kayhan.ir

کد خبر: ۶۶۷۵۲
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۷

جدول کلمات متقاطع تعجب خانمانه(نگاه)


بهمن درّی
طراحان جدول کلمات متقاطع، دشوارترین سؤالهای خود را در ردیف‌های راست و چپ عمودی و بالا و پایین افقی جای می‌دهند و علاقه‌مندان به جدول، بویژه کسانی که به طور حرفه‌ای با حل جدول مأنوس هستند به خوبی می‌دانند که برای حل جدول اگر خانه‌های چارچوب اصلی جدول- که بیشترین خانه‌های سفید را نیز دارد- حل کنند بقیه خانه‌های سفید به سهولت و به راحتی تکمیل می‌شود. اما گاه اتفاق می‌افتد یک کلمه دو حرفی، حل جدول و تکمیل شدن آن را با مشکل مواجه می‌کند. یکی از پرشمارترین دو حرفی جدولی «تعجب خانمانه» است که طراحان جدول، بویژه در زمانی که قافیه‌شان تنگ می‌شود به وفور از آن استفاده می‌کنند. لایه‌های پنهانی و پوششی نفوذ دشمن و به تعبیر رهبری معظم انقلاب «کمین‌کرده‌های نابکار» بر همین منوال راهبردهای کلان خود را طراحی کرده و آنگاه شرایط را با شگردهای میان‌بر، برای تکمیل فراز و تکه مهمی از جدول، توسط عوامل و عناصر وابسته خود فراهم می‌کنند. در این میان، گاه ریزه‌خواران وابسته به طمع‌ورزان به انقلاب و نظام، به کمک طراحان جدول دشمن می‌آیند و چارچوب جدول و نقشه راه دشمن را تکمیل می‌کنند و گاه خواص دل داده ریاست و قدرت، ارزشهای کیان انقلاب را نادیده گرفته و پیاپی در مسیر خطوط کاری دشمن، دو حرفی‌های جدول بیگانگان را حل می‌کنند.
اینک تردیدی نیست که دشمن برای انتخابات آتی مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی با بهره‌گیری از ظاهر و باطن ناهمگون نفوذ جریانی و جذب نفوذی‌های فردی، جدولی با کارکردها و مؤلفه‌های دقیق را طراحی کرده و در این مسیر از تراکم تجارب گذشته مانند ماجرای مجلس ششم نیز استفاده خواهد کرد.
حال اگر بپذیریم که در زمینه نفوذ دشمن باید در افکار عمومی روشنگری کرد، عبرت‌آموزی و پندگیری از واقعه مجلس ششم و شاخصه‌های پرچالش‌ترین انتخابات همه ادوار مجلس- که رخداد ننگین رویارویی جمعی از نمایندگان مجلس با نظام را به تماشا گذارد- در مقطع کنونی می‌تواند چراغ راه دلسوزان نظام و نیز شرکت کنندگان در انتخابات؛ اعم از رأی دهندگان و نامزدهای انتخاباتی و همه دست‌اندرکاران انتخابات باشد.
برای بازشناسی فتنه مجلس ششم و هزینه‌های بسیار سنگینی که نظام در این عرصه متحمل شد و درس‌آموزی از تلاش نااهلان برای دست‌اندازی به کانون‌های تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز و شناخت عبرت‌های پندآموزی از همگرایی نفاق پیشین و پسین با تمامیت ضد انقلاب داخلی و خارجی برای نفوذ به مراکز قانون‌گذاری چند نکته گفتنی است:
1. گرچه حرکت در جهت خطوط کاری دشمن از سوی نفاق جدید و گروهی تکنوکرات، از مجلس پنجم پی گرفته شد اما در دو سال پایانی این مجلس، خط تبلیغی‌ای که موتور محرک انتخابات مجلس دوره ششم شد با ابتنا به قانون‌گریزی و هجوم به نهادهای نظارتی و مقوم نظام، نقشی کلیدی و بارز در بستر ساختارشکنی و قبح‌زدایی از ارزش‌های اعتقادی و دینی ایفا کرد؛ خطی که با تئوری «افسون زدایی از قدرت» شکل گرفت و با حربه شعارهایی مثل کارآیی و جمهوریت به میدان آمد و سپس در مجلس ششم، رشد و بالندگی نظام را مورد هجمه قرار داد و در این میان حتی از شاخص‌ترین و مؤثرترین فرد فراهم کننده زمینه به قدرت رسیدن خود نیز عبور کرد.
2. در سال 78 جدول دشمن برای مقابله با نظام طراحی گردید و در همان روزهای اولیه سال جدید، جبهه نفاق با استفاده از فضاسازی و التهاب‌آفرینی مطبوعات دروغ‌پرداز و سناریوپرور که به مثابه «پایگاه دشمن» فعالیت می‌کردند خانه چهارحرفی جدول دشمن را با «ترور» امیر سرافراز صیاد شیرازی پرکرد. مطبوعات زنجیره‌ای، نیابتاً از سوی دشمن به جوسازی و جنجال‌آفرینی پرداخته و پی‌درپی خانه‌های سفید جدول دشمن را تکمیل می‌کنند: فائزه هاشمی با نشریه زن در فضای «شارلاتانیسم مطبوعاتی»، محسن کدیور با شبهه‌افکنی در رسانه‌های عمومی علیه اعتقادات اسلامی و بن‌مایه‌های مذهبی، عطاءالله مهاجرانی با سیاست‌های فرهنگی بی‌در و دروازه و تأمین بودجه‌های