kayhan.ir

کد خبر: ۵۶۳۸۹
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۱
منابع اطلاعاتی آمریکا خبر دادند

آماده‌باش کامل ارتش روسیه برای عملیات ضد داعش در سوریه

نهادهای اطلاعاتی آمریکا می‌گویند بررسی‌های آنها نشان می‌دهد ارتش روسیه آماده آغاز عملیات نظامی علیه گروه تروریستی داعش در سوریه است.

یک ارزیابی محرمانه اطلاعاتی که در اختیار کاخ سفید قرار گرفته حاکی است «کرملین» به زودی دستور انجام حملات نظامی در سوریه را با هدف حمایت از دولت بشار اسد رئیس‌جمهور  سوریه و جلوگیری از پیشروی تروریست‌های داعش به سمت غرب این کشور صادر خواهد کرد.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه لس‌آنجلس تایمز، این حملات به صورت هوایی و با حضور بیش از 20 جنگنده روسی بر فراز سوریه انجام خواهد شد، عملیات جدید در ادامه پروازهایی انجام خواهد شد که طی هفته گذشته به صورت محرمانه انجام گرفته بودند.
این منابع آمریکایی افزودند: خلبان‌های روسی، هفته گذشته دستگاه‌های ارسال و دریافت سیگنال خود را با هدف جلوگیری از شناسایی خاموش کرده بودند. خلبان‌ها در نزدیکی هواپیماهای تجاری «آنتونوف 124» که از کریدورهای تجاری بر فراز عراق و ایران حرکت می‌کنند پرواز خواهند کرد.
مقامات آمریکایی در گزارش اطلاعاتی محرمانه خود همچنین آورده‌اند که 28 جنگنده روسی و جت‌های مختص اهداف زمینی از جمعه هفته گذشته وارد یک فرودگاه غیرنظامی در استان لاذقیه شده‌اند.
در این فرودگاه در طول سه هفته گذشته یک برج مراقبت جدید آسفالت‌های جدید برای انطباق با حرکت هواپیماهای جنگی روسیه و سایر تجهیزات و امکانات جدید ساخته شده است.
به گفته مقام‌های آمریکایی در حال حاضر هیچ عاملی برای جلوگیری از حمله هوایی روسیه علیه مواضع داعش وجود ندارد.
علاوه بر تجهیزات و امکانات هوایی، دولت روسیه یک پایگاه دریایی «قدرتمند» در بندر طرطوس در استان لاذقیه دارد و در روزهای اخیر نیز 95 هزار نیروی ویژه و تفنگداران روسی به سوریه منتقل شده‌اند تا در عملیات نظامی شرکت کنند.
پهپادهای شناسایی روسیه نیز پرواز بر فراز بخش‌هایی از شمال غرب سوریه را برای کشف «مواضع احتمالی» آغاز کرده‌اند.
باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا قرار است فردا با ولادیمیر پوتین همتای روسی خود در حاشیه هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل دیدار کند. رهبران دو کشور از دو سال پیش با یکدیگر دیدار نکرده‌اند و گفته می‌شود موضوع سوریه مهمترین محور گفت‌وگوهای طرفین را تشکیل خواهد داد.
مقامات و رسانه‌های غربی طی هفته‌های گذشته با اتخاذ مواضع خاص و انتشار گزارش‌های جهت‌دار، تلاش زیادی کردند تا مانع حضور گسترده ارتش روسیه در سوریه شوند اما موفق نشدند.
راه حل سوری
«ویتالی چورکین» نماینده روسیه در سازمان ملل اما طی اظهاراتی ضمن تاکید بر مواضع حمایتی کشورش در قبال سوریه اعلام کرد سازمان ملل نباید دست به تغییر رژیم در سوریه بزند و راه حل بحران این کشور فقط سوری است.
