kayhan.ir

کد خبر: ۶۳۹۲۲
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۸
همزمان با انجام تعهدات برگشت ناپذیر ایران

کنگره آمریکا با ۲ طرح تشدید تحریم‌ها علیه سپاه را کلید زد

همزمان با انجام تعهدات برگشت ناپذیر ایران، تحریم‌های جدید با ادعای حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر در کنگره آمریکا کلید خورد.


در ادامه طرح‌های ضدایرانی مطرح شده در کنگره آمریکا پس از آغاز اجرای تعهدات ایران ذیل برجام، دو طرح جدید علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مجلس نمایندگان آمریکا ارائه شد.
پیش از این مقامات آمریکایی گفته بودند که قصد دارند پس از توافق هسته‌ای فشار را بر متحدان فعالیت‌های منطقه‌ای ایران افزایش دهند.
به نظر می‌رسد هرچه از زمان اجرای تعهدات برگشت ناپذیر ایران می‌گذرد، تحریم‌های ضد ایرانی رنگ و بوی بیشتری به خود می‌گیرد.
یکی از دو طرح جدید، «قانون تحریم سپاه پاسداران» است. این طرح با ادعای نقض حقوق بشر توسط ایران و حمایت جمهوری اسلامی ایران از تروریسم بین‌المللی!- منظور همان محور مقاومتی است که عرصه را بر تروریست‌های مسلح شده توسط آمریکا تنگ کرده است- پیشنهاد شده است.
این طرح به رئیس‌جمهور آمریکا این اختیار را می‌دهد که به بهانه نقض قانون، افراد یا شرکت‌های متخلف را در فهرست سیاه قرار دهد.
همچنین دولت آمریکا ملزم خواهد شد که «لیست نظارت» تهیه کرده و فعالیت مقامات ارشد سپاه، مدیران شرکت‌های وابسته و تحت مالکیت سپاه که در لیست تحریم‌ها قرار ندارند یا به واسطه قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل و برجام از فهرست تحریم‌ها خارج شدند را زیر نظر بگیرد.
گفتنی است 27 عضو کنگره که تمامی آن‌ها جمهوری‌خواه هستند از این طرح اعلام حمایت کرده‌اند.
طرح دوم نیز طرح موسوم به «قانون اجرا و بازنگری تحریم‌های سپاه پاسداران انقلاب ایران» است.
در این طرح به شدت سخت‌گیرانه، مسئول دفتر حسابرسی کنگره آمریکا ملزم شده است نهایتا ظرف 180 روز پس از نهایی شدن این قانون، گزارشی را به رئیس‌جمهور و کمیته‌های مربوطه در کنگره ارائه دهد.
عهد شکنی آمریکا و نقض مکرر برجام در حالی است که دولت ایران اجرای تعهدات خود را آغاز کرده است و در همین راستا پروسه خارج کردن قلب راکتور اراک و برچیدن سانتریفیوژهای فعال آغاز شده است.
 نامه کنگره به کری:
قانون جدید لازم الاجراست
 20 نماینده کنگره آمریکا در نامه‌ای به جان کری، وزیر خارجه آمریکا، وعده‌های اخیر او به محمد جواد ظریف، همتای ایرانی‌اش را به باد انتقاد گرفتند.
وزیر خارجه آمریکا اخیراً در نامه‌ای تشریفاتی و فریبکارانه خطاب به ظریف به وی اطمینان داده است که دولت آمریکا با استفاده از همه ابزارهای در اختیار خود اجازه نمی‌دهد «قانون محدودیت‌ روادید برای سفرکنندگان به ایران» مانعی برای منافع اقتصادی ایران ایجاد کند.
نمایندگان مجلس آمریکا که روسای کمیته‌های کلیدی نیز جزء آنها هستند به این اظهارات کری واکنش نشان داده‌اند. آنها در نامه‌ای به وزیر خارجه آمریکا نوشته‌اند «هیچ توجیهی برای قائل شدن معافیت ویژه برای ایران» از قانون یاد شده وجود ندارد.