هنگفت مطبوعات زنجیره‌ای، غلامحسین کرباسچی با دامن زدن به تغییر فضای پایتخت با توسل به لیبرالیسم فرهنگی، مطبوعات جبهه دوم خرداد همچون صبح امروز، فتح، مشارکت، نشاط، عصر آزادگان و خرداد با طرح بحث‌های نظارت استصوابی و مخالفت با آن با شعار تعارض اقدامات شورای نگهبان با جمهوریت نظام و با دامن زدن به بحث فروکش کرده قتل‌های زنجیره‌ای، موسوی خوئینی‌ها با تشنج‌آفرینی و طرح اصلاح قانون مطبوعات و مرتبط دانستن آن با سعید امامی در روزنامه سلام که منجر به توقیف این روزنامه شد و حوادث کوی دانشگاه را رقم زد. عبدالله نوری با بلندپروازی و دفاعیات تند خود در دادگاه و تهیه خوراک جدید برای مطبوعات داخلی و رسانه‌های خارجی، فشار و هجمه به بسیج و سپاه و شورای نگهبان و طرح شعار مبارزه با جریان به اصطلاح اقتدارگرا و بالاخره گروهک‌هایی چون سازمان مجاهدین انقلاب و جبهه مشارکت با راهبری مطبوعات زنجیره‌ای با ارائه تحلیل‌هایی مبتنی بر بازنده شدن زودرس رقیب در انتخابات، رد صلاحیت‌های فله‌ای و راههای مقابله با آن و طرح ایجاد آشوب در صورت برنده نشدن در انتخابات و توهین به بزرگان نظام، اغلب خانه‌های سفید جدول کلمات متقاطع دشمن را تکمیل کردند.
3. جدول دشمن در آستانه نهایی شدن پیش رفت اما چند دو حرفی مبتنی بر پاسخ «تعجب خانمانه» همچنان باقی مانده بود و حل جدول را به بن بست کشید.
اما اولین دو حرفی براساس سناریوی از پیش تعیین شده حل می‌شود: عبور از متحد استراتژیک اصلاح‌طلبان در آستانه انتخابات مجلس پنجم؛ چهره‌ای که در روز ثبت‌نام برای نامزدی در مجلس ششم خطاب به خبرنگاران گفت: «برای ادای تکلیف آمده‌ام»؛ هم او که راه را برای برخی از تجدیدنظرطلبان اقتدارگرا برای رسیدن به کرسی‌های مجلس و ملحق شدن به نهاد قانون‌گذاری هموار کرد؛ وی کسی نیست جز هاشمی رفسنجانی که در آن مقطع به گواه مطالب و تحلیل‌های نشریات زنجیره‌ای در فاصله نیمه آذر تا پایان بهمن سال 78 حجم انتقادها به وی افزایش معناداری یافت تا جایی که از وی با نام «عالی‌جناب سرخ‌پوش» یاد کردند. البته دومین دو حرفی باقی مانده جدول با مخالفت‌های پی‌درپی و ناسازگاری وزارت کشور به عنوان مجری انتخابات با شورای نگهبان پوشش داده شد؛ مجادله ناظر و مجری و متولی برگزاری انتخابات با یکدیگر، آتش جنگ مطبوعاتی را شعله‌ورتر کرد و کار به آنجا کشید که این اختلافات نه تنها هنگام تأیید صلاحیت نامزدها در پیش از برگزاری انتخابات بلکه تا پس از آن نیز ادامه یافت و حتی دامنه آن به پس از تأیید نتایج از سوی شورای نگهبان نیز کشیده شد؛ به طوری که تاج‌زاده رئیس ستاد انتخابات اعلام کرد مجموعه مکاتبات وزارت کشور و شورای نگهبان با مضمون انتخابات ششم را برای تنویر افکار عمومی منتشر می‌کند که به رغم ناسازگاری این اقدام با عرف اداری و موازین اسلامی و اخلاقی و نیز مخالفت شورای نگهبان با این اقدام، این مجموعه مکاتبات در کتابی با نام «رأی ملت» به صورت گسترده منتشر شد؛ کتابی حاوی مشمئزکننده‌ترین اتهامات علیه نظام و انقلاب و ارکان آن با آمیزه‌ای از تنزل سطح کارآمدی نظام توسط عناصر ناکارآمدی که بر اریکه مسئولیت تکیه زده بودند.
4. حال که جدول دشمن تکمیل گردید طبعاً نتایج دلخواه آن برای بیگانگان متصور بود. مجلس ششم کارنامه موفقی از منظر دشمنان از خود به جای گذاشت؛ تحصن 26 روزه 70 نماینده، تحریم انتخابات مجلس هفتم از سوی گروهک بهزاد نبوی، طرح مراجعه به آرای مستقیم مردم برای عبور از همه ارکان قانونی نظام، متهم کردن جمهوری اسلامی به 19 سال دروغ‌گویی درباره سیاست‌های هسته‌ای، در نطق پیش از دستور شیرزاد که به تیتر یک خبرگزاری‌های خارجی تبدیل شد. طرح شعارهای ساختارشکنانه مانند تغییر قانون اساسی و حذف نهادهای انتصابی و در نهایت جوسازی و التهاب آفرینی همه روزه نمایندگان و به تبع آن معرکه‌های مطبوعاتی که عصبیت و جو روانی را به سطح جامعه می‌کشاند همه و همه حاصل حضور در خانه‌های جدول دشمن بود.
حال با توجه به تجارب به دست آمده و براساس قاعده «مؤمن از یک سوراخ دوبار گزیده نمی‌شود» تردیدی نیست که دشمن در حال طراحی جدولی تازه است...
والسلام