معاون وزیر جهاد کشاورزی:
محصولات باغی قاچاق به وفور در بازار مشاهده میشود
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی، قاچاق بیرویه محصولات باغی را مهمترین مشکل این بخش دانست و تأکید کرد: محصولاتی که خام وارد کشور میشود، حامل بیماری و آفت هستند.
به گزارش ایرنا، «محمدعلی طهماسبی» در حاشیه گردهمایی مدیران باغبانی کشور در سالن اجتماعات سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، گفت: مرکبات، گردو و زیتون بیشترین حجم قاچاق را به خود اختصاص داده و بیشترین حجم قاچاق از بازارچههای مرزی وارد کشور میشود.
وی با انتقاد از قاچاق بیرویه محصولات باغی افزود: برخلاف کشور ما، در دیگر کشورها قرنطینه با سختگیری بسیار اعمال میشود، به طوری که حتی در عراق که با جنگ و ناامنی درگیر است، نظارت زیادی بر واردات محصولات وجود دارد.
طهماسبی اظهار کرد: از حجم قاچاق محصولات بیاطلاع هستیم، ولی این مواد به وفور و به صورت کنترل نشده در بازار مصرف مشاهده میشود.
طهماسبی تصریح کرد: دروازههای هیچ کشوری به این صورت به روی محصولات کشاورزی قاچاق باز نیست و نمیتوان هر محصولی را وارد کرد.
به گفته وی، واردات محصولات کشاورزی به دلیل تولید زیاد در کشور ممنوع است و به جز دو سه قلم میوه گرمسیری، محصول دیگری وارد نمیکنیم که البته موز به دلیل نوعی آفت، تنها از گمرک سیستان وارد میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بیماریهایی که پیش از این محصول لیموترش را از بین برد، افزود: این بیماری ناشی از قاچاق میوه بود، بنابراین توصیه میشود حتی محصولی که افراد توسط چمدان با خود به کشور میآورند باید قرنطینه
شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین درباره برنامههای وزارتخانه برای نخیلات کشور گفت: درصدد هستیم 220 هکتار از نخیلات کشور را با مشارکت مردم به رقمهای تجاری تبدیل کنیم.
وی وسعت نخلستانهای کشور را 230 هزار هکتار بیان کرد و افزود: در حال حاضر به جز یکی دو نمونه سایر رقمهای خرمای کشور تجاری نیست که تجاریسازی رقمهای خرما جزو برنامههاست.
طهماسبی اضافه کرد: طرح تجمیع نخلستانها نیز مدنظر است که با تمرکز اراضی در اطراف منابع آب اجرای نظام بهرهبرداری و آبیاری تحت فشار اجرا میشود. وی تأکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی 85 درصد هزینههای اجرای این طرح را به عهده میگیرد.
طهماسبی همچنین با اشاره به از بین رفتن نخلستانهای خوزستان گفت: پس از جنگ به ویژه شهرهای آبادان و خرمشهر باید بیشتر مورد لطف مسئولان قرار میگرفت.
وی اظهار کرد: احیای نخیلات آبادان و خرمشهر در طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی خوزستان قرار گرفته است و حدود 200 هکتار از نخیلات کشت شده و 600 هکتار نیز آماده کشت است.
وی درباره عوامل نابودی نخلستانهای خوزستان از جمله بیآبی، شور شدن آب و خشکیدگی نخیلات نیز گفت: تأمین آب نخلستانها از وظایف وزارت نیرو است و در همین راستا شبکههای آبیاری و زهکشی آبادان و خرمشهر نیز درحال احداث است.
طهماسبی از تأمین اعتبار مطالعه عارضه خشکیدگی برگ نخیلات خبر داد و افزود: با وجود بررسیهای زیاد، علت این عارضه هنوز مبهم است و باید تحقیقات در این خصوص تمام شود.