به گزارش فارس وی در گفت‌وگو با رسانه‌های روسی اظهار داشت: «تاریخ خاورمیانه به ویژه طی یک دهه اخیر یک چیز را نشان داده است و آن اینکه سناریوهایی که از بیرون بر یک کشور دیکته می‌شوند موجب بروز هرج و مرج در آن کشور می‌شوند و نه تنها هیچ چیز را حل نمی‌کنند بلکه مشکلات را تشدید نیز می‌کنند.»
نماینده دومای روسیه نیز اعلام کرد، آمریکا و کشورهای عضو ائتلاف ضد داعش پس از یک سال عملیات علیه این گروه تروریستی باید واقعیت شکست این ائتلاف را بپذیرند.
«ادالبی شخاگوشف» تاکید کرد: «اگر پیشنهاد ولادیمیر پوتین برای ایجاد ائتلاف بین‌المللی در مبارزه با گروه‌های تروریستی به ویژه داعش در منطقه خاورمیانه پذیرفته نشود و چنین ائتلافی شکل نگیرد و جایگزین ائتلاف بی‌ثمر و دروغین آمریکایی نشود داعش می‌تواند قدرتمند شود و دولت تشکیل دهد.
ایران و روسیه مانع سقوط سوریه شدند
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال نیز در گزارشی با اشاره به گسترش همکاری‌های ایران و روسیه برای کمک به رئیس‌جمهور سوریه نوشت: همکاری‌های تهران و مسکو، واشنگتن را از منظر دیپلماتیک و استراتژیک برای سرنگونی اسد گرفتار بن‌بست کرده است.
همچنین اندیشکده «ران پائول» در گزارشی با اشاره به تحرکات جدی نظامی روسیه در سوریه به سردرگمی اوباما در مورد سوریه اشاره کرد و نوشت: «واشنگتن یک بار اسد را حامی داعش و بار دیگر داعش را دشمن مشترک اسد و واشنگتن اعلام کرد.
اظهارات مقامات آمریکا برای برکناری اسد هم به همین شکل با فراز و نشیب همراه است و این مسئله نشان‌دهنده سردرگمی اوباما در قبال سوریه است در حالی که پوتین رئیس‌جمهور روسیه مواضع باثباتی در قبال سوریه دارد.»
چرخش غرب در قبال سوریه
در کنار این تحولات، اظهارات مقامات و شخصیت‌های غربی در قبال سوریه نشان از چرخش 180 درجه‌ای مواضع آنها در قبال بحران سوریه دارد.
تا قبل از بحران پناهجویان و ورود جدی‌تر روسیه به بحران سوریه اکثر کشورهای غربی و ترکیه به شدت معتقد به حذف بشار اسد از قدرت و تغییر نظام سوریه بودند در حالی که تحولات جدید در منطقه و سوریه باعث چرخش 180 درجه‌ای مواضع غربی‌ها و حتی ترکیه شد و اکنون سخنی از کناره‌گیری بشار اسد نمی‌زنند بلکه معتقدند که در دولت انتقالی باید شخص اسد حضور داشته باشد.
به گفته تحلیلگران، غربی‌ها پی برده‌اند ادامه روند 4 ساله گذشته می‌تواند عواقب خطرناکی مثل بحران پناهجویان برای آنها داشته باشد. در جدیدترین این عقب‌نشینی‌ها، پس از ترکیه، فرانسه و آلمان «وندی شرمن» معاون وزیر خارجه آمریکا نیز اظهار داشت که دولت اوباما آماده است تا درباره شرایط سوریه گفت‌وگوهای تازه‌ای داشته باشد!
«اشتون کارتر» وزیر دفاع آمریکا نیز اعلام کرد آمریکا و روسیه می‌توانند راه‌هایی برای همکاری در خصوص بحران سوریه پیدا کنند!
وزیر خارجه استرالیا نیز گفت که رئیس‌جمهور سوریه باید بخشی از راه حل سوریه باشد. کشور انگلیس نیز خواستار همکاری با روسیه برای حل بحران سوریه شد.