درمان می‌شوند که اگر این روند ادامه یابد ممکن است در آینده شیوع بیماری بیشتر شود و خود را به صورت بیماری‌های مختلف از جمله نارسایی‌های کبدی نشان دهد.
وی با بیان اینکه در زمینه هپاتیت C عواملی که در ایران شناخته شده اعتیاد تزریقی، خالکوبی، تصادف، قمه‌زنی و دریافت خون و فرآورده‌های خونی و ارتباط با بیمار بوده است، تاکید کرد: عامل مهمی که در ابتلا به هپاتیت C در کشور شناخته شده حجامت و خالکوبی است که باید رعایت بهداشت در آن انجام شود و توصیه ما این است که موارد غیربهداشتی کاهش یابد. در این زمینه خالکوبی نقش مهمی در ابتلا دارد و به طور کلی افراد باید از عوامل پرخطر در این زمینه پرهیز کنند.
معاون علمی و فناوری وزیر بهداشت افزود: اکنون درمان موثر بدون آسیب‌ و ضرر وجود دارد که با مصرف یک قرص در مدت سه ماه مداخله کامل انجام شده و درمان می‌شوند و این موضوع تا 90 درصد بار بیماری را کم می‌کند.
برنامه 15 ساله وزارت بهداشت
 برای ریشه‌کنی هپاتیت C
رئیس شبکه هپاتیت کشور نیز در این سمینار با اشاره به ابتلای نیم‌درصد جمعیت کشور به هپاتیت C گفت: طبق برنامه‌ریزی وزارت بهداشت قرار است ظرف 15 سال این بیماری ریشه‌کن شود البته نیاز به عزم ملی و غربالگری افراد در معرض ابتلا، مداخله پزشکان و راه‌اندازی مراکز تخصصی داریم.
سیدموید علویان گفت: در حال حاضر 4 هزار و 500 نفر تحت درمان قرار گرفته‌اند و امسال بیش از 7 هزار نفر و سال آینده 10 هزار نفر و از سال‌های بعدی 20 هزار نفر تحت درمان قرار می‌گیرند که باید پزشکان مداخله‌ کنند، مراکز تخصصی راه‌اندازی شود و مردم با عوامل خطر آشنا شوند.
علویان ادامه داد: از جمله این عوامل خطر اعتیاد و رفتار جنسی پرخطر است که باید در این زمینه پیشگیری‌های لازم انجام شود و افراد آزمایش دهند تا بتوان در این زمینه کاری کرد.
وی افزود: هپاتیت C قابل ریشه‌کنی است و در 98 درصد موارد قابل درمان است و باید برای آن فرهنگسازی لازم انجام شود.
رئیس مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت  نیزگفت: بیش از 90 درصد از مبتلایان به هپاتیت C در کشور از بیماری خود مطلع نیستند زیرا این بیماری بی‌ سر و صداست و علامتی ندارد.