همزمان با تعطیلات سال نو میلادی رخ داد
شورش در فرانسه؛ صدها خودرو در آتش خشم مردم سوخت
فرانسویها به مناسبت سال نو میلادی طی یک رسم و سنت ملی که البته لایههایی از اعتراض به شرایط موجود و به شکاف میان فقیر و غنی را در خود دارد، بیش از 800 خودرو را به آتش کشیدند.
سرویس خارجی-
چند سالی است که در فرانسه یک سنت و رفتار عرفی هر سال نسبت به سال قبل پررنگتر میشود؛ این سنت مثل رسم گاوبازی اسپانیاییها و نبرد با گوجه ایتالیاییها و یا رنگپاشی در برخی کشورهای غربی غیرمعمول است و شکلی ناهنجار دارد. اما آتش زدن ماشینها در فرانسه میتواند معنای دیگری هم داشته باشد و آن، نفرت اقشار کم درآمد نسبت به پولداران و به طور کل نظم موجود در این کشور است، چرا جنبه اعتراضی آن بسیار پررنگ است. این اعتراضات در سالهای گذشته از محلههای حاشیهنشین پاریس مثل «سوکلیشی بوا» در شکل تظاهرات و زد و خورد با پلیس نیز ظاهر شده است.
خبرها از فرانسه حاکی است علیرغم تدابیر شدید امنیتی و به کارگیری بیش از 100 هزار پلیس و نیروی امنیتی که نسبت به سال قبل 2000 نفر بیشتر بوده است، فرانسویها در سراسر این کشور 804 خودرو را به آتش کشیدند. این تعداد در سال 2015، 940 خودرو بوده است. اما شمار افراد دستگیر شده امسال به دست پلیس، در مقایسه با سال قبل، دو برابر بوده و به رقم 622 نفر رسیده است. از این تعداد هم 386 نفر به زندان افتادند.
علت کاهش شمار خودروهای به آتش کشیده شده در سال جاری نسبت به سال قبل، برقراری تدابیر شدید امنیتی از بیم حملات تروریستی بوده است.
خبرگزاری فارس با انتشار خبر فوق، این را هم اعلام کرده که در مناطق شرقی فرانسه و مناطق حاشیهای و فقیرنشین، سنت به آتش کشیدن خودروها، گستردهتر از سایر مناطق اجرا میشود.
شهروندان فرانسوی سیاستهای رئیسجمهور این کشور در رفع بیعدالتی، بیکاری و ناامنی در جامعه را «بسیار بد» و «ناکارآمد» میدانند و معتقدند که او نیز مثل رئیس جمهور قبلی (نیکلا سارکوزی) به وعدههای انتخاباتی خود عمل نکرده است. فرانسه نیز مثل سایر کشورهای اروپایی از رکود اقتصادی رنج میبرد.
کارشناسان با اشاره به آتش کشیده شدن بیش از 800 خودرو طی یک شب در فرانسه و پوشش ندادن آن توسط رسانههای غربی، میگویند که اگر این واقعه در یک کشور آسیایی و غیر اروپایی رخ میداد، رسانههای اروپایی مردم این کشور را بهعنوان یک جامعه وحشی به جهانیان معرفی میکردند.