سالی که داعش به آمریکا رسید
سیدمحمد امین آبادی
سال 2015، آمریکا در حالی که هفتمین سال حکومت باراک اوباما به عنوان رئیس جمهور این کشور را پشت سر میگذاشت چالشهای بزرگی را در عرصه سیاست داخلی و خارجی تجربه کرد.«شکست سنگین در سوریه و ناکامی در ساقط کردن دولت بشار است»،« علنی شدن حمایتهای آمریکا از داعش و اذعان کارشناسان به ساختگی بودن ائتلاف ضد داعش» ،«ورود دو حزب به رقابتهای انتخاباتی و افشاگریهای گسترده علیه یکدیگر»،« گسترش اقدامات نژادپرستانه پلیس آمریکا بر ضد سیاهپوستان و افزایش کشتار سیاهان»،« افزایش تظاهرات ضد نژادپرستی در شهرهای مختلف آمریکا» و«رسیدن داعش به خاک آمریکا و کشته و زخمی شدن دهها نفر به دنبال انجام عملیات تروریستی توسط یک عضو داعش» تنها بخشی از چالشهایی بود که آمریکا در سال گذشته میلادی با آنها رو به رو بود.
ادامه کشتار سیاهان
سال گذشته مردم آمریکا و بویژه سیاهان کاملا به این نکته پی بردند که دل بستن به اوباما برای پایان نژادپرستی ساختاری و سیستمی به ضد سیاهان اشتباه بود و در دوره اوباما کشتار سیاهان و اقدامات نژادپرستانه پلیس و دستگاه قضایی آمریکا بیشتر نیز شد. در این زمینه کافیست به آماری که خبرگزاری رویترز منتشر کرده نگاهی بیندازیم خبرگزاری رویترز با اشاره به یک گزارش تحقیقاتی در مورد جنایتهای پلیس آمریکا در سال 2015 مینویسد:« در سال 2015 میلادی پلیس آمریکا 1152 نفر را کشته است که 40 درصد از قربانیان از سیاه پوست بودهاند و 60 اداره بزرگ پلیس این کشور تنها سیاه پوستان را کشتهاند. همچنین احتمال اینکه سیاه پوستان توسط پلیس کشته شوند سه برابر بیش از سفیدپوستان است. در این میان، 33درصداز قربانیان سیاه پوست غیرمسلح بودهاند که این رقم در مورد سفیدپوستان 18درصد بوده است. در 98درصد موارد نیز پلیس خاطی مجازات نشده و اقامه دعوا علیه وی بینتیجه بوده است.»
همچنین یک نظرسنجی که نتایج آن در چهارم آذر ماه سال جاری منتشر شد، نشان داد که نگرانی مردم آمریکا در مورد تشدید نژادپرستی در چهار سال گذشته دولت اوباما بشدت افزایش پیدا کرده و درحال حاضر 49 درصد از مردم برخوردها و اقدامات نژادپرستانه را بزرگترین مشکل این کشور میدانند.
داعش به آمریکا رسید
آمریکا چهار سال گذشته که با دمیدن به آتش فتنه در منطقه غرب آسیا و حمایت آشکار و نهان از تروریستهای تکفیری در سوریه و عراق این منطقه را به حمام خون تبدیل کرده بود اما سال 2015 مردم این کشور نیز همچون مردم فرانسه تاوان حمایت دولت خود از داعش و تروریسم را پس دادند.
2 دسامبر(11 آذر)یک تکفیری تبعه آمریکا که چندین بار نیز به عربستان سفر کرده بوده مردم را در شهر «سن برنادینو» کالیفرنیا به رگبار بست که به دنبال آن 14 نفر کشته و 21 نفر زخمی شدند. دو روز پس از این جنایت پلیس اعتراف کرد که«رضوان فاروق»، 28 ساله؛ و همسر وی به نام« تشفیم مالک»، 27 ساله هر دو عضو گروه تروریستی داعش بودهاند. و رضوان فاروق پیش از حمله با «ابوبکر البغدادی» رهبر گروه تروریستی داعش بیعت کرده است..یک پایگاه خبری وابسته به داعش نیز بلافاصله بعد از این اقدام تروریستی اعلام کرد، دو عنصر مسلح وابسته به این گروه تروریستی این حمله را برنامهریزی کرده اند.
طی دو سال گذشته مقامات آمریکایی بارها ادعا کرده بودند که داعش خطر مستقیمی علیه آمریکا محسوب نمیشود ولی حملات کالیفرنیا این واقعیت را به خوبی عیان کرد که تروریستهای دست پرورده داعشی حالا دیگر بعد از درنوردیدن اروپا به آمریکا رسیدهاند و دولت اوباما نیز قادر نیست با این خطر امنیتی مقابله کند و در سال 2016 باید شهروندان آمریکایی منتظر حملات جدید باشند.