نشست خبری مشترک وزیران خارجه ایران و بوسنی
ظریف: هنوز جزئیات نحوه اجرای آتشبس در سوریه مورد توافق قرار نگرفته است
وزیر خارجه ایران گفت: هنوز جزئیات نحوه اجرای آتشبس در سوریه مورد توافق قرار نگرفته، اما درباره اصل آن در مونیخ توافق شد و جزئیات آن هم باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان ظهر دیروز، پس از دیدار و گفتوگو با ایگور سراداک وزیر خارجه بوسنی که به تهران سفر کرده، در نشست خبری مشترک در پاسخ به سؤالی درباره موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال آتشبس در سوریه گفت: همچنان معتقدیم مسئله سوریه راهحل نظامی ندارد و گفتوگوها نیز باید بدون تعیین چارچوب و مشروط کردن باشد.
رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان این که درباره سوریه پارادایم موجود باید به پارادایم فهم مشترک تغییر یابد، تصریح کرد: آتشبس به معنای اجازه به فعالیت داعش، النصره و گروههای دیگر مرتبط با القاعده که توسط جامعه بینالملل، تروریست شناخته شدهاند، مثل احرار الشام نیست. هنوز جزییات مربوط به نحوه اجرای آتش بس مورد توافق قرار نگرفته اما اصل آن در مونیخ توافق شد. جزییات هنوز هم باید مورد بحث قرار گیرد.
ظریف ادامه داد: امیدواریم کشورهای منطقه به خصوص رژیم عربستان، هر چه سریعتر به این برسند که راهحل، تغییر نگرش و دیدگاه در خصوص منطقه است.
به گزارش فارس، وزیر خارجه بوسنی نیز با بیان این که درباره مسائل اقتصادی بحث زیادی کردیم، اظهار داشت: بخشی از تحریمها علیه ایران، از سوی بوسنی در حال لغو شدن است و این موضوع در شورای وزیران بوسنی مطرح است که در هفتههای آینده پایان خواهد یافت.
ایگور سراداک پیوستن بوسنی به اتحادیه اروپا را حامل پیامی استراتژیک خواند و افزود: مردم ما لیاقت آن را دارند.
دیدار ظریف با سفرای اسلواکی، بنگلادش و اوکراین
«یان بوری» سفیر اسلواکی در تهران در پایان مأموریت خود با وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و با ارزیابی مناسبات دو کشور اظهار داشت: سطح مناسبات دو کشور مناسب با ظرفیتهای متنوع دو کشور نیست. ما امیدواریم در پرتو تحولات جدید پساتحریم، بتوانیم گامهای بلندی برای ارتقاء مناسبات دو کشور برداریم. همچنین «مجیبر عبدالرحمن» سفیر جدید بنگلادش ضمن تسلیم رونوشت استوارنامه خود به وزیر امور خارجه کشورمان، در خصوص تعمیق مناسبات دوجانبه بحث و تبادل نظر کرد و گفت: امیدواریم با رایزنیهای نزدیکتر بین مقامات دو کشور در آینده شاهد گسترش همکاریهای اقتصادی و فرهنگی داکا - تهران باشیم. ظریف در این دیدار با اشاره به روابط متین و رو به جلوی دو کشور اظهار داشت: ما آمادگی گسترش روابط در تمامی زمینهها بدون هیچگونه محدودیتی با بنگلادش را داریم.
«سرگئی بوردیلیارک» سفیر جدید اوکراین نیز در دیداری جداگانه با تقدیم رونوشت استوارنامه خود به ظریف، گفت: اوکراین از ظرفیتهای زیادی در زمینههای انرژی، کشتی سازی، هواپیماسازی و ساخت تجهیزات و ماشین آلات برخوردار است و امیدواریم در این زمینهها همکاری دو کشور بیش از پیش گسترش یابد. محمدجواد ظریف با اشاره به رایزنیهای سازنده اخیر وزرای خارجه دو کشور اظهار داشت: ما در پرتو رایزنیهای سازنده وزرای خارجه دو کشور و با توجه به نتایج توافق برجام امیدواریم شاهد گسترش مناسبات دو کشور در زمینههای اقتصادی، تجاری و فرهنگی باشیم.