جابرانصاری:
مصوبه ورود اتباع ایرانی به آمریکا با روح توافق هستهای در تعارض است
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: مصوبه ورود اتباع ایرانی به آمریکا با روح توافقات هستهای در تعارض است و اگر صراحت تناقض با مواد برجام قطعی شود، وزارت خارجه در روند پیگیری موضوع توجه و اهتمام خواهد داشت.
حسین جابرانصاری سخنگوی جدید دستگاه دیپلماسی در اولین نشست خبری خود پس از تصدی این سمت در پاسخ به سؤالی در خصوص مصوبه جدید کنگره آمریکا در خصوص ورود اتباع ایرانی به آمریکا با بیان اینکه این مصوبه هنوز روند قانونی خود را طی نکرده، اظهار داشت: ترتیباتی را برای صدور روادید به خاک آمریکا پیشبینی کرده که این مصوبه هنوز مراحل قانونی خود را کامل نکرده و از دید جمهوری اسلامی این مصوبه در جنبههای مختلف دچار مشکل است. هم با قوانین تجارت آزاد بینالمللی در تناقض است و هم با اصول اساسی حقوق بشر در تناقض میباشد، اینکه مجازات جمعی اتباع یک ملت یا چند ملت را هدف قرار میدهد و این با بدیهیترین اصول حقوق بشر در تناقض میباشد.
وی اضافه کرد: این مصوبه با روح توافقات هستهای به نحوی در تعارض است. البته جنبههای دقیق حقوقی این موضوع توسط وزارت خارجه در حال بررسی است و اگر صراحت تناقض با مواد برجام قطعی شود، وزارت خارجه در روند پیگیری موضوع توجه و اهتمام خواهد داشت.
حسین جابرانصاری در خصوص اظهارات اخیر خوشرو سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در خصوص همکاری ایران و آمریکا در بحرانهای عمیق منطقهای عنوان کرد: آنچه سفیر ما مطرح کرد قبلا هم از زبان عالیترین مقامات جمهوری اسلامی نیز اعلام شده به این معنا که موفقیت روند توافقات و اجرای کامل توافقات هستهای میتواند زمینهها و بارقههایی را در زمینه همکاریهای دیگر باز کند و این منوط به سیاست ایالات متحده آمریکا است که تاکنون چنین علائمی را از آمریکا مشاهده نکردیم.
وی تصریح کرد: اگر ایالات متحده آمریکا اراده قطعی برای روند موفق توافق هستهای نشان دهد، در آینده ممکن است زمینههایی برای گفتوگوها و همکاریهای دیگر فراهم شود. تا به امروز این به عنوان یک طرح ایده مطرح است نه به عنوان یک برنامه عملیاتی و بخش عمده موضوع در طرح ایده هم مشخص است، منوط به رفتارها و برخوردهای ایالات متحده آمریکاست.
جابرانصاری در خصوص حملات به شیعیان در آذربایجان و نیجریه که سوال یکی از خبرنگاران بود اظهار داشت: در آذربایجان تحولاتی قبل از اربعین حوادثی اتفاق افتاد، جمهوری اسلامی ایران و وزارت خارجه از آغاز برای کنترل ابعاد این مسئله تلاش کرد. الحمدلله این تلاشها و رایزنیها موفقیتآمیز بود و این حادثه در قالب یک حادثه مدیریت شد نه یک روند و امیدواریم همین مسیر با موفقیت پیش برود.
وی در پاسخ به سوالی در مورد مناسبات تهران و آنکار ابراز داشت : متاسفانه گاه سیاستمداران ترکیه با اتخاذ برخی مواضع احساساتی، فضای روانی مناسبی که باید برای موفقیت این سیاست تدارک دید، تحت الشعاع قرار میدهند و امیدواریم با دقت بیشتر به این مسائل توجه کرده و سیاستهای روشنتری که میتواند بر بنیان همکاریهای گسترده سیاسی و اقتصادی بین دو کشور و همکاری دو کشور برای برخورد با پدیده بزرگ، دشمن و خطر مشترک منطقه و جهان یعنی تروریسم، اتخاذ کنند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی در خصوص مناسبات تهران و ریاض و گفتوگوهای انجام شده بین دو کشور و انتصاب سفیر عربستان در تهران عنوان کرد: روابط دو کشور ظرفیتهای مهمی برای تغییر فضای موجود دارد و اگر اراده قطعی در دولت عربستان وجود داشته باشد، با توجه به سیاست ثابت جمهوری اسلامی ایران، زمینهها برای تغییر فضای فعلی فراهم خواهد شد.
به گزارش فارس وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره گزارش اخیر آمانو درباره PMD و اینکه گفته میشود این گزارش باب را برای بازرسیهای گسترده آژانس از تاسیسات ایران باز میگذارد، عنوان کرد: گزارشی که آژانس ارائه کرد در برخی از زمینهها صراحتاً ادعاهایی که درباره ایران مطرح شده بود، نقض میکند و پایانی بر ادعاهایی است که در طول سالهای گذشته مطرح شده بود.