معاون وزیر راه و شهرسازی:
تولید مسکن لوکس و مجلل در کشور زیاد شده است
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: تولید مسکن لوکس و مجلل در کشور زیاد شده است.
حامد مظاهریان در برنامه گفتوگو ویژه خبری شبکه 2 سیما، افزود: در سال 90، 300 هزار خانه خالی در تهران وجود داشت که براساس آمارها بیشتر آنهاخانههای مجلل و لوکس بودند و معادل 20 میلیارد دلار سرمایه در آنها حبس شده بود.
مظاهریان در تشریح وضعیت بازار کنونی مسکن گفت: رکود در بازار مسکن بدین معناست که بازده اقتصادی و فعالیت در آن کاهش یافته است در حالی که ما شاهد افزایش تولید در بازار مسکن هستیم اما نکته این است که تقاضا متناسب با تولید مسکن نیست.
این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی با اشاره به تفاوت رونق بازار مسکن با رونق در بازار بورس، دلار، سکه و طلا افزود: بازار مسکن برخلاف بازار بورس، دلار، سکه و طلا که به سرعت به متغیرها پاسخ میدهد، روند پاسخ و واکنش سریعی ندارد. در حال حاضر ما شاهد مازاد تولید مسکن لوکس و مجلل در کشور هستیم که این تولید مورد تقاضای مردم نیست.
وی رونق بازار مسکن را برکاهش بیکاری مؤثر دانست و گفت: اگر بازار مسکن رونق بگیرد علاوه بر تأثیری که بر کاهش بیکاری در کشور خواهد داشت به اجرای اقتصاد مقاومتی نیز کمک فراوانی میکند.
به گزارش فارس مظاهریان شرایط کنونی کشور را یکی از دلایل تحرک ناکافی بازار مسکن اعلام کرد و در توضیح آن افزود: بانکهای مقروض و کاهش قیمت نفت به میزان یک چهارم درآمدی که پیشتر داشت از جمله شرایطی است که تأثیر بسیار مستقیمی بر بازار مسکن گذاشته است. به همین دلیل نیز باید قدرت خرید مردم طبقات متوسط و پایین را بالا ببریم و نظام بانکی است که میتواند در این تصمیم تأثیرگذار باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: با ورود تسهیلات جدید خرید مسکن انتظار داریم متقاضیان با جیبی پرپولتر وارد بازار مسکن شوند و با توجه به اینکه این سپردهگذاری در نیمه دوم سال میتواند در اختیار متقاضیان قرار بگیرد پیشبینی میکنیم که با اعطای این تسهیلات به مردم بازار مسکن رونق بگیرد. وی با اشاره به اینکه از خرداد سال جاری نخستین دسته از خریداران مسکن از تسهیلات جدید استفاده میکنند و وارد بازار میشوند گفت: پیشبینی و انتظار ما این است که با توجه به اینکه در سه سال گذشته در قیمت مسکن رشدی نداشتیم در سال جاری نیز در قیمت مسکن رشدی را شاهد نباشیم و هم اکنون که بازار مسکن از حباب خارج شده بهترین زمان برای خرید مسکن خواهد بود.
مظاهریان تأکید کرد: برنامه وزارت مسکن و شهرسازی تا افق 1405 خانهدار کردن دو دهک پایین جامعه و اقشار کمدرآمد است که برای اجرای این برنامه 10 ساله نهادهای حمایتی نیز باید وارد شوند.
پورابراهیمی: در سال 95 همچنان رکود بر مسکن ادامه خواهد یافت
پورابراهیمی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در برنامه گفتوگوی ویژه خبری گفت: زمانی که مصوبه افزایش تسهیلات مسکن را تصویب میکردیم پیشبینی ما این بود که تسهیلات تا حدی پاسخگوی نیاز مردم در شهرهای کوچک و میانی یا مراکز استانها برای تحریک طرف تقاضا خواهد بود البته در شهرهای بزرگ و کلانشهرهایی همچون تهران که قیمت متوسط خانهها متری 2 تا 3 میلیون تومان است به طور کامل پاسخگو نخواهد بود.
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: اقشار مختلف جامعه در طبقات متوسط و پایین کشور به دلایل شرایط اقتصادی گذشته و حال، امکان بازپرداخت تسهیلات خرید مسکن را ندارند و باید برای این موضوع چارهاندیشی شود. در حال حاضر سالانه 700 هزار ازدواج در کشور انجام میشود که برای این میزان باید مسکن با قیمت پایین تأمین و عرضه شود.
پورابراهیمی افزود: همه مردم از عهده پرداخت تسهیلات جدید خرید مسکن برنمیآیند و با توجه به شرایط موجود پیشبینی ما این است که در سال 95 همچنان رکود بر مسکن ادامه خواهد یافت.
وی در پایان گفت: عوامل مختلفی بر رونق یا رکود بازار مسکن تأثیرگذارند که از جمله آنها قیمت نفت است. بدین معنا هر سال که قیمت نفت افزایش پیدا کرد قیمت مسکن نیز بالا رفت و مسکن رونق گرفت.