نمایندگان کنگره تصریح کردند که قانونگذاران هر دو حزب آمریکا از قانون جدید حمایت کرده‌اند.
نمایندگان با متهم کردن ایران به «تروریسم دولتی» تاکید کردند که مفاد قانون جدید برای سفرکنندگان به ایران لازم الاجرا است.
در بخشی از نامه آمده است: هیچ توجیه قانونی برای قائل شدن معافیت ویژه برای ایران از یک قانون ضد تروریسم و امنیتی که بطور خاص برای گنجاندن ایران طراحی شده وجود ندارد.
در بخش دیگری از نامه آمده است: در حالی که ما می‌دانیم که مقامات ایرانی به شما درباره تضعیف فرصت‌های تجاری‌شان ابراز نگرانی کرده‌اند، اینکه این نگرانی‌ها جانشین قانونی جدید شوند که به منظور حفاظت از مردم آمریکا در برابر تروریسم طراحی شده‌اند، فراتر از تصور است.
 قانون با نامه تشریفاتی
 از بین نمی‌رود
براساس نظر کارشناسان، نامه 20 نماینده کنگره آمریکا نشان می‌دهد عزمی راسخ برای اجرای کامل قانون محدودیت ویزا در آمریکا وجود دارد که با یک نامه تشریفاتی و ابراز اطمینان دادن از بین نمی‌رود.
بر فرض اگر نامه جان کری به ظریف را یک تعهد حقوقی بنامیم، نامه ۲۰ نماینده کنگره آمریکا با مسئولیت‌های کلیدی و اختیارات قانون‌گذاری که می‌توانند از وی سؤال کنند، از بار حقوقی بیشتری برخوردار است و می‌تواند این تعهد حقوقی را از وی سلب کند.
گفتنی است تصویب و اجرای این قانون، حداقل یکی از بندهای متن برجام-بند 29-  را نقض کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی «لوب‌لاگ» در گزارشی نوشت: اظهارات اخیر «دیوید آلبرایت» در اندیشکده آتلانتیک که ایران را به تلاش برای ساخت سلاح‌های هسته‌ای متهم می‌کند یادآور جمله مشهور «سیلنکر» است که می‌گوید: «سخت است فهماندن چیزی به کسی که برای نفهمیدن آن پول می‌گیرد».
 پرداخت غرامت به گروگان‌های لانه جاسوسی
پایگاه خبری «تریب استار» نیز در گزارشی نوشت: پس از گذشت سه دهه از تسخیر سفارت آمریکا در ایران، کنگره این کشور هفته گذشته با تصویب لایحه‌ای، دولت را به پرداخت غرامت به 38 نفر از گروگان‌ها ملزم کرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، قرار است دولت آمریکا به هر یک از گروگان‌های لانه جاسوسی، 4 میلیون و چهارصد هزار دلار غرامت پرداخت کند.
این افراد به ازای هر یک روز حضور در ایران، 10 هزار دلار غرامت دریافت می‌کنند. علاوه بر این، حدود 600 هزار دلار نیز به خانواده‌های آنها تعلق می‌گیرد.
 تمرکز آمریکا
 بر انتخابات ایران
بلومبرگ در گزارشی نوشت: ایران در ماه فوریه، انتخابات پارلمانی و انتخابات مجلس خبرگان را در پیش دارد .در صورتی که عناصر مخالف با توافق هسته‌ای در این انتخابات پیروز شوند، آینده توافق تیره و تار خواهد شد. در ادامه گزارش آمده است: دقت در این مسائل به خوبی روشن می‌سازد که چرا جان کری مایل به چشم پوشی از اقدامات تحریک آمیز ایران بوده و تلاش می‌کند از تاثیر اقدامات کنگره که از نظر ایران تحریک آمیز است، بکاهد.